Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mπερδεμενος πτυχιουχος ΤΕΙ πολιτικων εργων υποδομης!!!


vasilis_spentam

Recommended Posts

Το θέμα δεν είναι αυτό...το θέμα είναι ότι μερικοί εκ Βουλγαρίας μπήκαν στο ΤΕΕ νύχτα και μας παρουσιάζονται ως παρθένες...

 

 

Άλλωστε και η ίδια η μελέτη που δημοσίευσα του ΤΕΕ

 

Είπαμε να μιλήσουμε σοβαρά...

 

 

διότι σπούδασα έξω

 

Ε τώρα, άλλο Βουλγαρία άλλο Γερμανία, Γαλλία κ.α.

Edited by Pappos
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 93
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

τα τει αναγνωρίζονται ΠΑΝΤΟΥ.Και για μένα είναι τραγικό να αναγνωρίζονται η εκ Βουλγαρίας πτυχιούχοι άνευ ουσίας

 

Ποιός σου είπε ότι τα ΤΕΙ αντιμετωπίζονται από όλα τα ξένα ιδρύματα το ίδιο ? Άλλο το ΒSc των χαμηλόβαθμων ιδρυμάτων που παίρνει αναγνώριση το ΤΕΙ έξω και άλλο το BEng και το ΜEng των υψηλόβαθμων ιδρυμάτων του εξωτερικού .Στα περισσότερα υψηλόβαθμα ιδρύματα του εξωτερικού που ως πρώτο ακαδημαϊκού τίτλο έχουν το BEng και το 4 ετών MEng κατατάσσεται ο τίτλος του ΤΕΙ στο δεύτερο με τρίτο έτος .Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι που σπούδασαν έξω .

 

απο οσο θυμαμαι ενας αποφοιτος ΤΕΙ δομικων εργων ηρθε στο πανεπιστιμιο μας στην αγγλια και τον εβαλαν στο δευτερο ετος . οποτε ο φιλος επρεπε να κανει τον 2ο και 3ο του μπατσελορ και μετα μεταπτυχιακο για να εγγραφει στο ΤΕΕ.

 

το ΜΕng το θέλω γιατί είμαι απόφοιτος ΤΕΙ πολιτικών δομικών έργων και θέλω να γίνω Πολιτικός Μηχανικός. Μου αναγνωρίζουν δυο χρόνια και με βάζουν στο τρίτο έτος του ΜΕng και κάνω τρίτο τέταρτο. Ρώτησα στο ΔΟΑΤΑΠ και μου είπαν ότι την ισοτιμία μπορώ να την αποκτήσω κάνοντας το τρίτο και το τέταρτο έτος επειδή κάνω το 1/2 του προγράμματος σπουδών και για την αντιστοιχία μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να κάνω μεταπτυχιακό απλά θα χρειαστεί να δώσω κάποια μαθήματα σε κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο, αυτά μου τα είπαν προφορικά έκανα αίτηση να τα πάρω και εγγράφως και περιμένω την απάντηση..

 

 

Το BSc των χαμηλόβαθμων ιδρυμάτων του εξωτερικού που οδηγεί στο αντίστοιχο MSc των ίδιων ιδρυμάτων από το 2008 από το ΔΟΑΤΑΠ αντιμετωπίζεται ως υποδεέστερο του ελληνικού διπλώματος και το κατατάσσουν ισότιμο με ΤΕΙ .

http://library.tee.g...gital/m2348.pdf (Βλέπε σελίδα 20 και 21 )

 

Όσον αφορά για την Βουλγαρια .Οι Βουλγάρικοι τίτλοι μηχανικών έχουν αναγνώριση και από το Imperial και από άλλα διεθνή ιδρύματα με κύρος και τα κατατάσσουν ως αντάξια ισότιμα και αντίστοιχα των δικών τους διπλωμάτων .Για αυτό και τους δίνουν την πρόσβαση σε διδακτορικά προγράμματα απευθείας . http://www3.imperial...yindex/bulgaria

Edited by IAN
  • Upvote 11
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Απλά αερολογίες δίχως βάση.Απέδειξε τα αυτά με νομοθεσίες κτλ και θα συζητήσουμε σε βάθος για το τι ισχύει.Το πτυχίο από Βουλγαρία έχει κύρος?Σε ευχαριστώ μου έφτιαξες τη μέρα!Αυτή η ατάκα πρέπει να κυκλοφορήσει παντού!τέτοια δεν ακούγονται κάθε μέρα!

Link to comment
Share on other sites

Όταν βγεις έξω από τα σύνορα της χώρας μας θα το διαπιστώσεις .Από εκεί και πέρα για το τι τα θεωρείς εσύ τους τίτλους μηχανικών της Βουλγαρίας δεν με απασχολεί αρκεί που αναγνωρίζονται και στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό με τους αντίστοιχους τίτλους υψηλόβαθμων ιδρυμάτων και όχι με των χαμηλόβαθμων ιδρυμάτων που παίρνει το ΤΕΙ .Υπάρχουν και αντίστοιχες αποφάσεις από το ΔΟΑΤΑΠ .Εάν ψάξεις θα τις βρεις .

 

Ε τώρα, άλλο Βουλγαρία άλλο Γερμανία, Γαλλία κ.α.

 

Ευρώπη το ένα Ευρώπη και το άλλο .Η νομοθεσία δεν κάνει εξαιρέσεις μεταξύ χωρών μελών της ΕΕ .

Edited by IAN
  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

Έχω αδέρφια που βγήκαν έξω με πτυχίο τει και σαν ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ.Ότι και να πεις για τα πτυχία Βουλγαρίας είναι απλά αστεία.Μια ζωή πτυχιούχος από Βουλγαρία θα είσαι αυτό δεν αλλάζει και για μένα να ξέρεις ότι σε θεωρώ κατώτερο

Link to comment
Share on other sites

Όταν πάρεις τα δικαιώματα που έχω τότε θα με κρίνεις .Όσον αφορά για τα πτυχία που αναφέρεις δεν είναι πτυχία αλλά διπλώματα .Και επίσης για το τι έκαναν τα αδέρφια σου αυτό δεν με απασχολεί .

Edited by IAN
  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και δεν πρέπει να σε απασχολεί,εσύ ανήκεις στους εκ Βουλγαρίας πτυχιούχους!!Ακόμη και η γιαγιά μου μπορεί να πάρει πτυχίο από εκεί!!

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και δεν πρέπει να σε απασχολεί,εσύ ανήκεις στους εκ Βουλγαρίας πτυχιούχους!!Ακόμη και η γιαγιά μου μπορεί να πάρει πτυχίο από εκεί!!

Ασε του επιστήμονες και αληθινούς μηχανικούς να ασχοληθούν με το θέμα

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.