Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Άδεια για κατασκευή με τον νόμο Μπιρμπίλη


drum79

Recommended Posts

Στην οικοδομή μου έχουν υπογράψει όλοι εκτός απο 1 οτι θέλουμε να σταματήσουμε την κεντρική θέρμανση και να βαλει ο καθένας ότι θέλει.Εγώ θέλω να βάλω ατομικό λεβητα στην αυλή της οικοδομής που δεν χρησιμοποιήτε απο κανέναν,αλλά ο συγκεκριμένος κύριος απειλεί οτι θα με καταγγείλει στην πολεοδομία.Στην πολεοδομία μου είπαν οτί δεν υπάρχει τρόπος να νομιμοποιήσω την κατασκεύη για τον λέβητα γιατί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τέτοιου είδους περιπτώσεις με τον νέο νόμο Μπιρμπίλη ήταν μέχρι 30/7/11.Εκτός μου είπαν αν κάνω μία κατασκευή στις επόμενες 2-3 μέρες και αν βεβαιώσουν καποιοι απο την οικοδομή οτί αυτή η κατασκευή βρισκόταν εκεί και πρίν τις 30/7,οπότε με κάποιο πρόστιμο απ'οτι κατάλαβα θα μου δώσει η πολεοδομία την άδεια,γιατί η πολεοδομία δεν μπορεί να γνωρίζει αν η κατασκευή όντως ήταν ή δεν ήταν εκει πριν τισ 30/7.Γνωρίζει κάποιος αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο?Και αν ισχύει το πρόστιμο περίπου που θα κυμμένεται?Έχω απελπιστεί γιατί εχω μικρό παιδί και εγω είμαι φρεσκοχειρουργημένη και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να μείνω χωρίς θερμανση...

Link to comment
Share on other sites

...

Εγώ θέλω να βάλω ατομικό λεβητα στην αυλή της οικοδομής που δεν χρησιμοποιήτε απο κανέναν,αλλά ο συγκεκριμένος κύριος απειλεί οτι θα με καταγγείλει στην πολεοδομία.

...

...

Κατ αρχήν πριν δεις οποιοδήποτε θέμα πολεοδομικό πρέπει να δεις το θέμα το ιδιοκτησιακό.

Αφού λες ήσαστε πολλοί καταλαβαίνω ότι αφορά συνιδιοκτησία.

Αφού λες στην αυλή να υποθέσω ότι και η αυλή είναι συνιδιοκτησία όλων.

 

Δικαίωμα να κατασκευάσεις κάτι (οτιδήποτε) ιδιοκτησίας σου σε κοινόχρηστη αυλή το έχεις?

 

Δες κανονισμούς συνιδιοκτησίας, αν έχεις αποκλειστική χρήση σε κάποιο κομμάτι και πιθανά μίλα με τον δικηγόρο σου για το ιδιοκτησιακό.

 

Μέχρι να λύσεις αυτό (κατ αρχήν) σου συνιστώ να μη καταργήσεις την υπάρχουσα κεντρική θέρμανση διότι θα κρυώνει το μικρό παιδί.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα δεν εξαρταται απο εμενα μονο για το αν θα την καταργήσουμε ή οχι.Δεν τα αναβανε έτσι κι αλλιώς-2 ώρες την ημέρα θερμανση όταν εξω χιονίζει δεν είναι θερμανση,σωστά?Είναι ''τσαμπα'' και ''βερεσέ''.Επίσης οι 5 απο τους 8 που είμαστε σύνολο αρνούνται να πληρώσουν για θέρμανση.Η οικοδομή δεν έχει καταστατικό.Η πολεοδομία μου είπε οτί μπορω να αδειοδοτήσω την κατασκεύη με τον τροπο που ανεφερα πρίν.Ξέχασα να αναφέρω-για το θέμα που είπατε,αν έχω το δικαίωμα να χτίσω σε συνιδιοκτησία-ο κύριος που προκαλεί ολη την αναστατωση στον κοινόχρηστο χώρο που θέλω να βάλω τον λέβητα έχει παρανομο εργαστήριο-σιδηρουργειο με την ανοχή ολων των υπολοιπων μονο και μονο επειδη τον φοβουνται.Οπότε οπως και πάλι καταλαβαίνετε τα θέματα νομιμότητας στην συγκεκριμένη οικοδομη και οι θεωρίες του τι δικαιούτε και είναι νομιμο να κάνει ο καθένας ειναι τουλαχιστον άτοπες...

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα δεν εξαρταται απο εμενα μονο για το αν θα την καταργήσουμε ή οχι.Δεν τα αναβανε έτσι κι αλλιώς-2 ώρες την ημέρα θερμανση όταν εξω χιονίζει δεν είναι θερμανση,σωστά?

 

Βάλε κάνα δυο ηλεκτρικά σώματα ακόμα και συμπλήρωσε την θέρμανση σου...

 

ουτως ή αλλώς η ΔΕΗ σε λίγο θα είναι φτηνότερη απο το πετρέλαιο Χ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.