Μετάβαση στο περιεχόμενο

RIGOU

Members
  • Περιεχόμενα

    45
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by RIGOU

  1. Δεν υπάρχει προθεσμία, φαντάζομαι μέχρι ο πελάτης να μπορεί να επωφεληθεί το 50% συνάδερφε. Τελικά για τα ενεργειακά πιστοποιητικά ξέρουμε εαν οι ίδιοι που έχουμε κάνει τη δήλωση του Ν.4178/2013 μπορούμε να τα υπογράψουμε;
  2. Μακάρι γιατί αλλιώς δεν είμαστε για εκπτώσεις....
  3. Μόλις έκλεισα το τηλ από το ΤΕΕ και μου είπαν ότι: Επί της ΝΟΜΙΜΗΣ αμοιβής θα καταβάλλεται ΦΕΜ και ΦΠΑ και ΟΧΙ επί της συμφωνηθείσας εφόσον η συμφωνηθείσα είναι χαμηλότερη της νόμιμης.(και μου είπε ειρωνικά: δηλ εάν κάνετε έκπτωση τουλάχιστον πάρτε το ΦΠΑ της νόμιμης αμοιβής του πελάτη) Εκδίδουμε εντολή πληρωμής με τη ΝΟΜΙΜΗ αμοιβή και επιστρέφουμε στον πελάτη (εάν το συμφωνήσαμε) τη διαφορά της έκπτωσης... Ακόμη ΔΕΝ έχουν αποφασίσει τι ποσοστό έκπτωσης δέχεται το ΤΕΕ για να ζητήσει ή όχι αιτιολογία περί χαμηλής αμοιβής.
  4. Αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γντ όμως από τη στιγμή που απελευθερωθήκαμε....το λογικό θα ήταν ΦΕΜ επί της συμφωνηθείσας
  5. Συνάδερφοι εγώ καταλαβαίνω να πάρει η εφορία το ΦΠΑ της ανάλογης νόμιμης αμοιβής. Για ΦΕΜ γιατί να παίρνει το 10% της νόμιμης? Δεν είναι λογικό να παίρνει της συμφωνηθείσας? Δίνεις ΦΠΑ όσο κοστίζει η αμοιβή αλλά ΦΕΜ όσο παίρνει αμοιβή ο μηχανικός (που έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορεί να είναι και πολύ χαμηλή αφού θα περνάς από έγκριση και αιτιολογία του ΤΕΕ)
  6. Έβαλα τοπογραφικό: αποτύπωση και κτηματογράφηση με υψόμετρα αυτό μου είπε να βάλω ο τοπογράφος αυτό λέει είναι του κτηματολογίου που ζητάνε
  7. Συνάδελφοι με μια δοκιμή στο σύστημα αμοιβών που ισχύει στο ΤΕΕ για 40τμ αυθαίρετο εκτός σχεδίου χωρίς άδεια με εργασίες: τοπογραφικό και αποτύπωση ατχιτεκτονικών + 4ημερομήσθια μου έβγαλε 1450+ΦΠΑ 333,33 και το θεωρώ λογικό και προσιτό. παρατηρήσεις: -έβαλα ημερομήσθιο μηχανικού από 1-10 χρόνια(όλοι τόσο θα βάζουμε όπως στους Η/Υ δηλ 2*232,54) -θα εκδίδουμε 1 αμοιβή που θα συμπεριλαμβάνει το τοπογραφικό (γύρω στα 400 έβγαλε σε εμένα για 5 στρ και θα κανονίζεται το θέμα με τον τοπογράφο-αλλιώς θα πάει+1100μόνο του τοπογράφου) πώς σας φαίνεται, κάντε κι εσείς μια δοκιμή.
  8. Πώς προκύπτει αυτό παιδιά είναι άκυρο...ο νόμος λέει ξεκάθαρα: Άρθρο 24, παράγραφος 2 (σελ6233 τησ εφημερίδας της κυβερνήσεως-2η στήλη κάπου στη μέση): "Στην περίπτωση συγκυριότητας του ακινήτου στο οποίο έχει εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί η αυθαίρετη χρήση οι συντελεστές του παραρτήματος λαμβάνονται υπόψη για όποιον από τους οποίους πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις" Ο κάθε ιδιοκτήτης κάνει ξεχωριστή δήλωση για την ιδιοκτησία του συνεπώς μπαίνουν οι αντίστοιχοι συντελεστές για τον καθένα.
  9. Παιδιά αφού στις διευκρινήσεις το λέει ξεκάθαρα: "Σε περίπτωση που ο αναλυτικός προυπολογισμός υπερβαίνει τις 5000 για κάποιο από τα μη νόμιμα έργα το πλήθος των παραβάσεων αυξάνεται κατά μία παράβαση..... Άλλωστε και στα παραδείγματα υπολογίζει κάθε αυθαίρετη κατασκευή χωριστά και βγάζει σε πόσες παραβάσεις αντιστοιχεί η κάθε κατασκευή μόνη της και μετά αθροίζει το σύνολο των πολεοδομικών παραβάσεων όλων των αυθαιρετων κατασκευών.
  10. Φίλε μου ισχύει το εξής: Ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να κατωχειρωθεί για το κτίσμα του. Όμως το αδιαίρετο αγροτεμάχιο ΔΕΝ θα μπορεί να μεταβιβασθεί...πωληθεί κτλ γιατί θα υπάρχει μέσα κτίσμα που ΔΕΝ θα είναι τακτοποιημένο. Δηλαδή ο μηχανικός δίνει βεβαίωση για το αγροτεμάχιο ότι δηλαδή ΔΕΝ περιέχει αυθαίρετα κτίσματα και στην περίπτωση εξ αδιαιρέτου για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να τακτοποιήσουν όλοι τα κτίσματά τους. Αυτή είναι η απάντηση που παίρνω από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας εάν θέλεις διασταύρωσέ την και από τη γραμμή του ΥΠΕΚΑ.
  11. Εμένα μου είπαν μέσα στη βδομάδα θα βγει ΚΥΑ για νόμιμες αμοιβές
  12. Συνάδερφοι αυτό ακριβώς (κάπου αλλού το συζητάμε κι αυτό αλλά γντ χαμός). 1ον) κάποιοι στείλανε βεβαιώσεις χωρίς τη συμπλήρωση αυτού του πεδίου, ενώ εμένα στο ΤΕΕ μου είπαν να εκδοθεί τουλάχιστον ελάχιστη αμοιβή με εργασίες τοπογραφικού, αποτύπωση, περιβάλλοντα χώρου + κάποια ημερομίσθια για να βγει κοντά στη "νόμιμη" για την περίπτωσή μου (εγώ δεν έκανα τπτ προς το παρόν) απλά με έναν σύντομο υπολογισμό όλο αυτό κοστίζει 2500Ε. Εγώ σκεφτόμουν να πάρω τη δουλειά με 1000+ ΦΠΑ αλλά τλκ δεν με συμφέρει εφόσον θα έχω κρατήσεις και ΦΠΑ για παραπάνω ....θα μπω μέσα....και επι τέλους τι θα γίνει συνάδελφοι???
  13. Συνάδελφε εάν τους εντάξεις στη ρύθμιση και πληρώσουν το παράβολο και μετά δεν μπορούν να συννενοηθούν εσυ θα είσαι οκ με τον εαυτό σου??? Εγώ πάντως όχι...εάν δεν ανακοινωθεί κάτι επίσημα δεν προχωράω με τέτοιου είδους....έχει και άλλα αυθαίρετα....
  14. Χάιδω μακάρι....απλά να το κάνει σύντομα γιατί ο χρόνος τρέχει..
  15. Παιδιά πολύ ωραία τα λέτε αλλά όταν ο άλλος έχει να πληρώσει 15000 πρόστιμο + 2000 μηχανικό πώς σας φαίνεται θα το κάνει??? εγώ δεν το βλέπω. Μια προκαταβολή ζήτησα χθες για εκτός σχεδίου χωρίς Ο.Α. με όλα τα συναφή ...400Ε και μου είπε: Είσαι ακριβή κοπελιά...θα πάω σε κάποιον από τα ΤΕΙ μάλλον....που με 500 θα μου τα κάνει όλα είπε. Και επίσης καλό θα ήταν συνάδελφοι να συνεννοηθούμε να μην υποβάλλει κανείς δηλώσεις ακόμη, για να κάνουν κάτι επιτέλους με τις νόμιμες αμοιβές των κρατήσεων . Μαθανε όλοι και λένε: ελευθερωθηκε το επάγγελμα κατέβασε κι άλλο την αμοιβή σου...και όταν λέω οτι οι κρατήσεις και η εφορία γινονται με βάση της ελάχιστες ξινίζουν και λένε: η τηλεόραση άλλα λέει. Παιδιά ας κρατάμε λίγο αξιοπρέπεια...και ας σεβόμαστε ο ένας τον άλλον....εγώ αυτό εχω να πω..
  16. 1. Εξαρτημένο τοπογραφικό σημαίνει τοπογραφικό αγροτεμαχίου (ολόκληρου) εφόσον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΘΕΤΟΥ όπου απεικονίζονται όλα μα ΟΛΑ τα κτίρια. Και αυτό σημαίνει το εξής για τους ιδιοκτήτες: α) συνεννοούνται όλοι μαζί και τα νομιμοποιούν όλοι ή β) νομιμοποιούν όσοι θέλουν και με συμβολαιογραφική πράξη μέσα στο φάκελο καθορίζουν το μέρος που τους ανήκει. (παρ' όλα ταύτα μου άφησε ερωτηματικό η κυρία στο ΤΕΕ για το β αλλά μου είπε κάπως έτσι θα γίνει) 2. Το περιβαλλοντικό ισοζύγειο δηλαδή η εισφορά σε γη ή/και χρήμα θα γίνει μετά από 30 χρόνια όπου θα συμβούν τα παρακάτω: α) εάν είναι όλο το αγροτεμάχιο σε περιοχή που πολεοδομείται σημαίνει πως ο καθένας με το μέρος του (200τμ άλλος,500 τμ) έχει πλέον οικόπεδο οπότε πάει αυτό. β) εάν δεν είναι σε περιοχή προς πολεοδόμηση και όλος ο κλήρος είναι άρτιος για τα τότε δεδομένα κανείς δεν πληρώνει τπτ. γ) εάν ο κλήρος έχει υπόλοιπο σε αρτιότητα και τότε αναγκαστικά ΟΛΟΙ νομιμοποίησαν με 4014 ή όχι καταβάλλουν χρήμα ή γη για το υπόλοιπο της αρτιότητας γιατί σε ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ: αποφασίζουν από κοινού και πληρώνουν όλοι άσχετα αν δεν νομιμοποίησαν με 4014 Αυτές τις απαντήσεις πήρα μετά κόπων και βασάνων μετά απο ώρες αναμονής στην τηλεφωνική γραμμή του ΤΕΕ.... Παιδιά αυτό το έχω αναρτήσει και αλλού απλά το βάζω κι εδώ και είναι ότι μου απάντησε κάποιος κύριος από το ΤΕΕ. Επειδή όμως μόνο με τέτοια ασχολούμαι σήμερα με διαβεβαίωσε συμβολαιογράφγος για το εξής: Στα εξ αδιαιρέτου ναι μεν όλοι δικαιούνται κάποιο ποσοστό στη γη αλλά το ποιο μέρος είναι ποιανού το έχουν συμφωνημένο μόνο λεκτικά μεταξύ τους. Δεν υπάρχει συμβ/κη πράξη γι αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι μια Υ.Δ. του ιδιοκτήτη δεν θα καλύπτει το κράτος. Κι έτσι οδηγούμαστε στο εξής: Σε εξ αδιαιρέτου με 10 πχ σπίτια αν νομιμοποιήσουν οι 5 τα άλλα 5 που θα φαίνονται στο εξαρτημένο θα δείχνουν ότι υπάρχουν αυθαιρεσίες στο αγροτεμάχιο....άρα δεν μπορεί να δωθεί βεβαίωση μηχανικού.....μια τρύπα στο νερό.....δηλ. Επίσης εφ' όσον το αδιαίρετο είναι άνω των 4 στρ. είναι άρτιο....και πρέπει να βγει Ο.Α. εντός 3 ετών και να μοιραστούν κατά κάποιο τρόπο ανάλογα με τα ποσοστά της γης κάθε ιδιοκτήτη(σωατά????)....και τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν με 4014???? Όσο για τη διάσπαση όγκων στα εκτός με κατάλληλη αιτιολόγηση στην ΕΠΑΕ θα δωθεί έγκριση. Πρέπει να δώσουν ερμηνευτικές εγκυκλίους για τα αδιαίρετα ξεχωριστά και πολύ προσεκτικά. Αλλιώς θα γίνει χαμός.
  17. Παιδιά αυτά τα "νόμιμα" των κρατήσεων τουλάχιστον θα τα μάθουμε κάπως; Γιατί εμένα συνάδερφος μου είπε: για 50τμ χωρις Ο.Α. εκτός σχεδίου τοπογραφικό και όλη η διαδικασία 500 ευρώ. Το βρίσκω εξευτελιστικό...
  18. Συνάδελφε έχω παρόμοιες περιπτώσεις σε ανατολικά προάστια Θεσσαλονίκης και από το ΤΕΕ μου απάντησαν το εξής: 1. Εξαρτημένο τοπογραφικό σημαίνει τοπογραφικό αγροτεμαχίου (ολόκληρου) εφόσον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΘΕΤΟΥ όπου απεικονίζονται όλα μα ΟΛΑ τα κτίρια. Και αυτό σημαίνει το εξής για τους ιδιοκτήτες: α) συνεννοούνται όλοι μαζί και τα νομιμοποιούν όλοι ή β) νομιμοποιούν όσοι θέλουν και με συμβολαιογραφική πράξη μέσα στο φάκελο καθορίζουν το μέρος που τους ανήκει. (παρ' όλα ταύτα μου άφησε ερωτηματικό η κυρία στο ΤΕΕ για το β αλλά μου είπε κάπως έτσι θα γίνει) 2. Το περιβαλλοντικό ισοζύγειο δηλαδή η εισφορά σε γη ή/και χρήμα θα γίνει μετά από 30 χρόνια όπου θα συμβούν τα παρακάτω: α) εάν είναι όλο το αγροτεμάχιο σε περιοχή που πολεοδομείται σημαίνει πως ο καθένας με το μέρος του (200τμ άλλος,500 τμ) έχει πλέον οικόπεδο οπότε πάει αυτό. β) εάν δεν είναι σε περιοχή προς πολεοδόμηση και όλος ο κλήρος είναι άρτιος για τα τότε δεδομένα κανείς δεν πληρώνει τπτ. γ) εάν ο κλήρος έχει υπόλοιπο σε αρτιότητα και τότε αναγκαστικά ΟΛΟΙ νομιμοποίησαν με 4014 ή όχι καταβάλλουν χρήμα ή γη για το υπόλοιπο της αρτιότητας γιατί σε ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ: αποφασίζουν από κοινού και πληρώνουν όλοι άσχετα αν δεν νομιμοποίησαν με 4014 Αυτές τις απαντήσεις πήρα μετά κόπων και βασάνων μετά απο ώρες αναμονής στην τηλεφωνική γραμμή του ΤΕΕ.... Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο!
  19. Συνάδελφοι κι εγώ έχω παρόμοια θέματα με εξ' αδιαιρέτου και μου γεννάται και η εξής απορία: Εάν κάποιοι από τα εξ αδιαιρέτου θέλουν νομιμοποιηση και άλλοι όχι τι κάνουνε αυτοί που λένε εγώ θέλω να πληρώσω? Και επίσης αυτό το περιβαλλοντικό ισοζύγειο τλκ ισχύει από τώρα ή μετά τα 30 χρόνια? ΑΝ κάποιος κατάλαβε ας μας διαφωτίσει.
  20. προς το παρ'ον σε ότι έχετε κλείσει τι ζητάτε (όσον αφορά την υποβολή αρχικά όχι τη μελέτη γιατί εκεί διαφοροποιούνται τα πράγματα)
  21. Έτσι όπως είναι μέχρι στιγμής τα πράγματα έτσι φαίνεται. Αλλά παιδιά δεν γντ μάλλον έτσι καθώς στη βεβαίωση που εκτυπώνεται (συνεπώς και σε όλα τα χαρτιά που θα ακολουθούν το αυθαίρετο) μπαίνουν και οι συντεταφμένες και το εμβαδόν του πολυγώνου. Ή αυτό θα αλλάζει με την τελική μελέτη ή χρειαζόμαστε από την αρχή εξαρτημένο τοπογραφικό. Και πάλι όμως δεν μπορώ να βρω πώς επεξεργαζόμαστε τις κορυφές του πολυγώνου. Έχει βρει κάποιος?
  22. Εμείς δεν έχουμε όλα αυτά τα εργαλεία για επεξεργασία πολυγώνου όμως. Με την αρχική καταχώρηση αυτό είναι και τέλος?
  23. Παιδιά καλημέρα, μια διευκρίνηση λίγο: Στον γεωγραφικό εντοπισμό του αγροτεμαχίου (όταν δεν υπάρχει ο.α.) θα πρέπει πρώτα να βγει τοπογραφικό εξαρτημένο για τον ακριβή εντοπισμό ή αρκει να σχηματιστεί το πολύγωνο του γηπέδου-οικοπέδου; Κλείνω στο 1ο για να έχουμε ακρίβεια στις συντεταγμένες. τι λέτε?
  24. Συνάδελφοι στα εξ αδιαιρέτου εάν ένας μόνο έχει αυθαίρετο θα μπορεί να το δηλώσει μόνος του? Ξέρετε κάτι? Έχω 2 περιπτώσεις. Επίσης στα μη αρτια και οικοδομήσιμα εκτός σχεδίου, το περιβαλλοντικό ισοζύγειο τελικά υπεισέρχεται μετά τα 30 χρόνια? Έτσι κατάλαβα από το ΥΠΕΚΑ. Κάποια διασταύρωση με κάποιον? Είμαι σε επαρχία και όλο εκτός σχεδίου έχω χωρίς Ο.Α. Καμιά βοήθεια κανείς?????
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.