Jump to content

maneni

Core Members
 • Posts

  1,620
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

maneni last won the day on November 9 2019

maneni had the most liked content!

2 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Πατρα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

3,714 profile views

maneni's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Dedicated Rare
 • Week One Done

Recent Badges

407

Reputation

 1. το κεφ Α του ΠΔ 71 έχει καταργηθεί. Οπότε κανονικά όταν γίνεται νέα μελέτη εφαρμόζεται το ΠΔ41. Ωστόσο σύμφωνα με τις διευκρινιστικές αυτό εφαρμόζεται μόνο σε περίπτωση έκδοσης άδειας δόμησης. Στις λοιπές περιπτώσεις (πχ μικρής κλίμακας) πάμε με τη νομοθεσία του χρόνου κατασκευής.
 2. @dimitris GM με παρεξήγησες. Αν αναφερόμουν σε εσένα θα το έκανα σε πρώτο πρόσωπο και όχι σε τρίτο (το οποίο είναι απαξιωτικό). Στη δημοσίευσή σου αναφέρεις για δικαστή και συνάδελφο. Σε αυτόν αναφερόμουν (εξ' ου και το τρίτο πρόσωπο) και αναρωτήθηκα αν ο συνάδελφος είναι δικός σου (δικηγόρος) ή δικός μας (μηχανικός). Και προφανώς δεν υπονόησα ότι στηρίζεις την άποψή του καθώς δεν υπάρχει σχόλιο ή τοποθέτηση δική σου επ' αυτού. διαφωνώ εν μέρη. Η βούληση υπάρχει αλλά αν ο καθ' ύλην αρμόδιος (δασολόγος ή όποιος άλλος) καθορίζει κάτι, ο πολιτικός δεν μπορεί να κάνει ότι του κατέβει.
 3. το δένδρο δεν καθορίζεται από το ύψος. Υπάρχουν θάμνοι που φθάνουν και 6 μέτρα (ίσως και περισσοτερο). Δένδρα πάντως δεν είναι. ΝΑ βαφτίζουμε όμως δάσος όποια έκταση έχει φυτά μέσα για μένα είναι παράλογο. Και ειδικά περιπτώσεις ιδιωτικής γης που έχουν φυτρώσει θάμνοι λόγω εγκατάλειψης (αγροτικής ενασχόλησης).
 4. ώστε οι θάμνοι και τα δένδρα είναι το ίδιο? Εμένα άλλα με μάθανε στο σχολείο.... Δηλ για τον "συνάδελφο" (δικηγόρος ή μηχανικός?) όταν μεγαλώσουν οι θάμνοι θα γίνουν δένδρα?
 5. πρέπει να διευκρινήσεις τι εννοείς γιατί ακούγεται λάθος. Σε ένα υφιστάμενο κτίριο αν εκδοθεί οικ. άδεια (πχ λόγω προσθήκης) θα γίνει με το ΠΔ71?
 6. η 1589 δεν καταργήθηκε. Ακόμα και τώρα γίνονται μελέτες με αυτή (σε ΝΕΕΣ εγκαταστάσεις).
 7. άλλο είναι αυτό που λες (γενικό) και άλλο λέει η παράγραφος (προσδιορίζει ποιες τροποποιήσεις). Εγώ απο αυτά που αναφέρονται στο άρθρο (ολόκληρο) θεωρώ ότι δεν είναι υποχρεωτική (ειδικά σε περιπτώσεις τακτοποίησης) μελέτη με το νέο κανονισμό.
 8. το περίεργο δεν είναι που πήρες προσφορά για σύνδεση αλλά το ότι αρνήθηκαν σε ένα ΦΒ 5kW σε οικία λόγω κορεσμού δικτύου.... Ακόμα και στο κορεσμένο δίκτυο της Πελοποννήσου δεν έχω ακούσει για μη αποδοχή.
 9. καταρχήν μην μπερδεύεις την παθητική με την ενεργητική. Η παθητική είναι στη διακριτική σου ευχέρεια με ποιο ΠΔ θα γίνει. Αντίστοιχα θα γίνει η ενεργητική. Στο παράδειγμά σου η παθητική με το ΠΔ71 και η ενεργητική με τη 1589.
 10. ευθύνη για την πληρωμή έχει αυτός που σε πληρώνει. Όταν η πληρωμή γίνεται με επιταγή τρίτου δεν σε ενδιαφέρει εσένα αν η επιταγή είναι ακάλυπτη. Το πρόβλημα είναι του πελάτη σου. Σωστό όμως είναι να συνεννοηθείς πρώτα αν θέλει να τη σφραγίσεις ή όχι.
 11. ποια σεντρα? Στο ΤΕΕ που αφήνει εξαρχής να μπει η σαρα και η μαρα για να παιρνει τις συνδρομές? Να μην μιλήσω για το πειθαρχικό θα γελάνε και οι πέτρες.... Σε υπηρεσίες που δεν υφίστανται ή υπολειτουργούν? Στη δικαιοσύνη (γενικότερα) που μέχρι να επιβληθούν ποινές θα έχει αποβιώσει ο ελεγχόμενος? Τέλος να μην αναφέρουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι ποινές είναι γελοίες. Και να μην αναφέρω ότι -στην Ελλάδα ζούμε- ο "σωστός" μπορεί να πληρώσει το "μάρμαρο" στο τέλος και ο "λάθος" να τη βγάλει καθαρή....
 12. δηλ στη δευτερη περίπτωση που η απόσβεση θα πάει στα 80 χρόνια είναι μια χαρά? Ενδιαφέρον....
 13. ξαναλέω παίζουμε με τις λέξεις. Η λέξη μόνιμο (σύστημα) αναφέρεται στην ΤΟΤΕΕ για την πυρόσβεση. Οπότε μπορείς να κάνεις αναγωγή και στα υπόλοιπα. Τώρα αν καταλήξεις σε ένα δικαστήριο όπου ο αντίδικος δικηγόρος θέλει να τρολάρει και πέσεις σε άσχετο δικαστή που δεν θα ακούσει τον τεχνικό σύμβουλο, εε τι να σου πω....
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.