Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φ/Β σε βιομηχανική στέγη με πολλούς ιδιοκτήτες


kusta80

Recommended Posts

Πελατης μου εχει στην ιδιοκτησια του αποθηκη που δεν χρησιμοποιειται.Θα κατασκευασει επεκταση της ωστε να γινει διπλασια περιπου (νομιμα) και θελει πανω στη στεγη της να εγκαταστησει ενα 100αρι.Μιλαμε δλδ για 100αρι σε βιομηχανικη στεγη.Επαναλαμβανω οτι δεν εχει καποια χρηση η αποθηκη αλλα μια εταιρεια ενδιαφερθηκε να νοικιασει αυτη τη νεα κατασκευη που θα προκυψει και να στησει βιοτεχνια ανακυκλωσης ελοαστικων.

Τα ερωτηματα μου ειναι.

-Ιδιοκτητης αυτης της νεας κατασκευης που θα προκυψει ειναι ο πελατης μου και ολα τα μελη της οικογενειας του,συνολο 6 ατομα.Σε ποιανου το ονομα θα κατατεθει η αιτηση στη ΔΕΗ?

-Το ρολοι που θα παρει για καταναλωση πρεπει να ειναι στο ονομα του ή στο ονομα της εταιρειας που θα νοικιασει την αποθηκη?Υπαρχει καποιο προβλημα εδω με αυτο?(Δεν εχει ρευμα αυτη τη στιγμη η αποθηκη)

-Πρεπει να συστησει εταιρεια με ολα τα μελη της οικογενειας του και αν ναι τι εταιρεια θα ειναι αυτη?ΕΠΕ,ΟΕ κατι αλλο?

Link to comment
Share on other sites

ΑΦού πρόκειται για 100kW δεν υπάρχει κανένα κόλλημα (εκτός βέβαια του ότι μάλλον θα αργήσει η εξέταση του φακέλου από τη ΔΕΗ :twisted:). Λοιπόν

-Σε όποιου το όνομα θέλει. Απλά θα συντάξουν ένα απλό παραχωρητήριο (ή έγγραφή συμφωνία ότι επιτρέπουν). Φυσικά ο αιτών θα πρέπει στην πορεία να ανοίξει βιβλία στην εφορία ως παραγωγός.

-Για κατανάλωση η επιχείρηση που θα στεγάζεται, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος.

- Μπορούν εάν θέλουν να κάνουν εταιρία (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ) αλλά μπορεί να είναι και ατομική επιχείρηση.

Link to comment
Share on other sites

Ανεξαρτητως των πολλων συν-ιδιοκτητων της μελλοντικης αποθηκης?

Το παραχωρητηριο ή η εγγραφη συμφωνια ποτε πρεπει να γινει?Πριν την καταθεση της αιτησης στη ΔΕΗ ή μετα?

Οπως και στα οικιακα γινεται λογιστικος συμψηφισμος των 2 ρολογιων ή πληρωνεσαι μονο με την παραγωγη ανεξαρτητως καταναλωσης?

Link to comment
Share on other sites

Με λιγο ψαξιμο με ενα λογιστη-φοροτεχνικο καταληξαμε οτι πρεπει να ιδρυθει μια οε η οποια θα νοικιασει τη στεγη απο τους 6 ιδιοκτητες για 20 χρονια βασει συμβολαιογραφου.Αυτη η οε θα καταθεσει αιτηση στη ΔΕΗ.

Πως σας φαινεται?

Link to comment
Share on other sites

Αυτή είναι η ορθή τακτική.

 

Μόνο που για την κατάθεση στη ΔΕΗ μπορείς να συντάξεις ένα προσύμφωνο μίσθωσης (για να μην πληρώνεις συμβολαιογράφους κλπ προ έγκρισής της αίτησης) και όταν και άμα πάρει όρους σύνδεσης να μπεις σε διαδικασία σύνταξης συμφωνητικών σε συμβολαιογράφο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.