Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η τακτοποίηση σταματά νομικές διαδικασίες παραβάσεων;


Recommended Posts

Υπάρχει ένα αυθαίρετο κτίσμα περίπου 30τ.μ., εκτός σχεδίου, εντός οικισμού, που χρησιμοποιείται ως εξοχικό, και δεν ηλεκτροδοτείται. Η Πολεοδομία πέρασε και άφησε ραβασάκι (στην πόρτα, όχι στο χέρι) για να μεταβεί ο ιδιοκτήτης στην Πολεοδομία και να αναφέρει σχετικά με το κτίσμα, και αφού είναι αυθαίρετο θα ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία (που δεν την γνωρίζω, φαντάζομαι δικαστήριο, πρόστιμο, κατεδάφιση, κλπ).

 

Το ερώτημά είναι: Αν γίνει η τακτοποίηση σύμφωνα με τον νέο νόμο, σταματά η διαδικασία από την πολεοδομία και συνεπώς και το δικαστήριο και το πρόστιμο και η κατεδάφιση;

 

Παρακαλώ απαντήστε το συντομότερο δυνατόν, γιατί τα πράγματα είναι πολύ πιεστικά καθώς η προθεσμία για να παρευρεθεί ο ιδιοκτήτης στην πολεοδομία έχει παρέλθει, και επίσης προσφέρεται και η επιλογή του "λαδώματος" για την διαγραφή της παράβασης (κάτι που σαν ιδέα δεν μου κάθεται καθόλου καλά).

 

Υ.Γ. Βασικά, εκείνη την περίοδο γινόντουσαν εργασίες με ρίξιμο τσιμέντου πάνω στην πλάκα για την διόρθωση των ρύσεων και υδρομόνωση, και πιθανότατα αυτό σημειώθηκε ως παράβαση.

Link to comment
Share on other sites

Μπορει να υπαχθει στο νεο νομο,αλλα μπορει να συμφερει και η νομιμοποιηση με εκδοση οικοδομικης αδειας αν βεβαια το οικοπεδο ειναι αρτιο και οικοδομησιμο.

Ετσι θα πληρωσεισ προστιμο που μπορει να ειναι και μικροτερο και δεν θα το τακτοποιησεισ για μονο 30 χρονια.

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά στην διαδικασία νομιμοποίησης

 

Α)Με το άρθρο 22 του ΓΟΚ

 

Για κτίσμα 30 τμ που είναι αυθαίρετο αν λογιστεί μετά του 2003 λαμβάνονατας μια σχετικά χαμηλή τιμή ζώνης ίση με 550 ευρώ ανά τ.μ η αξία προκύπτει ίση με 30Χ550=16500ευρώ

Το ανέγερσης αν νομιμοποιείται βγαίνει ίσο με 16500/5=3300 ενώ αν δεν νομιμοποιείται ίσο με 16500 με ΠΡΟΧΕΙΡΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ

 

Το λιγότερο λοιπόν που έχεις πρόστιμο είναι 3000 το οποίο το πληρώνεις υποχρεωτικά. Το δε διατήρησης είναι το μισό του διατήρησης κάθε χρόνο που περνά.

 

Αν λοιπόν καταθέσεις άδεια νομιμοποίησης θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης το παραπάνω πρόστιμο ανέγερσης + αμοιβές σου

 

Β) Με τον νέο νόμο πας σε 30Χ550Χ,15Χ2Χ1,7Χ0,5Χ1=4270 ευρώ με ΠΡΟΧΕΙΡΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ + Αμοιβή σου…. και τελείωσες

 

Με τον Α τρόπο είναι νόμιμο για πάντα

Με τον Β τρόπο είναι «νόμιμο» για 30 χρόνια …αν δε, δεν νομιμοποιείται εννοείται ότι πας με τον Β

 

Όσον αφορά στο ερώτημα σου

δες άρθρο 24 παρ 10

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.