Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με κλιματιστικό


jiorgosma

Recommended Posts

Kαλησπέρα...έχω πρόβλημα με το κλιματιστικό μου!όταν είναι σε λειτουργία και γίνει διακοπή ρεύματος και ξαναέρθει μετά το ρεύμα το κλιματιστικό δυστυχώς μπαίνει από μόνο του σε λειτουργία χωρίς εγώ να το πειράξω από το control.. πως μπορώ να το κάνω να μην μπαίνει σε λειτουργία μονωτού? ύπαρξη κάποια λύση?

Τα greeklish απαγορεύονται. Παρακαλώ διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής.

miltos

Link to comment
Share on other sites

χαχα για αυτη τη λειτουργια πληρωμουμε ειδικο κιτ και εσενα την κανει μονο του?

Τον προμηθευτη τον ρωτησες (δεν λες και στοιχεια για το κλιματιστικο)?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ειναι σε λειτουργια autorestart. Καποια εχουν διακοπτακι στην εσωτερικη μοναδα. Αν εχεις το manual θα το βρεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

καλησπέρα κ από μένα! Είμαι νέος στο site και δεν ξέρω αν πρέπει να δημοσιεύσω εδώ η κάπου αλλού! αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα ένα κλιματιστικό φίλου και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Αντικαταστάθηκε η πλακέτα με μια συμβατική του εμπορίου κ απ ότι είδα ο συμπιεστής είναι συνδεδεμένος στο ίδιο ρελε με τον εξωτερικό ανεμιστήρα (δηλαδή μαζί παίρνουν ρεύμα κ μαζί σταματάνε). είναι σωστή αυτή η σύνδεση? το ρωτάω γιατί μετά από 5-10 λεπτά λειτουργίας (εξαρτάται) ο συμπιεστής σταματάει από θερμικό ασφαλείας κ αφού βέβαια παροχή υπάρχει ο ανεμιστήρας συνεχίζει! νομίζω ότι ανά διαστήματα πρέπει να κόβει ο ανεμιστήρας για να γυρίζει πιο παγωμένο φρέον στον συμπιεστή κ να τον ψύχει αλλά με την ταυτόχρονη τροφοδοσία τους με ρεύμα αυτό είναι αδύνατο! Είμαι κάπου λάθος? Γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει? 

Link to comment
Share on other sites

και εμενα λαθος μου φαινεται.

 

αλλα γιατι να σου κλεισει απο θερμικο ο συμπιεστης???

 

αν ειναι συμβατικος συμπιεστης σταθερων στροφων πρεπει να κλεισει απο τον θερμοστατη στον εξατμιστη η στον χωρο

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν ναι ο συμπιεστής είναι σταθερών στροφών!

για να κλείσει από θερμοστάτη χώρου θα πρέπει να ζεσταθεί ο χώρος αλλά επειδή σταματάει το κλιματιστικό δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί! 

το αισθητήριο του εξατμιστή δεν το έχει συνδέσει κάπου, είναι στον αέρα! η πλακέτα έχει υποδοχή για μόνο 2 αισθητήρια ένα χώρου κ ένα στο συμπηκνωτή! 

Με το δικό μ το μυαλό πιστεύω ότι η πλακέτα είναι για κλιματιστικά που ο ανεμιστήρας του εξατμιστή ελέγχεται αποκλειστικά από την εξωτερική μονάδα και γι αυτό δεν έχει ξεχωριστό ρελε να τον οπλίζει! τι λες?

Link to comment
Share on other sites

επίσης να συμπληρώσω ότι απ τη στιγμή που αλλάχτηκε η πλακέτα παρατηρήθηκε αλλαγή στη θερμοκρασία του αέρα στο χώρο, δηλαδή στο κρύο ήταν πιο κρύος απ ότι πριν κ στο ζεστό ακόμη πιο ζεστός!

Link to comment
Share on other sites

να μη σε παρω στο λαιμο μου αλλα ετσι οπως τα θετεις , απο τη στιγμη που το αισθητηριο του εξατμιστη δεν ειναι κολλημενο στην γραμμη μετα τον εξατμιστη δηλαδη καπου στην 4ωδη αφου εχει αναστροφη λειτουργειας τοτε η εκτονωτικη ανοιγει καργα και για αυτο ανεβαζει ρευμα στον συμπιεστη (που ενδεχωμενος να εχει και υγρη αναρροφηση) 

 

αρα πρεπει σιγουρα να ελεγχει η λειτουργεια της εκτονωτικης που αν την ελεγχει η πλακετα και δεν ειναι με αμπουλα τοτε το αισθητηριο που ειναι στον αερα πρεπει απαραιτητως να παει στη θεση του. τωρα ετσι οπως ειναι διαβαζει υψηλοτερη θερμοκρασια (περιβαλλοντως) οποτε θεωρει οτι πρεπει να αυξυθει η παροχη

Link to comment
Share on other sites

ίσως να μην ήμουν αρκετά σαφής. το αισθητήριο του εξατμιστή είναι στη θέση του (το πούρο δηλαδή) αλλά η φύσα του δεν καταλήγει κάπου γιατί η νέα πλακέτα δεν έχει αναμονή γι αυτό το αισθητήριο!

Link to comment
Share on other sites

α την πατησαμε

η εκτονωτικη πως δουλευει?

εχει δικη της αμπουλα?

αν οχι τοτε θα ελεγχοταν απο την πλακετα αρα δεν προκειται ποτε να δουλεψει σωστα με την καινουρια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.