Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χαρακτηρισμός δρόμου εντός Γ.Π.Σ.


Recommended Posts

Καλησπέρα! Σχετικά με τον χαρακτηρισμό δρόμων υπάρχουν πολλές συζητήσεις, παρόλα αυτά καλούμε να εκδώσω ο.α. κτιρίου καταστημάτων σε εκτός σχεδίου περιοχή και εντός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου με περιορισμούς στη χρήση. Γνωρίζω ότι για κτίρια γραφείων - καταστημάτων εκτός σχεδίου είναι αναγκαία η έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης. Εντός Γ.Π.Σ. άρα ο δρόμος στον οποίο έχει πρόσωπο το οικόπεδο έχει χαρακτήρα δημοτικής οδού?

Link to comment
Share on other sites

όχι βέβαια.

για να τον χαρακτηρίσεις "δημοτικό" θα πρέπει να υπάρχει ανάλογη απόφαση (πχ πρώην Νομάρχη) και μάλιστα συχνά τίθεται στο ΦΕΚ ΓΠΣ ότι μεταγενέστεροι (της παρούσης δημοσίευσης) χαρακτηρισμοί οδών δεν εμπίμπτουν στις παρεκκλίσεις για τα εκτός σχεδίου. κοινώς ό,τι χαρακτηρίστηκε χαρακτηρίστηκε.

από εκεί και πέρα ακολουθείς τους όρους δόμησης εκτός σχεδίου (με τους περιορισμούς χρήσης γης ΓΠΣ εννοείται)

Link to comment
Share on other sites

Η τύπος της κυκλοφοριακής σύνδεσης εξαρτάται από το χαρακτήρα του δρόμου που εφάπτεται το γήπεδο.Αν είναι αγροτικός (εφόσον δεν υπάρχει κάποια απόφαση νομάρχη παλιά που να τον χαρακτηρίζει κάπως) πας σε είσοδο έξοδο. Κατι άλλο. Να σιγουρευτείς για την αρτιότητα του γηπέδου πριν προχωρήσεις σε οτισήποτε, με την έννοια ότι εφόσον δε δημιουργήθηκε μετά το 2003 το γήπεδο (και είσαι και σύμφωνος με το ΓΠΣ και το 270Δ για τα ελάχιστα της κατά κανόνα αρτιότητας) δεν έχεις ανάγκη του χαρακτηρισμού του δρόμου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.