Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Σοβαντισμα ή Οχι ?(Αυριο γινεται η εκτελεση HELP)


thanos.k

Recommended Posts

Σε ταρατσα στην οποια γυρω γυρω ειχε χρησιμοποιηθει τουβλο για υπερυψωση περιμετρικα του κτιριουκαι σοβαντισμα απο πανω υπηρχαν σοβαρα προβληματα υγρομονωσης και ο σοβας ειχε σκασει (30 χρονια σπιτι) .Εγινε αποκαθηλωση του σοβα και των τουβλων ....

 

Θα γινει χρηση τσιμπεντου πλεον για την υπερυψωση αυτη αλλα χτιστης που θα το κανει επιμενει και για σοβαντισμα απο πανω με αδιαβροχο σοβα μιας στρωσης (επελεξα την marmoline ..καλη ?) Αλλα επειδη μαζεψα και αλλες γνωμες αλλα και σε προσφατο εργο μονωσης σε νεοδμητο δεν χρησιμοποιηθηκε σοβας στο σημειο αυτο παρα τριφτηκε το τσιμεντο και εγινε ειδικη βαφη νομιζω η κατι τετοιο τελος παντων με καποιο υλικο στεγανοποιηθηκε.

 

Ποια η γνωμη σας ? Ο σοβας δεν ειναι επικινδυνο να ξανασκασει ? Μηπως να γινει χρηση στεγανωτικων υγρων ?

 

Επιπλεον διαπιστωθηκε πριν απο λιγο οτι και το τσιμεντο που υπαρχει απο κατω (δεν ανηκει στην πλακα) ειναι και αυτο σαθρο απο την υγρασια...Και μαλλον θα πρεπει να φυγει με αρκετες ζημιες ομως στα κουτελα... Μηπως να το αφηναμε ? Επισης 2 διαφορετικα μπετα ενα του 80 και ενα τωρα που θα γινει ,δεν θα πρεπει να γινει χρηση ρητινης ? Αν ναι ποια προτεινετε ?

Link to comment
Share on other sites

Αλλα επειδη μαζεψα και αλλες γνωμες αλλα ...

Με συγχωρείς,

αλλά γκάλοπ κάνεις?

 

Απαίτησε εγγύηση για ένα ικανοποιητικό (για εσένα) χρονικό διάστημα

από τον μηχανικό / επιχείρηση / εμπειροτέχνη

που έχει αναλάβει το έργο επισκευής.

Link to comment
Share on other sites

Εχεις απολυτο δικιο αλλα τωρα ειναι αργα για μελετη επιβλεψη κτλ. Μολις περασε ενας φιλος Μηχανικος τα ειδε και μας ειπε 10 πραγματακια...Απο την αλλη οι μαστορες ξερουν να δουλευεουν ενα υλικο οπως αυτοι ξερουν...τα νεα δεν τα γνωριζουν δυσανασχετουκτλ κτλ...Αυριο θα ερθει και αλλος μηχανικος και ενας απο εταιρια μονωσεων να μας πουν τι θα γινει...Πληρωνουμε τα στραβα της κατασκευης...Δυστηχως στην Ελλαδα εαν δεν εισαι με το οπλο στο κροταφο ολων των εμπλεκομενων ...σπιτι σωστο δεν φτιαχνεις.

Link to comment
Share on other sites

Δυστηχως στην Ελλαδα εαν δεν εισαι με το οπλο στο κροταφο ολων των εμπλεκομενων ...σπιτι σωστο δεν φτιαχνεις

 

Στην ελλάδα ανήκεις και ΕΣΥ όπως και εγω. Στην Παλαιά κατασκεύη δεν νόσου κάτι διαφορετικό απο αυτο που γινότανε συνήθως ή ακόμα και τώρα.

Η λύση του σκυροδέματος πάνω σε παλαιό σκυρόδεμα (προσωπικά) πιστεύω ότι δεν είναι η καλύτερη δεδομένου ότι παλιά σκυρόδεμα με καινούργιο είναι σχετικά δύσκολο να δέσει, εκτός και αν γίνουν ειδικές κατασκευές στην Ένωση των 2 στοιχείων.

 

Δεν αποδίδει το όπλο και που το βάζεις.

Αποδίδει μόνο η σωστή έρευνα πριν και σωστή συνεργασία μετά.

Όπως και να έχει πάντως και στην περίπτωση των τούβλων αλλά και στο σκυρόδεμα η πιθανότητες να σκάσει ο σοβάς από συστολή και διαστολή των υλικών είναι πιθανή ακόμα και αν μονωθεί το σημείο επαφής τους. Η υγρασία είναι επίσης ο 2ος λόγος αποκόλλησης του σοβά.

 

Τέλος θα σταματούσαν τα ΠΆΝΤΑ μέχρι να βρω την καλύτερη για μένα λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα μου. Μου είναι αδιάφορα πόσο και τι ζητάει ο κάθε εργάτης και τι προγράμματα προσπαθεί να μου θέσει.ΑΠΑΙΤΩ πάντα να παίρνω το καλύτερο στην δουλεια μου, και ενοειται αυτό που συμφώνησα.

 

Συμβουλεψου αυτόν που θα σου δώσει την λύση που θα σε πείσει και θα σου δώσει και εγγύηση για το αποτέλεσμα. Κανείς δεν θα σε ξέρει στην στραβη. Πόσο μάλλον ο εργάτης.πάλι θα πληρώνεις την δικη σου αδυναμία να κανείς ρεύμα αγοράς εγκαιρος σε πρώτη φάση και την αδυναμία σου έστω και καθυστερημένα να σόι Αλέκα το σωστο.

 

Καλή τύχη

 

Ενημέρωσε μας αν θέλεις.

 

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

Μολις περασε ενας φιλος Μηχανικος τα ειδε και μας ειπε 10 πραγματακια...Απο την αλλη οι μαστορες ξερουν να δουλευεουν ενα υλικο οπως αυτοι ξερουν...

 

Ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι τελείως λάθος!

Αντιμετωπίζεις συγκεκριμένο πρόβλημα,

και απαιτείς κάποια λύση ώστε να πάψει να υφίσταται το πρόβλημα αυτό.

 

Δικαιολογημένα, επειδή δεν έχεις ασχοληθεί / σπουδάσει / εργαστεί στον τομέα των κτιριακών έργων δεν μπορείς να δώσεις από μόνο σου λύση στο πρόβλημα.

Ακόμα δεν έχεις τα κριτήρια να κρίνεις ποιός έχει να προτείνει την πλέον κατάλληλη λύση για εσένα.

Με συλλογή πληροφορίων και ανεύθυνων απόψεων μην περιμένεις να έχεις σωστό αποτέλεσμα. Χρόνο θα χάσεις, θα αποπροσανατολιστείς από το αντικειμενό / επάγγελμά σου (δεν είσαι μηχανικός...) και θα προσθέσεις μπελάδες στο κεφάλι σου.

 

Βρες κάποιον φερέγγυο (με διπλώματα / πιστοποιήσεις / έργα κλπ)

συμβουλέψου τον δικηγόρο σου ώστε να τον δέσεις με ένα καλό συμφωνητικό (όσο αφορά χρόνο αποπεράτωσης, χρήμα και εγγύηση καλής εκτέλεσης)

και άστον να κάνει ότι θεωρεί αυτός σωστό.

 

Δεν θέλει κόπο,

θέλει τρόπο!

 

.Εγινε αποκαθηλωση του σοβα και των τουβλων ....

Όχι και αποκαθήλωση! Μεγάλη τιμή του κάνατε του σοφά...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.