Jump to content

maneni

Core Members
 • Content Count

  1,487
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

maneni last won the day on November 9 2019

maneni had the most liked content!

Community Reputation

361 Πολύ καλή

4 Followers

About maneni

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Πατρα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

2,807 profile views
 1. εσύ τι λές? οτι αύριο πας Αγγλία, δηλώνεις μηχανικός και εργάζεσαι ελεύθερα? Για ρώτα τι χρειάζεται να γίνεις chartered engineer.......
 2. επειδή αδυνατώ να σε παρακαολυθήσω σου λέω ότι (βάση της εμπειρίας τόσο ως φοιτητής όσο και ως εξεταστής) θα έπρεπε οι εξετάσεις στο ΤΕΕ (αφού γίνονται) να είναι πραγματικές και όχι για το θεαθήναι. Το δε ποσοστό που θα κοβόταν (από κατά τα άλλα επιτυχόντες στο πολυτεχνείο) θα σε εξέπληττε. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις θα έπρεπε να επιληφθεί η δικαιοσύνη και το υπουργείο για τον τρόπο που κάποιοι κατάφεραν να πάρουν το δίπλωμα.....
 3. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. αΠό ποια σχολή έχει απαφοιτήσει ο κάθε συνάδελφος προφανώς δεν μας ενδιαφέρει (μιλάμε για νόμιμες σχολές ......). εκείνο όμως που μας ενδιαφέρει είναι ότι την ώρα που παίρνει το πτυχίο θα πρέπει να έχει και το ανάλογο γνωστικό υπόβαθρο. Το τι θα κάνει μετά στην αγορά εργασίας πάλι δεν μας ενδιαφέρει. Αλλά δεν μπορεί να περιμένουμε να πάρουμε ένα πτυχίο στα χαρτιά και να μάθουμε στην εργασία ότι χρειάζεται.
 4. Οι εργασίες υγρομόνωσης ανήκει στο φέρον οργανισμό (πλάκα) οπότε είναι κοινόχρηστες δαπάνες. Η θερμομόνωση όμως μπορεί να θεωρηθεί κοινόχρηστη αν συμφωνήσει η ΓΣ ή αν γίνει θερμομόνωση σε όλο το κτίριο.
 5. αν τον έκοβαν δεν θα εξασκούσε το επάγγελμα οπότε δε θα μας ένοιαζε....
 6. Η εμπειρία μου ως μέλος επιτροπής εξετάσεων (αλλά και ως φοιτητής) μου έδειξε ότι δυστυχώς το ότι απέκτησε κάποιος πτυχίο δεν προϋποθέτει τις ανάλογες γνώσεις. ποιες μπορεί να είναι αυτές οι περίεργες καταστάσεις?
 7. 1) θεωρητικά όχι 2) Υπολογίζεται σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ 2412
 8. 'ολα τα υλικά έχουν κάποια θερμομονωτική ικανότητα. Το υλικό από τα πλακάκια σε συνδυασμό με το πάχος δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Για να μην χρειασθεί λοιπόν να γεμίσεις όλο το χώρο του WC για να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμομόνωση, τότε χρησιμοποιούμε τα γνωστά και κλασικά μονωτικά υλικά. Ένας τρόπος είναι η ανθυγρή γυψοσανίδα με πετροβάμβακα εσωτερικά.
 9. Νικο δεν μιλάμε για ολοκληρωτική ήττα και κατοχές αλλά 15 αιώνα. Αλλά ειδικά στο συγκεκριμένο νησάκι (επειδή αντικειμενικά/στρατηγικά είμαστε σε μειονεκτική θέση) αν ο γείτονας το θελήσει τότε το χάσαμε. Πάντως ο λόγος που δεν έχει γίνει ακόμα δεν είναι θέμα στρατιωτικής ισχύος των γειτόνων.
 10. Η μελέτη παθητικής πάντα είναι μία για κάθε (ολόκληρο) κτίριο. Αν θυμάμαι καλά αναφέρει κάπου στον πίνακα (από κάτω) πως υπολογίζονται τα εμβαδά.
 11. Προσωπική άποψη πάντα, αλλά αν ήμουνα ο υπεύθυνος τμήματος του ΤΕΕ δεν θα δεχόμουνα (ακόμα και αν είχα το δικαίωμα της διακριτικής ευχέρειας) να κάνω εξετάσεις σε άλλη γλώσσα. Οι λόγοι νομίζω ότι είναι αυτονόητοι (όπως κάποιοι που αναφέρθηκαν προηγουμένως).
 12. βασικα bypass λέμε όταν ενώνουμε τους αγωγούς προσαγωγής με επιστροφής. Η προστασία γίνεται όντως είτε αφήνοντας την τελευταία ηλεκτροβάνα ανοιχτή είτε με τη μέθοδο bypass. αλλά εγώ πάντως καταλαβαίνω ότι ο Thanasis ζητάει άλλο πράγμα. Ας το διευκρινίσει.
 13. stayros Αυτό που λες είναι για την προστασία του λέβητα από υπερθέρμανση (είσαι σίγουρος ότι μόνο ένας πίνακας υπάρχει στην αγορά που έχει αυτή τη δυανατότητα?). Ο thanasis ζητάει άλλο πράγμα. Thanasis αυτό που ζητάς δεν υπάρχει στην αγορά. Πρέπει να φτιαχτεί ένας πίνακας με αυτοματισμό κατά παραγγελία. Όμως αν εφαρμοστεί αυτό, τότε ο καυστήρας δε θα σταματήσει ποτέ και θα λειτουργεί συνέχεια....
 14. Αν υπολογίσουμε μόνο τον εναλλάκτη, τότε μπορεί και να υπάρξει κάτι με την αναφερόμενη απόδοση. Αν υπολογίσουμε όμως την ισχύ του ανεμιστήρα για να σπρώξει το ρευστό από έναν τέτοιο εναλλάκτη τότε θα κλαίμε. Αν υπολογίσουμε και το κόστος για την κατασκευή του εναλλάκτη τότε παθαίνουμε εγκεφαλικά. Οπότε αυτός που τα λέει αυτά είναι μάλλον μπαρούφες....
 15. Πληρώνετε τις δαπάνες θέρμανσης βάση ωρομετρητή? Αν ναι, τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε αν θέλετε να προχωρήσετε...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.