Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελαχιστο ύψος απαγωγού χημικού εργαστηρίου


maestro

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

Υπάρχει κάποια νομοθεσία σχετικά με χημικά εργαστήρια. Το ερώτημα μου είναι συγκεκριμένο και αφορά το ύψος του σωλήνα απαγωγού και εάν πρέπει να φτάσει στο δώμα με μια υψομετρική διαφορά από το πιο ψηλό σημείο του κτιρίου ή μπορεί απλώς να ανοίξουμε μια οπή στον διπλανό τοίχο και από να γίνεται απαγωγή των ουσιών. Σημειώνεται ότι δίπλα από το εργαστήριο υπάρχει πολύ μεγάλη έκταση που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη ενώ στον συγκεκριμένο χώρο κινείται ελάχιστος εώς μηδενικός αριθμός ατόμων. Αντιλαμβάνομαι ότι το σωστό είναι ο απαγωγός να υπερβαίνει κατά ένα σχετικό ύψος το δώμα αλλά υπάρχει πουθενά γραμμένο στην ελληνική ή και διεθνή νομοθεσία..;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν συγκεκριμένα υλικά σε επικίνδυνες συγκεντρώσεις (βλέπε επικίνδυνοι παράγοντες) που απορρίπτονται από το σύστημα απαγωγής του συγκεκριμένου εργαστηρίου, ή απλώς πρόκειται για σύστημα εξαερισμού ενός τυπικού εργαστηρίου; (π.χ. ποιοτικού ελέγχου).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.