Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκδίκαση προστίμου αυτοψίας μετά από αναθεώρηση αδείας


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα λίγο να με διαφωτίσετε μια και είμαι νέα μηχανικός στο εξής θέμα:

 

Σε ανεγειρόμενη οικοδομή πραγματοποιήθηκε αυτοψία και οι υπάλληλοι της πολεοδομίας προέβησαν σε έκθεση και θυροκόλληση. Εγώ με αναθεώρηση της αδείας σε ισχύ νομιμοποίησα όλες τις αυθαίρετες κατασκευές του πελάτη. Στον έλεγχο του φακέλου ο ελεγκτής δεν βρήκε κάτι άλλο (δηλαδή νομιμοποιούμε ότι ακριβώς υπάρχει στην έκθεση αυτοψίας στην οποία έχουν επιβληθεί ήδη τα πρόστιμα.) Η νέα άδεια βγαίνει αύριο και η εκδίκαση είναι στις 19/10. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Εφ όσον υπάρχει αναθεωρημένη άδεια στα χέρια μας με νομιμοποίηση κατά άρθρο 22 του ΓΟΚ όλων των αυθαιρεσιών τι πρόστιμα επιβάλλονται στην εκδίκαση? Εγώ διαβάζοντας τον ΓΟΚ καταλαβαίνω πως θα επιβληθεί κάποιο ελάχιστο 500ευρώ για το γεγονός ότι γίναν πριν την αναθεώρηση. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

Επίσης να διευκρινίσω ότι όλες οι νομιμοποιήσεις είναι σύννομες και δεν υπάρχει καμία παραβίαση των όρων δόμησης της περιοχής, του ΓΟΚ και του ΚΤΙΡΙΟΔΟΜΙΚΟΥ και παρ' όλα ταύτα οι υπάλληλοι χαρακτήρισαν τις αυθαιρετες κατασκευές "πολεοδομικά αυθαίρετες" (δηλ κατηγορία 1)

 

Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Ευχαριστώ,ilias

Link to comment
Share on other sites

ΚΥΑ 9732/2004

α. Πολεοδομικά αυθαίρετο: είναι το κτίριο ή τμήμα αυτού, και κάθε κατασκευή ή εγκατάσταση, που κατασκευάζεται χωρίς οικοδομική άδεια ή κατά παράβαση ή καθ' υπέρβαση άδειας, και ταυτόχρονα παραβιάζει τους γενικούς και ειδικούς όρους δόμησης της περιοχής.

 

δεν παραβιάζεται ταυτόχρονα κανένας όρος δόμησης της περιοχής.

Link to comment
Share on other sites

Στην εκδίκαση θα πεις ότι νομιμοποιήθηκαν και άρα δεν είναι πολεοδομικά αυθαίρετες αλλά κτιριολογικά...

Πρέπει να αλλάξει το πρόστιμο ανέγερσης και φυσικά το διατήρησης εφόσον το νομιμοποίησες.

 

Να ξέρεις και το ότι εφόσον έχει άδεια σε ισχύ, αν είχες καταθέσει Ο.Α για αναθεώρηση ΠΡΙΝ διαπιστωθεί από την πολεοδομική υπηρεσία η αυθαιρεσία δεν σου επιβάλλεται κανένα πρόστιμο σύμφωνα με την Εγκ 108/1987

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.