Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στάθμη θορύβου αντλίας θερμότητας


nikolaras

Recommended Posts

Πρόκειται να εγκαταστήσω αντλία θερμότητας ψύξης-θερμανσης περίπου 15kw σε κατοικία σε αποσταση 4.00 μ. απο το όμορο κτίσμα.Ποιά είναι η απαιτούμενη στάθμη θορύβου της αντλίας και μέχρι πόσο χαμηλής στάθμης αντλία μπορώ να βρώ ?

Link to comment
Share on other sites

όλες οι αντλίες θερμότητας τελευταίας τεχνολογίας καλύπτουν τις απαιτήσεις του ελαχίστου ορίου θορύβου. Άλλωστε χρησιμοποιούν συμπιεστές rotary ή screw, χαμηλής στάθμης θορύβου και υψηλής απόδοσης. Επίσης για ειδικές περιπτώσεις υπάρχουν και αντλίες θερμότητας κατασκευασμένες "low noise" δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτηση και μόνωση του μηχανήματος

Link to comment
Share on other sites

Αν πας σε αξιόπιστη μάρκα, ειναι σχετικά αθόρυβα, μάλιστα ενα φθηνό spiltακι μπορεί να κάνει περισσότερο θόρυβο απο μια καλή αντλία θερμότητας 4πλασιας ισχύος. Οπότε συνέκρινε ανάμεσα σε daikin mitsubishi κατα τη γνώμη μου. Υπάρχουν πολλές άλλες εταιρείες φυσικά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ίσως θα έπρεπε να πάρεις ότι πιο ήσυχο μπορείς.

 

Γιατί:

 

  • μηχάνημα με ηχοστάθμη 55 dB(A) στο 1μ (από τις προδιαγραφές, που έχει μετρηθεί σε ελεύθερο πεδίο) αν τοποθετηθεί ανάμεσα από 2 κτίσματα, που έχουν απόσταση 4μ μεταξύ τους, μπορεί να γίνει εύκολα 58 dB(A) λόγω των αντανακλάσεων και

 

  • ηχοστάθμη της τάξης των 58 dB(A) μπροστά σε ένα παράθυρο (αν υπάρχει) είναι σαφώς ενοχλητική, αυτό θα φανεί ειδικά το βράδυ που πέφτει ο θόρυβος περιβάλλοντος και τότε μάλλον κάποιος θα παραπονεθεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.