Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ


SANTO-ARIS

Recommended Posts

ΕΙΜΑΙ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΣΕ ΝΗΣΙ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΣΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ :

1.ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 3 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟ,ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ 26Μ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟ ΣΕ 4 ΕΠΙΠΕΔΑ(ΠΕΖΟΥΛΕΣ) ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΩΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ 50ΤΜ2 ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ?

2.ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ 40ΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΤΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΙ.ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΓΙΑ

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ?

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Link to comment
Share on other sites

Το ξερω οτι μπορει να ακουστει ασχημα αλλα σε μικρες κοινωνιες οπως ειναι τα νησια οι κατα τοπους μηχανικοι δεν ενημερωνουν επακριβως οπως εδω στο forum με αποτελεσμα να πρεπει να ταξιδεψεις με δικο σου Πολ.Μηχανικο εκει και να το ψαξεις πραγμα οικονομικα αδυνατο.Με προσωπικη πρωτοβουλεια πηγα να ενημερωθω απο την πολεοδομια του δημου και απαντηση τους ηταν κανε αιτηση και βλεπουμε.....Γνωριζεται καλυτερα απο μενα οτι τα εκτος οπου θεωρητικα ειναι αχρηστα οταν προκειτε για φιλετα και επικειμενο βαπτισμα τους σε εντος εχουν ηδη αρπαχτει μεσω κορακιων των κατα τοπους πολεοδομων απο αλλους.Το θεμα ειναι οτι μεσα απο την πολυνομια και τα παραθυρακια ο καλυτερος ανθρωπος που μπορει να σε βοηθησει ειναι κατα αναγκη λαμογιο καθως θα πρεπει να γνωριζει ολα τα κολπα.Εγω πλεον αδυνατω να εμπιστευτω καποιον ντοπιο και για αυτο ρωταω τι ισχυει κατα τον νομο και αν αξιζει τοτε ναι θα καταιβω με γνωστο τοπογραφο ή μηχανικο.

Link to comment
Share on other sites

Ζητάς κάτι όμως για μια περιοχή αόριστη ... αν περιμένεις εδώ μια γενική απάντηση τότε θα διαβάσεις όλη τη νομοθεσία της χώρας περι οικοδομησιμότητας σε εκτός σχεδίου περιοχές ...

το να πάρεις πληροφορίες από ένα μηχανικό της περιοχής, να σου κάνει ένα τοπογραφικό κια να σου πει είναι δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, δεν είναι ένα κόστος δυσβάσταχτο ... ας κάνεις πρώτα το τοπογραφικό και μετά πηγαίνεις στον μηχανικό της εμπιστοσύνης σου και σου λέει τι μπορείς και τι όχι ...

κακώς πάντως να ξεκινάς με αυτές τις προοπτικές ...

γμτ....τώρα το είδα...και εγώ απο νησί είμαι ...

...έτσι έτσι ... homo sapiens ...

και το ερώτημα που γενάται είναι το εξής ... αν δεν είσαι από γεωργική περιοχή πως μπορείς να είσαι καλός γεωπόνος;

Link to comment
Share on other sites

Αν εισαι Πολ.Μηχανικος ή του συναφιου δεν ειναι απαραιτητο να ξερεις να φτιαχνεις το μπετο ή να δουλευεις το μυστρι.Στον χωρο της γεωργιας τα παντα πασχουν απο ισχυρογνωμονες αμορφοτους αγροτες που ειναι προβατα και χαμηλοβλεπουσες μπροστα στον προεδρο του Συναιτερισμου!Στα του οικου σου τωρα,δεν θελω να χτισω σπιτι γνωριζω μεσες ακρες οτι επειδη ειναι 3 στρεμ και εκτος δεν γινεται.Θελω να χτισω μια αποθηκη για μηχανηματα,ηλεκτρονικο εξοπλισμο,μετεωρολογικο σταθμο και web camera που δεν γινεται να τα αφησεις εκτεθειμενα σε εναν νομιμο χωρο 5τμ2 ονομασιας datsun!Απο οτι γνωριζω ειναι θεμα Διευθυνσης Γεωργιας στην κατα τοπους περιοχη αν δεν ξερω αν και αυτοι συμβουλευοντε πολεοδομους και ακολουθουν νομοθεσιες ιδιες για ανεγερση κατοικιας.Υπαρχουν περιορισμοι?

Link to comment
Share on other sites

Οπότε και εγώ απαντώ ως όντως αμόρφωτος γεωργός που ξεχωρίζει τη μηλιά από τη ροδακινιά σε σύγκριση με κάτι μορφωμένους αγρότες και επιστρέφω στα του οίκου μου και λέω:

για όλη τη χώρα ισχύει οτι ένα χωράφι (το αναφέρω έτσι για να μη σε μπλέξω με ορισμούς οικοπέδων και γηπέδων) για να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο πρέπει να είναι 4000 τμ και να έχει πρόσωπο 25μ σε αναγνωρισμένο κοινόχρηστο χώρο.

σε αυτό το νόμο όμως υφίστανται και παρεκκλίσεις που φτάνουν μέχρι και τα 750 τμ χωράφι ...

Υπάρχουν όμως νομοί ή και νησιά στα οποία έχει καταρτιστεί ΖΟΕ (ζώνη οικιστικού ελέγχου) και η κάθε ΖΟΕ έχει δικά της χαρακτηριστικά και αρτιότητες και τα οποία έχουν πρωτεραιότητα στην εφαρμογή από τον γενικό κανόνα που ανέφερα πιο πάνω.

Σε οιαδήποτε περίπτωση, η κατασκευή αγροτικής αποθήκης των 50 τμ, της οποίας την κατασκευή επικαλείσαι βασίζεται στο αρ.6 του ΦΕΚ 270Δ' / 1985, δεν μετρά στη δόμηση ούτε και στην κάλυψη, ΑΛΛΑ για την κατασκευή της πρέπει εντός του γηπέδου (χωράφι) να υφίσταται κατοικία.

 

Sorry για το ύφος μου αλλά μου την έσπασε το σχόλιό σου ως άκρως υποτιμητικό για την επαρχία που αγωνίζεται καθημερινά και είναι και υπερήφανη όχι μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και για τους αγρότες της οι οποίοι σε λίγες μέρες θα πάρουν την 2η δόση από τα χρωστούμενα του μούστου που έδωσαν το 2010 στην καταπληκτική και ανταγωνίσιμη τιμή των 3 δρχ (ναι δραχμών) ανά κιλοβαθμό. Και επειδή είμαστε και καλοί και σωστοί έκατσα να σου απαντήσω, κάτι που θα μπορούσε να κάνει ο "δικός" σου μηχανικός ...

 

tip : ανεξαιρέτως οικοδομησιμότητας έχεις δυνατότητα ανέγερσης ισόγειας αποθήκης εμβαδού 15 τμ και μέγιστου ύψους 2,50μ με άδεια μικρής κλίμακας. προυποθέσεις : μη δασική έκταση και απόσταση από όρια 10μ

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ protea δεν θιγω τον αγροτη που ξεχωριζει την μηλια απο την ροδακινια(τωρα θιγεις εσυ τους γεωπονους) ουτε ο καημος του καθε αγροτη ειναι να εργαζεται σεναν χωρο οπου θα τον νοιαζει απαραιτητα η τιμη του συναιτερισμου που σφυριξαν στο υπουργειο.Σε ευχαριστω για την ενημερωση σου ομως θα πρεπει να γνωριζεις και τα αποτελεσματα της χωρας μας οσο αναφορα την γεωργια εδω και 30 χρονια οπως και το τι κανουν και οι αλλες ευρωπαικες χωρες.Αν θεωρει καποιος ανωτερο και πιο οικονομικα αποδοτικο το προιον του δεν καθεται να το χαρισει,που στην χωρα μας και στο νησι προφανως αυτο κανουν αντι να τους ενδιαφερει πως θα δωσουν μεγαλυτερη αξια στο προιον.Ο γερμανος και ο ελβετος δεν εχουν ιχνος εκτασης κακαο και ομως κανουν τις καλυτερες σοκολατες αν σου λεει κατι αυτο.Η ελλαδα πασχει στην μεταποιηση ακριβως γιατι δεν ασχολουνται οι αγροτες,οι ομαδες παραγωγων και οι συναιτερισμοι με το τι γινεται σε ολον τον πλανητη.Παραμενουν κλεισμενοι στο καβουκι τους και βασιζονται απο τι τιμη θα δωσει ο καθε υπουργακος που μαγειρεψε με τους χονδρεμπορους σε συνεργασια ΠΑΝΤΟΤΕ με τους περισσοτερους προεδρους.Αυτους τους αγροτες ναι θα τους ξαναπω αμορφωτους γιατι δεν αρκει να ασκεις το επαγγελμα του αγροτη σαν ιλωτας και δουλος του χονδρεμπορα ξεχωριζοντας την μηλια απτην ροδακινια.Μην αρπαζεσαι για την τιμημενη επαρχια γιατι και εγω απο εκει ξεκινησα και εκει θελω να γυρισω αφεντικο της καλλιεργιας μου,συσσκευαστης και αυτοελεχομενος που θα εμπορευτω την τιμη μου και οτι επιδοτηση ερθει δωρακι στον μπομπιρα μου και οχι εισοδημα για συντηρηση της οικογενειας μου με πολυ κλαψα.Εγινες μηχανικος προφανως με πολλες στερησεις και καταλαβαινεις τι ειναι ελευθερος επαγγελματιας οπως πρεπει ναναι και ο αγροτης.Θα πρεπει να αλλαξει αυτοι η νοοτροπια του αγροτη αλα βασιλακης καιλας.Τοσα χρονια ολα τα ειχαν το θαρρος να διωξουν τα λαμογια απο τους συναιτερισμους ομως δεν το ειχαν.Γνωριζεις τι αδεια βγαζει στο εξωτερικο ενας απλος αγροτης και τι διαδικασια-μορφωση χρειαζεται αυτος ο αγροτης.Μην τα ισσοπεδωεις ολα γιαυτο φτασαμε ο υπομηχανικος απο τα χωρια το 80 και ο αλβανος αργοτερα να το παιζουν μεγαλοεργολαβοι μηχανικοι μεχρι τις μερες μας.

Link to comment
Share on other sites

Οσο αναφορα στο θεμα μας το αγροτεμαχιο που ειναι εκτος αρα δεν χτιζει 50τμ2 αλλα μονο 15 και αυτα με τους περιορισμους που μου εθεσες.Η περιφραξη αυτου εχει να κανει με αδεια?Ισχυει οτι για απλη συρματενια περιφραξει μεχρι 1,2 δεν απαιτειτε αδεια?και αυτη πως πραγματοποειται,παρουσια τοπογραφου?

Link to comment
Share on other sites

Σου επαναλαμβάνω οτι δεν ξέρω αν δεν μπορείς να χτίσεις στο ακίνητο.

Την αγρ. αποθήκη των 50 τμ έτσι σκέτη χωρίς οικία βάση του αρ.6 του 270δ' δεν μπορείς είναι σίγουρο κι ας έχεις και 100 στρ.

Για περιφράξεις υπάρχει σχετικό post που θα βρείς πολλές πληροφορίες.

Μη με βάζεις να γράφω πάλι ολόκληρη νομοθεσία (οικ. άδεια μικρής κλίμακας απαιτείται)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.