Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Κουφώματα που κλειδώνουν εξωτερικά


anarita

Recommended Posts

Έχω ένα άνοιγμα-μπαλκονόπορτα (βγαίνει σε κήπο) το οποίο ταυτόχρονα θα είναι και η μοναδική κυρία είσοδος του σπιτιού. Οι διαστάσεις του είναι 2,70 Π x 2,60Υ.

-Τί μου προτείνετε να τοποθετήσω ώστε να υπάρχει δυνατότητα κλειδώματος εξωτερικά; Σκέφτομαι τα επάληλα με συρόμενο εξωτερικά παντζούρι (όχι ρολλο-ηλεκτρικό), αλλά μου είπαν ότι δεν είναι τόσο ασφαλές καθώς και ότι οι διαστάσεις είναι υπερβολικές.

-Μήπως να μείωνα το ύψος στα 2,30 καλύτερα.

 

Υ.Γ Δε μπορούν να τοποθετηθούν ούτε ανοιγόμενα ούτε χωνευτά κουφώματα.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Λείπουν κάποιες λεπτομέρειες, όπως αν είναι κατασκευασμένο ή οχι. Και το ποσό που μπορείς να διαθέσεις?

 

Πάντως η εύκολη λύση είναι να τρυπηθεί και να μπει κλειδαριά ασφαλείας.

Και η δύσκολη να το μοιράσεις, να κάνεις ένα 1μ ανοιγόμενο όπου θα μπει η κλειδαριά ασφαλείας και το άλλο 1.60 κάντο όπως θες.

Το ύψος δεν έχει σχέση μην το μειώσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες άμα θες γράψε.

Λέω δύο λύσεις γιατί η πρώτη δεν είμαι σίγουρος ότι είναι πάντα εφικτή. Ειδικά αν πρόκειται για συρόμενο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τη απαντηση σας! Αν κατάλαβα καλά τις απορίες σας, απαντώ:

 

1) Θέλω να διαθέσω το λιγότερο ποσό που γίνεται

2) Το σπίτι είναι "γιαπί" (τώρα το σοβατίζουμε για να μπούνε ψευτόκασες).

Τα κουφώματα ακόμα δεν τα έχω παραγγείλει -περιμένω πρώτα τη γνώμη σας:smile:

3) Θα ήθελα να μη χάσω τζαμαρία σχεδόν καθόλου από το πλάτος 2,70 και να ασφαλίζει με κάποιο τρόπο απ' έξω (παντζούρι ή κάγκελα).

Link to comment
Share on other sites

αν έχω καταλάβει καλά το ερώτημα δεν είναι μόνο να ασφαλίζει η τζαμαρία εξωτερικά αλλά θα είναι και η μόνη είσοδος του σπιτιού, οπότε θες μια καλή κλειδαριά έσω έξω + την εξτρά ασφάλεια που θα μπορεί να σου παράγει ένα κουφωμα πατζούρι που θα κλειδώνει ή και μια κλειδαριά.

Το ερώτημα σου ενώ φαινομενικά φαίνεται απλό δεν είναι τόσο.

Το καλύτερο είναι να δει τα σχέδια σου ένας αρχιτέκτονας να αποφασίσει για το είδος/τρόπο ανοίγματος του/των κουφωμάτων και έπειτα να συνενοηθεί κάποιο σιδερα.

Link to comment
Share on other sites

To 270 υψος ειναι οντως υπερβολικο για κουφωμα ειτε συρομενο, ειτε ανοιγομενο. Μια λυση θα ηταν να το χτισετε στο 230 ή να κατασκευαστει ενας φεγγιτης σταθερος πανω απ το συρομενο φυλλο. Δεν τιθεται τοσο θεμα ασφαλειας, αλλα αισθητικα θα ειναι σαν να μενουν γιγαντες στο σπιτι. επισης ενα αλλο προβλημα ειναι και το βαρος των κουφωματων... 30-40 cm παραπανω τζαμι με 260 πλατος ειναι αρκετα κιλα για καθημερινη χρηση. Παντως κατασκευαστικά το ολο θεμα ειναι λαθος. Δεν γινεται να εχεις κυρια εισοδο σπιτιου συρομενη. Προσπαθειστε να αλλαξετε την διαρυθμιση του χωρου σας, ετσι ωστε να τοποθετηθει ανοιγομενη πορτα. Το πιο απλο θα ηταν δυο σταθερα τμηματα των 60Χ230 εκατερωθεν του ανοιγ. φυλλου και ενας φεγγιτης 40Χ260... Τα σταθερα με πανελς και ο φεγγιτης αλφα ματ τζαμι

Link to comment
Share on other sites

Τα κουφώματα ακόμα δεν τα έχω παραγγείλει -περιμένω πρώτα τη γνώμη σας:smile:

 

  1. και η γνώμη του μηχανικού ποιά ειναι;
  2. στην οικοδομική άδεια τι φαινεται;

Link to comment
Share on other sites

George, για ασφάλεια εξωτερικά όμως τί να έβαζα; Παντζούρι συρόμενο με κλειδαριά ασφαλείας;

 

Myri, στην άδεια είναι αποθήκη υπογείου. Τί να έβαζα γκαραζόπορτα; Μπροστά της ακριβώς θα καθόμαστε στον κήπο...θα 'ταν άχαρη.

Link to comment
Share on other sites

Εν ολιγοις, αν καταλαβα καλα, ειναι ισογειο το οποιο διαμορφωθετε για σπιτι, υπαρχει 1 εισοδος σ αυτο και ''βλεπει'' σε κηπο...Η αποψη μου εξακολουθει αν ειναι η ιδια με την διαφορα οτι αντι για σιδεριες, κλειδαριες ,ατσαλινα ακορντεον , βαλε τζαμια ασφαλειας τριπλεξ ή ψημενα και αν δεν θες να φαινεσαι απ εξω, ζητησε τα αμμοβολη, αλφα ματ κλπ... Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση το δωματιο(προφανως σαλονι-κουζινα) θα σκοτεινιασει αρκετα, πχ αν βαλεις τις κλασσικες πορτες με τυφλά πανελς. βασικα δεν εξηγεις επακριβως τι θες να κανεις στο συγκεκριμενο χωρο. ζητας πληροφοριες χωρις να δινεις στοιχεια του τι χρηση θα εχει, αν ειναι μονιμη κατοικια, αν θες ασφαλεια λογω ελλειψης συναγερμου κλπ ...

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως τα έγραψα νόμιζα ότι ήταν κάτι απλό...αλλά μάλλον σας μπέρδεψα.

 

Λοιπόν, είναι εξοχικό με ισόγειο-αποθήκη 75τμ. (ενιαιός χώρος) με ένα μεγάλο παράθυρο (στο πλάϊ) και μία είσοδο στον κήπο (2,70 χ 2,60 ). Το χώρο θέλω να τον έχω σαν ξενώνα το καλοκαίρι, οπότε χρειάζομαι πολύ φως, αερισμό από αυτό το άνοιγμα. Επιπλέον, θέλω μία στοιχειώδη ασφάλεια καθώς και σίτες (οπότε στα ανοιγόμενα σίτα δε μπαίνει).

 

-Να βάλω πόρτα κανονική στο 1μ. (μόνο για να κλειδώνω εξωτερικά) και συνεχόμενα στο υπόλοιπο 1,70 τα επάληλα ? "Κουφό" μου φαίνεται :|

- Για το φεγγίτη συμφωνώ, αλλά τί ασφάλεια θα έχει; Το τρίπλεξ πάλι δε ραγίζει αν θελήσουν να το διαρρήξουν;

- Αντί για παντζούρι συρόμενο εξωτερικά, μήπως να έβαζα λαμαρίνα σαν αυτή που έχουν στα μαγαζιά; Αλλά ο αερισμός του χώρου πώς θα γίνεται μετά;

 

Ελπίζω να μην κάνω κατάχρηση του χρόνου/χώρου σας :???:

Link to comment
Share on other sites

Μην τα λές απότομα.

Καταρχήν το ύψος είναι 2.60 και οχι 2.70.

Δεν διαφωνώ με τα παραπάνω, απλώς δηλώνω ότι είναι και θέμα μηχανικού πιθανότερα του αρχιτέκτονα, εφόσον οποιαδήποτε αλλοίωση των ανοιγμάτων - βέβαια τι συζητάμε τώρα, αφού λέμε ότι πρόκειται για υπόγειο που έχει ξεμπαζωθεί?- αλλά στο ξαναείπα anarita καλύτερα να το δει και ο μηχανικός γιατί άλλο να έχεις 3 παρανομίες και άλλο 5.

Δεν θα διαφωνήσω με την διάταξη, όπου τονίζω πάλι ότι πρέπει να το δει ο αρχιτέκτονας γιατί μπορεί να πρέπει να αλλάξουν οι διατάξεις των ηλεκτρολογικών, και θέρμανσης, και επίπλων προκειμένου- να διασφαλιστεί και η απρόσκοπτη λειτουργία τόσο του χώρου όσο και του διαδρόμου εισόδου. απ απ εκεί δεν θα προσθέσω παρά ότι τα ανοιγόμενα όντως κλειδώνουν θα το δει αλουμινάς κλειδαράς και οι λύσεις που βλέπω είναι:

1. Πόρτα 0.90 και σταθερό ή δυό ανοιγόμενα των 0.90.

Τα επάλληλα θα τα απόφευγα λόγω απωλειών, βέβαια μπορεί να διευκολύνουν την κάτοψη.

2.2 πόρτες 0.90 και ένα κινητό ή σταθερό πάλι 0.90.

Οπως σου ξαναείπα βέβαια για να "βρούμε" την λύση πρέπει να ξαναδούμε την κάτοψη.

Δεν είμαι κατά του θέματος του φεγγίτη ο οποίος μπορεί να ασφαλιστεί και με κάγκελά, ξαναθέτω το θέμα του παράνομου, όπως και οτι μπορεί να μειωθεί το ύψος, που αν και μειώνει το κόστος καταρχήν τίθεται θέμα ασυμφωνίας οικοδομικής άδειας και μετέπειτα ότι πιο οικονομικά κλείνει με σοβατισμένη σιδηροκατασκευή.

Να και ο σιδεράς που ξανάρχεται.

Να χαμε να λέγαμε, anarita.

Στο πα χωρίς κάτοψη μπορεί να μιλάμε επ' άπειρον .

Επίσης ακόμα κάτι, τελευταίο ελπίζω είμαι κάθετα αντίθετος μα τα αμμοβολισμένα τζάμια.

Μπέρδεμα έ? Αόριστα θέματα φέρνουν αόριστες απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.