Μετάβαση στο περιεχόμενο

αρτιότητα οικοπέδου


Recommended Posts

καλησπέρα σας,

θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθεια κάποιου σε ένα θέμα αρτιότητας οικοπέδου. ποτε ένα οικόπεδο μπορεί να γίνει άρτιο και οικοδομήσιμο όταν είναι 572 tm και οι οροι δόμησης για αρτιότητα είναι τα 700m.ισχύει κάποια παρέκκλιση και αν ναι τι πρέπεi να ψάξω?

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για τα greeklish μου νωρίτερα :shock:

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχή,

πάρε τους όρους δόμησης της περιοχής σου.

1) Δες αν υπάρχει παρέκκλιση.

2) Στη περίπτωση που υπάρχει μόνο ο κανόνας των 700μ2 και δεν υπάρχει παρέκκλιση, τότε υπάγεσαι στη περίπτωση του άρθρου 25 του Ν1337/83 όπως αυτό αντικαταστάθηκε απο το άρθρο 27 του Ν2742/99 και είναι απλά οικοδομήσιμο (όχι άρτιο αλλά οικοδομήσιμο).

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, το οικόπεδο είναι εντός ορίων οικσού στερούμενου σχεδίου ή υπάρχει ρυμοτομικό σχέδιο στην περιοχή?

Στην πρώτη περίπτωση είναι κατά παρέκκλιση άρτιο με το εμβαδόν που έχει.

Στην δεύτερη περίπτωση αν δεν υπάρχει παρέκκλιση όπως σωστά λέει ο GRTOPO και επειδή η διαφορά του εμβαδού σου με αυτήν της κατά κανόνα αρτιότητας είναι μικρότερη του 25% τότε το οικόπεδό σου είναι δεκτικό τακτοποίησης για να αποκτήσει αρτιότητα υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν προέρχεται από υπαίτια κατάτμηση.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα,

το οικόπεδο έχει αρτιότητα τα 700μ και κτά παρέκλιση προ 3.3.85 τα 50μ τι σημαίνει δεκτικό τακτοποιησής όμως.αυτο ειναι ενα οικόπεδο που θέλουμε να αγοράσουμε κ γιαυτό το ψαχνουμε.

ευχαριστώ γαι την βοήθεια σας

Link to comment
Share on other sites

Αν το οικόπεδο υφίσταται την 3.3.85 ως αυτοτελής ιδιοκτησία τότε είναι άρτιο.

 

Δεκτικό τακτοποίησης σημαίνει ότι μπορεί να τακτοποιηθεί. Δεκτικά τακτοποίησης δεν είναι τα οικόπεδα που έχουν γίνει μη άρτια από υπαίτια κατάτμηση (με ευθύνη του ιδιοκτήτη δηλαδή).

 

Στην περίπτωσή σου είναι προφανές ότι το οικόπεδο είναι άρτιο κατά παρέκκλιση οπότε εκ πρώτης ανάγνωσης δεν θα έχεις πρόβλημα. Θα συνιστούσα όμως να αναθέσεις σε κάποιον τοπογράφο της περιοχής να διερευνήσει με λεπτομέρεια το ακίνητο. Ούτως ή άλλως για την σύνταξη συμβολαίου απαιτείται τοπογραφικό και δήλωση επί αυτού για την αρτιότητα και δομησιμότητα οπότε...

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν είμαστε οι πλέον αρμόδιοι (καλύτερα να έθετες το θέμα στους πολιτικούς ή του αρχιτέκτονες) εγώ θα σου πω μόνο ότι στη περίπτωση του προκατ κερδίζεις σε χρόνο.

Από κει και πέρα υπάρχουν διαφόρων τύπων προκάτ με ανάλογα κόστη κλπ.

Σημαντικό κριτήριο θα πρέπει να είναι η χρήση της οικίας και οι απαιτήσεις που έχεις απ' αυτήν για να κρίνεις αν ικανοποιούνται οι λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες σου.

 

Αλλά καλύτερα ρώτα κάποιους ποιο ειδικούς επί του θέματος από εμάς τους τοπογράφους

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα ρώτα ένα πολιτικό μηχανικό. Στο προκάτ το σίγουρο είναι ότι κερδίζεις σε χρόνο και σε ένσημα ΙΚΑ. Επίσης έχεις το μυαλό σου ήσυχο από το να κυνηγάς τα συνεργεία να σου "καθίσουν" τις μέρες που έχεις προγραμματίσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.