Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Ράμπα


deppa2008

Recommended Posts

θα ηθελα να ρωτησω για μια ραμπα που που ενδιαφερομαι να φτιαξω σε ενα ιατρειο,εφοσον δεν ειναι υποχρεωτικο για το ιατρειο απλα το κανω για διευκολυνση πρεπει να ακολουθησω τις κλισεις κλπ που ειναι για αμεα η κανω αυτο που με εξυπηρετει?επισης μπορω να ανοιξω πορτα απο την αυλη μου προς ενα ανοικτο κοινοχρηστο δημοτικο παρκινγκ?(αλλοι εχουν στο ιδιο παρκινγκ)χρειαζονται αδειες για ολα αυτα και αν ναι τι?

Link to comment
Share on other sites

Δεν μας δίνεις πολλές πληροφορίες για το κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο και καλό θα είναι να ρωτήσεις τη γνώμη κάποιου μηχανικού που γνωρίζεις.

Σε πρώτη σκέψη μπορώ να σου πω θα εξής:

Οι δύο εργασίες που αναφέρεις θέλουν κανονική άδεια. Η άδεια μικρής κλίμακας περιλαμβάνει τα εξής: Μικρές διαμορφώσεις του εδάφους με πέτρα μέχρι 30 εκ από το έδαφος και κατασκευές για μετακίνηση ΑΜΕΑ αλλά θα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και μετά από έγκριση του Γ.Γ Περιφέρειας. Άρα δε σε καλύπτει η άδεια μικρής κλίμακας.

Θα πρέπει να βγάλεις κανονική άδεια για διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου όπου θα γίνει έλεγχος φύτευσης, έλεγχος αν η ράμπα εμποδίζει κάποια θέση στάθμευσης κλπ. Αν το κτίριο δεν είναι μονοκατοικία θα χρειαστεί και συναίνεση των υπολοίπων ιδιοκτητών

Link to comment
Share on other sites

ΑΠΟΡΙΑ: Ενας δικηγόρος θέλει να φτιάξει ράμπα σε ένα ιατρείο.... (!!!!)

 

 

Συμφωνώ σε όλα εκτός του τελευταίου...

 

Ισως έχεις δίκιο απλώς δεν το καταλαβαίνω... Συναίνεση;

 

Δηλαδή πώς μπορεί να απαγορεύσει πρόσβαση ΑΜΕΑ σε κτίριο κάποιος, ειδικά όταν υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας ιατρείου; Θα του πείς "Εδώ δεν μπαίνεις, να πας αλλού";;;

 

Εδώ νέες πολυκατοικίες φτιάχνουμε και δείχνουμε τη 5% κλίση για είσοδο, πόσο μάλλον όταν προκύπτει εκ των υστέρων ανάγκη για επίσκεψη σε χώρο λόγω ανάγκης!

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.διεκρινιζω οτι το κτιριο ειναι μονοκατοικια η αυλη της χωριζεται απο το δημοτικο παρκινγκ με ενα στενο τοιχειο υψους περιπου 50 ποντων (συρματοπλεγμα απο πανω) η ραμπα θα ηθελα να ειναι μεταλλικη και (δυνητικα) αφαιρουμενη και μαλλον ισως καταλαβει 1 θεση παρκινγκ.τελικα την κλιση και τις διαστασεις για αμεα πρεπει υποχρωτικα να τις ακολουθησω δεδομενου οτι δε με υποχρεωνει καποιος φορεας και πρακτικα θα ειναι ραμπα για πεζους ηλικιωμενους και οχι για αμεα

Link to comment
Share on other sites

Αναφορικά με τη διαμόρφωση της ράμπας (κλίσεις κλπ.), εφόσον δεν είναι υποχρεωτική η κατασκευή της ράμπας για ΑΜΕΑ, δεν είναι αντίστοιχα υποχρεωτική και η διαμόρφωσή της με βάση τη νομοθεσία για ΑΜΕΑ. Απλά, το να ακολουθήσετε τη διαμόρφωση αυτή θα βοηθήσει στο να είναι η ράμπα πραγματικά χρηστική. Π.χ. αν ξεπεράσετε το 5% κλίσης που λέει ο κανονισμός, πιο δύσκολα θα ανεβαίνουν τα καροτσάκια χωρίς συνοδό κλπ. Αλλά για ηλικιωμένους, όπως λέτε, δεν υπάρχει κάποια διαμόρφωση, τουλάχιστον σε επίπεδο κανονισμών, οπότε απλά είναι θέμα κρίσης από το μηχανικό ή τον κατασκευαστή.

 

Για το αν καταλάβει χώρο εντός του Δημοτικού Πάρκινγκ προφανώς θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Δήμο για να κανονίσετε μαζί του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.