Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικόπεδο εξ ημισείας εντός και εκτός σχεδίου


geom

Recommended Posts

Είναι προφανές ότι δεν γνωρίζεις την πολεοδομική νομοθεσία και γι' αυτό θέτεις τα συγκεκριμένα ερωτήματα και προβληματισμούς.

 

1. Οι ΠΜ τελειώνουν, υποχρεωτικά, σε περιμετρικό δρόμο, για να έχουν πρόσωπο σε ΚΧ τα οικόπεδα που περιλαμβάνονται στα τελευταία ΟΤ και έχουν πρόσωπο στο δρόμο αυτό.

 

2. Κάθε ΠΜ εγκρίνεται με μια διοικητική πράξη (σήμερα πδ, παλαιότερα και με απόφαση Περιφερειάρχη και πιο παλιά και Νομάρχη) και αποτελεί το πολεοδομικό καθεστώς της συγκεκριμένης περιοχής, μαζί τους τους αντίστοιχους ΟΔ.

 

3. Οι ιδιοκτησίες που περιλαμβάνονται σε ΟΤ θεωρούνται ως εντός σχεδίου και τα τμήματά τους που περιλαμβάνονται στους ΚΧ που περιβάλλουν τα ΟΤ θεωρούνται ως ρυμοτομούμενα.

 

4. Το κτηματολόγιο εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και καταγράφει ιδιοκτησίες οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Τα τμήματα μιας ιδιοκτησίας που περιλαμβάνονται είτε σε διαφορετικά πολεοδομικά καθεστώτα είτε έχουν διαφορετικές χρήσεις γης καταγράφονται με διαφορετικούς ΚΑΕΚ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εξαιρετικά δημοσιο-υπαλληλική απάντηση απλής παράθεσης του... νόμου, 100% άσχετη με τα ερωτήματα και τις ιδιαιτερότητες της περίπτωσης, και μάλλον ιδιαίτερα προσβλητική! Με εντυπωσιάζει να υπεριφανεύονται συνάδελφοι ότι γνωρίζουν το νόμο καλύτερα από άλλους, το οποίο δε διαφέρει από το να γνωρίζει κανείς τα ποδοσφαιρικά της Σομαλίας ή τα επόμενα επεισόδια σαπουνόπερας. Αν πράγματι η απαντήσεις ήταν αυτούσιες στους νόμους του Τραμπουκιστάν που ζούμε, τότε σίγουρα είναι περιττή η ύπαρξη του michanikos και οι ερμηνείες του και άσχετοι όλα τα μέλη του που έχουν ερωτήσεις λόγω της προχειρότητας των νόμων και της επιπλοκές της εφαρμογής τους.

 

Οι ερωτήσεις είναι πολύ συγκεκριμένες, από το πρώτο ποστ και αφορούν μια εξαιρετικά ιδιόμορφη περίπτωση: αν χρειάζομαι άλλη άδεια για να διαμορφώσω το εκτός σχεδίου που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη, αν χρειάζεται δουλεία για να περάσω όχημα από το εκτός σχεδίου στο εντός σχεδίου, αν ώς έχει δικαιούμαι είσοδο οχημάτων και στάθμευση στο εντός σχεδίου, αν το ΚΑΕΚ του εκτός με το εντός πρέπει να είναι ίδιο ή διαφορετικό επειδή προκύπτουν τα 2 κομμάτια από 1 αρχικό ακίνητο.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ MAKAP, σε συγχαίρω για την υπομονή σου (αλλά είδες τι παθαίνει κανείς, πάει να βοηθήσει και καταλήγει ... Σομαλία).

 

geom: Αν θέλεις να έχεις την παραμικρή ελπίδα να πάρεις άλλη απάντηση στην "εξαιρετικά ιδιόμορφη περίπτωση" όπως εσύ ισχυρίζεσαι, θα πρέπει βρείς έγχρωμο απόσπασμα από το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο (τροποποίηση της πολεοδομικής μελέτης) αλλά και από την αρχική έγκριση του σχεδίου (πολεοδομική μελέτη του 1989) όπως πολύ σωστά σου είπε ο ΜΑΚΑP. Xωρίς πλήρη στοιχεία και ειδικά με εσένα συνομιλητή που είναι προφανές ότι αγνοείς βασικά ζητήματα που αφορούν τις πολεοδομικές μελέτες και τις πράξεις εφαρμογής, δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Αφ' ενός δεν αντιλαμβάνομαι πότε επί της ουσίας έδωσα τεστ πολεοδομικής νομοθεσίας και κόπηκα, αντίθετα σχολίασα την υπεροψία του "πάω να κάνω τον έξυπνο" άσχετη από το "πάω να βοηθήσω συνάδελφο". Αφ' ετέρου ας παραδεχθούμε εν τέλει ότι μετά από συνεχιζόμενη και άσκοπη αμφισβήτιση των στοιχείων που έδωσα και τα οποία προφανεστάτως ισχύουν, ακόμη και περίφημοι γκουρού της πολ. νομ. αδυνατούν να δώσουν απάντηση στα πρακτικά και άμεσα ερωτήματα που δε χρειάζονται καν σχέδια να απαντηθούν θεωρώ, παρ'όλα τα αρχεία και σχέδια που τελικά έχω επισυνάψει και ισχύουν και δε διαφέρουν από το 1989 δυστυχώς, εκτός και αν το πρόβλημα μας είναι αν πρόκειται για χρωματιστά ή ασπρόμαυρα σχέδια ενός ή άλλου δημοσιουπαλληλικού φορμάτ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.