Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόκλιση της οικοδομής από τα τετραγωνικά μέτρα της οικοδομικής αδείας


Recommended Posts

Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο ποσοστό επιτρεπτής απόκλισης της τοιχοποιίας από αυτά που λέει η οικοδομική άδεια?Πιο συγκεκριμένα κάποιος μου είπε ότι για λιθοδομή μπορεί να υπάρχει απόκλιση 10%(αναφέρομαι σε λάθος-κακοτεχνία κατά την κατασκευή και όχι στην αφαίρεση από το συντελεστή δόμησης της επιφάνειας της λιθοδομής).Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 334 : Ισχύς και αναθεώρηση οικοδομικής αδείας

4β) για μεταβολές των διαστάσεων του κτιρίου και του οικοπέδου, εφόσον με τις αποκλίσεις αυτές δεν παραβιάζονται ο συντελεστής δόμησης που χρησιμοποιήθηκε κατά την έκδοση της άδειας και οι υποχρεωτικές αποστάσεις του κτιρίου από τα όρια του οικοπέδου. Οι αποκλίσεις αυτές δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερες του 2% των μηκών των πλευρών του οικοπέδου με μέγιστο 20 εκ. και 2% με μέγιστο 10 εκ. των διαστάσεων του κτιρίου.

 

Αν ψάχνεις αυτό...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ η αλήθεια είναι οτί ήλπιζα σε μιά πιο θετική απάντηση.Δηλαδή αν ας πούμε έχεις εξαντλήσει τους συντελεστές δόμησης, το κτίριο άμα γίνει και 10 εκ. πιο μεγάλο στη πράξη από ότι στην οικ. άδεια τα τετραγωνικά αυτά θεωρούνται αυθαίρετα;

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω κάνει την ίδια συζήτηση σε άλλο θέμα οι διαστάσεις μετρώνται με τις διαστάσεις "κτίστου" χωρίς να προσμετρώνται σοβάδες και πιθανές επικαλύψεις.

Σε γενικές γραμμές ισχύει οτι ανέφερε ο συν. apoul παραπάνω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.