Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετατροπή κληροτεμαχίου σε ιδιοκτησία


Recommended Posts

συνάδελφοι θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. μίλησα πριν λιγο με ένα τοπογράφο και μου είπε πως (νομίζει) πως υπάρχει μια γνωμοδότηση του εθνικού συμβουλείου του κράτους, που αναφέρει, πως όταν γίνει ανώμαλη δικαιοπραξία σ' ένα οικόπεδο, αυτομάτως αυτό χάνει την ιδιότητα του κληροτεμαχίου και γίνεται ιδιοκτησία, οπότε μετά μπορεί να κατατμηθεί κανονικά. ισχύει κάτι τέτοιο? ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε,

Ανώμαλη δικαιοπραξία είναι η σύνταξη προσυμφώνων, ιδιωτικών συμφωνητικών κατά παράβαση του Αγροτικού Κώδικα και ειδικότερα στον περιορισμό που έχουν τα κληροτεμάχια "της μή κατατμήσεως". Με την επικύρωσή αυτών των ανωμάλων δικαιοπραξιών μέσω Ειρηνοδικίων ή άλλων δικαστηρίων, σημαίνει ότι το κληροτεμάχιο έγινε πλεον "μπακλαβάς" και φυσικά επέρχεται εκπτωση και αντιμετωπίζεται πλέον ως αγροτεμάχιο.

Θα σου συνιστούσα να διαβάσεις το βιβλίο του Ιωάν. Κωτούλα " Το δίκαιο της κατάτμησης των γεωτεμαχίων", το οποίο θα έλεγα ότι είναι το μόνο που πραγματεύεται -μεταξύ άλλων- λεπτομερως το δίκαιο της εποικιστικής νομοθεσίας. Θα βρείς τις απαντήσεις που ζητάς.

Ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.