Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδειες υπαίθριου καταστήματος (bar) κοντά/εντός αιγιαλού


Recommended Posts

Λοιπόν, τα δύσκολα..

 

Έχουμε,

 

1. υφιστάμενη κατάσταση: λειτουργούν 2 "βαπτισμένες" κινητές καντίνες (bar) του δήμου με ενοικίαση. Το ένα εντός αιγιαλού, το 2ο εντός ζώνης παραλίας.

2. ο πελάτης έχει όλο το γήπεδο που οδηγεί στον αιγιαλό

 

Θέλει να εκδώσουμε άδειες όσο πιο κοντά γίνεται στη παραλία με σειρά προτεραιότητας

 

α. εντός αιγιαλού

β. εντός ζώνης παραλίας

γ. εντός της ιδιοκτησίας του στο όριο με τη γραμμή παραλίας.

 

------------

 

έχει εξασφαλισμένη θετική γνωμοδότηση του Δήμου για την κατασκευή bar και παύση λειτουργίας των 2 υφιστάμενων αν καταφέρει και τελικά εκδώσει την οικοδομική άδεια.

 

εννοείται ότι η κατασκευή θα είναι από ξύλο και από πέτρα

 

----------

 

στο δια ταύτα,

 

γνωρίζει κάποιος τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσουμε και τι εγκρίσεις πρέπει να εξασφαλίσουμε πριν πάμε πολεοδομία (υπουργεία κτλ) και κατά πόσο είναι εφικτές οι παρά πάνω χωροθετήσεις ?

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

PetroS_ στην κτηματική υπηρεσία πρέπει να απευθυνθείς, αυτή είναι υπεύθυνη για ενοικίαση αιγιαλού κτλ.

Από όσο γνωρίζω και για μπάρ (θεωρείται μόνιμη η κατασκευή) και ισχύει ότι και για οικοδομές. Δηλ 30μ από γραμμή αιγιαλού.Αυτό όλο λένε οτί θα το κάνουν 50μ (μήπως έχει γίνει?). Η κατάσταση μπλέκει αν ο αιγιαλός στο συγκεκριμένο σημείο που θελείς δεν είναι οριοθετημένος οπότε θα χρειαστεί οριοθέτηση και ακόμα χειρότερα αν υπάρχει παλιός αιγιαλός οπότε δυσκολεύει αρκετά.Αλλά όλα αυτά θα στα πεί η κτηματική του νομού σου.

Link to comment
Share on other sites

ο αιγιαλός και η γραμμή παραλίας είναι οριοθετημένη, και γνωρίσω ότι με κάποιες ενέργειες με το ΓΕΝ υπάρχει περίπτωση να οικοδομήσεις μέσα στον αιγιαλό, και στη γραμμή παραλίας.

 

να υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μία ξύλινη μικρή κατασκευή που θα σέβεται το περιβάλλον...(οι ξαπλώστρες που θα μπουν μετά δε ξέρω):)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με το ΓΕΝ είναι ένας παλιός νόμος ο οποίος ορίζει πως στα πρώτα 10 μέτρα μετά την γραμμή αιγιαλού με κατεύθυνση αντίθετη προς τη θάλασσα ή πιο απλά στα πρώτα 10 μέτρα των 30 δεν μπορεί να τοποθετηθεί κανονικά για να το πούμε απλά ούτε γλάστρα, είναι ένας νόμος περί απόβασης πλοίων και κάτι τέτοια. Πάντως δεν έχει σημασία αν είναι μικρό και ξύλινο και κάτι με το ύψος μου έρχεται, τα έχω λίγο μπερδεμένα επ'αυτού καλύτερα κτηματική+πολεοδομία. Για ξαπλώστρες παραχωρούν (σίγουρο αυτό) max 500τμ με το αντίστοιχο αντίτιμο ενοικίασης (στα χαρτιά δυστυχώς γιατί οι ιδιοκτήτες το ξεφτιλίζουν μετέπειτα).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.