Jump to content

maneni

Core Members
 • Content Count

  1,293
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

maneni last won the day on April 17

maneni had the most liked content!

Community Reputation

289 Πολύ καλή

3 Followers

About maneni

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Πατρα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

2,574 profile views
 1. σε τέτοιες περιπτώσεις που υπάρχουν αμφιβολίες τοποθετείτε μετρητή στον πίνακα και κάνετε συγκρίσεις.
 2. αν το ρυμουλκούμενο είχε άδεια προσάρτησης στο παρελθόν τότε απευθύνεστε σε ένα μηχανολόγο μηχανικό για τα περαιτέρω. Αν δεν είχε, τότε παέι για ....ανακύκλωση. Εκτός και αν είναι επώνυμης κατασκεύης και υπάρχει έγκριση τύπου.
 3. φορτιστής υπάρχει ή θα συν΄δεσετε τα ΦΒ απευθείας με τι ςμπαταρίες?
 4. Arche, δεν θελω να με παρεξηγησεις, αλλα θα σε παρακαλούσα ζητήματα όπως συστήματα θέρμανσης να τα αφήσεις σε αυτούς που είναι η ειδικότητά τους. Γιατί εκτίθεσαι και εκθέτεις.....
 5. και να ανακαλούνται (ή να ελέγχονται) όλα τα πιστοποιητικά που έχεις εκδώσει. ΚΑι κοινοποίηση στους ιδιοκτήτες για έκδοση καινούριων άμεσα. Εκεί να δεις πως σφίγγουν οι κ..λοι.
 6. και προφανώς η δηλωθείσα αμοιβή συμβαδίζει με ην πραγματικότητα.......
 7. ξεχωρίζεις τα ιδιωτικά από τα δημόσια έργα (συλλήβδην) και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Το αν έχω ασχοληθεί με κατασκευή το γνωρίζω εγώ. Εσύ όμως που έχεις περιορισμένη αντίληψη (αφού ασχολείσε μόνο με τις δικές σου μελέτες και επιβλέψεις) δεν μπορείς να το κρίνεις αυτό. ΚΑι γι' αυτό το λόγο δεν μπορείς να έχεις άποψη για το ποια είναι η καλύτερη λύση. Η ολοκλήρωση του μηχανικού έρχεται με την κατασκευή (και σε λιγότερο βαθμό με την επίβλεψη). (τελεία). Η καλύτερη οκοκλήρωση έρχεται όταν κατασκευάζει (ή έστω επιβλέπει) μελέτες άλλων (*1). Πινακίδα στο έργο βάζει ο μελετητής και/ή ο κατασκευαστής. Δεν χρειάζεται να είσαι επιβλέπων για να γίνει αυτό. *1) εκτός και αν θεωρεί κάποιος ότι οι μελέτες του είναι μακράν οι καλύτερες και ολοκληρωμένες. Αν όντως το πιστεύει αυτό τότε τον συμβουλέυω να κατέβει από το καλάμι και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα.
 8. είναι άλλο η κατασκευή και άλλο η μελέτη/επίβλεψη (υπηρεσία). Στη μελέτη και επίβλεψη αναγκαστικά έχεις προκαθορίσει τον επιμερισμό και όταν τιμολογείς αναφέρεις ξεχωριστά τα ποσά για την κάθε υπηρεσία. Και στις 2 όμως περιπτώσεις (τεχνική εταιρεία ή μηχανικός) όταν δεν περαιωθεί το συμμφωνημένο περιμένεις να επιστρεφεί το ανάλογο ποσό. Αν έχεις ορίσει/συμφωνήσει (εκ των προτέρων) ότι η αμοιβή της επίβλεψης θα είναι μηδενική (????!!!!!!!!) είναι και αυτό θεμιτό. Προφανώς εδώ δεν υπάρχει κάτι για επιστροφή. Τώρα για τα λεγόμενα του θανος τι να πω. εϊναι πολύ ιδιαίτερες αποψεις που δεν αφορούν ένα μέσο μηχανικό (ή επαγγελματία γενικότερα). Θα πω μονάχα ένα πράγμα. Η καλύτερη επιλογή (όχι από οικονομικής άποψης) είναι ο μελετητής, ο επιβλέπων και ο κατασκευαστής να είναι διαφορετικά πρόσωπα/οντότητες. Το γιατί νομίζω ότι το καταλαβαίνουμε όλοι. Ωστόσο είναι δικαίωμα κάποιου μηχανικού να αναλαμβάνει (αποκλειστικά και μόνο) πακέτο μελέτη - επίβλεψη και να απορρίπτει τις διαφορετικές περιπτώσεις.
 9. συνάδελφε πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο σκέψης σου, αλλά όπως προείπα δεν είναι εδώ το κατάλληλο μέρος να το συζητήσουμε.
 10. μάλιστα. Διάβασα ξανά από την αρχή το θέμα και δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι αυτά τα "σχόλια" κατά του συναδέλφου.
 11. για το πρώτο δεν θα σχολιάσω (απέναντι σε ιδιώτες). Για το δεύτερο, το λάθος ήταν που προπλήρωσε. Συμφωνησε να πληρωθεί για μια υπηρεσία που δεν έγινε. Δεν πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα? Διαπίστωση έκανα, αλλά δεν το έκανα σαν κατηγορία.....Δεν ασχολούνται όλοι με πολεοδομίες......
 12. προφανώς δεν έχεις συμμετάσχει ποτέ σε έκδοση άδειας δόμησης.... Στις αμοιβές ξεκαθαρίζεται πόσο είναι η μελέτη και πόσο είναι η επίβλεψη. Εδώ έχουμε και προκαταβολή φόρου που πάλι αναφέρεται διακριτά.
 13. αν έιναι έτσι όπως τα λες αναγκαστικά με το άρθρο για βιομηχανίες θα εξεταστεί. Ωστόσο τι εφαρμογή είναι αυτή που εγκαθίσταται σκέτος υποσταθμός? Τι θα τροφοδοτεί?
 14. στο είχα γράψει παραπάνω , δεν το είδες? αν είσαι ο σουμάχερ μπορεί...... Είπαμε μετράμε το χρόνο μέχρι και την ενεργοποίηση του πετάλ. το g προφανώς είναι h (km/h) (ορθογραφικό λάθος). Δε θέλει πολύ φαντασία αφού γράφω δίπλα m/sec. εδώ δεν ασχολούμαστε με θρησκείες για να πιστεύεις ή όχι. Είσαι μηχανικός, τις πράξεις τις έκανες?
 15. ΑΠΥ /ΤΠΥ για ποια υπηρεσία? Προσοφρά έδωσες δεν σημαίνει ότι πήρες και τη δουλειά.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.