Panos_Topografos Δημοσιεύτηκε July 27, 2011 at 06:30 πμ Δημοσιεύτηκε July 27, 2011 at 06:30 πμ Καλημέρα Αγαπητοί συνάδελφοι, γνωρίζει κάποιος από εσάς, σε περίπτωση υποχρεωτικής στέγης, πόσο μπορεί να είναι το ελάχιστο της κλίσης της; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
tanasi Δημοσιεύτηκε July 27, 2011 at 06:36 πμ Δημοσιεύτηκε July 27, 2011 at 06:36 πμ Πρακτικά για κεραμίδι κατώ απο 30% δεν βάζω, Πολεοδομικά αναφέρεται στους κατά τόπους όρους δόμησης, συνήθως αναφέρεται η μέγιστη κλίση.
Panos_Topografos Δημοσιεύτηκε July 27, 2011 at 06:40 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε July 27, 2011 at 06:40 πμ Δεν διαφωνώ, πλην όμως κάτι γράφει στον κτιριοδομικό κανόνισμο. Κάποιος συνάδελφος -έμπειρος και γνώστης- μου είπε 20% ή 22% και προσπαθώ να το επιβεβαιώσω. Υ.Γ. tanasi ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση
proteas Δημοσιεύτηκε July 27, 2011 at 06:49 πμ Δημοσιεύτηκε July 27, 2011 at 06:49 πμ Υπάρχει σχετικό θέμα και απαντήσεις στο forum...κάνε μια αναζήτηση Ασχέτως του ΓΟΚ η κλίση ή το ύψος της στέγης ορίζεται από το ΦΕΚ που ισχύει στην εκάστοτε περιοχή. Εάν δεν υπάρχει υποχρέωση κατασκευής στέγης το μέγιστο ύψος είναι τα 2 μέτρα - νομίζω!!! <---σημαντική σημείωση!!! δεν τίθεται θέμα κλίσης σε αυτή τη περίπτωση ... είναι περισσότερο πρακτικό, δηλ. σε 3 μέτρα πλάτος οικοδομής δεν θα σηκωθείς 2μ στη στέγη γιατί ο μάστορας θα κάνει bangee jumping
Panos_Topografos Δημοσιεύτηκε July 27, 2011 at 07:31 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε July 27, 2011 at 07:31 πμ Η στέγη είναι υποχρεωτική. Ρωτάω αν υπάρχει σε αυτή την περίπτωση min κλίσης. Είμαι καινούριος στο forum και δεν ξέρω που να ψάξω. Μήπως μπορείς να βοηθήσεις; Bangee Jumping? No kidding. Πλάκα θα έχει, ο μάστορας με την κοιλιά, να βρίζει στα αλβανικά
proteas Δημοσιεύτηκε July 27, 2011 at 10:55 πμ Δημοσιεύτηκε July 27, 2011 at 10:55 πμ Στο ΦΕΚ του οικισμού που ελέγχεις θα αναφέρεται το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της στέγης ή η μέγιστη επιτρεπόμενη κλίση, βάση και των οποίων θα κινηθείς. Αν ενδιαφέρεσαι για τεχνικούς λόγους η κλίση της εκάστοτε κεραμοσκεπούς στέγης ορίζεται από το είδος του κεραμιδιού που θα χρησιμοποιήσεις ... πχ βυζαντινού τύπου (κολυμβητά) είναι ιδανικά για κλίσεις κάτω του 25% ανεβάζουν όμως τα φορτία της στέγης .... τα ρωμαικού τύπου (που είναι καρφωτά) μπορούν να έχουν κλίση μέχρι 25% το ελάχιστο, όχι παρακάτω και δεν είναι ιδανικά για κλίσεις άνω του 40% (εδώ θέλει γαλλικά ή γερμανικά) ... ελπίζω να βοήθησα
Panos_Topografos Δημοσιεύτηκε July 27, 2011 at 11:02 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε July 27, 2011 at 11:02 πμ Βοήθησες πολύ αγαπατητέ συνάδελφε. Ευχαριστώ Θερμά!!!!!
winmobileguru Δημοσιεύτηκε July 21, 2012 at 11:49 πμ Δημοσιεύτηκε July 21, 2012 at 11:49 πμ Εναλλακτικά μπορείς να τοποθετήσεις πάνελ πολυουρεθάνης σε σχήμα κεραμιδιού. Το ένα δουλεύει από 13% κλίση και το άλλο από 15%. Δεν γνωρίζω αν νομοθετικά μπορείς να τα εγκαταστήσεις, αλλά τεχνικά επειδή τα έχουμε εγκαταστήσει και τα έχουμε δοκιμάσει εδώ και μία πενταετία αυτό με την 15% κλίση και εδώ και μία 3 ετία αυτό με την 13% είναι απολύτως στεγανά. Όλο το μυστικό είναι η σωστή κατασκευή και η επιλογή των ειδικών τεμαχίων. 1 1
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα