Jump to content

maneni

Core Members
 • Posts

  1,640
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by maneni

 1. Η λογική λέει ότι ο μηχανισμός είναι ο ίδιος άσχετα από την πηγή ενεργοποίησης. Είτε χειροκίνητα είτε ηλεκτρικά απασφαλίζεται ένα σύστημα με ελατήρια (υποθέτω γιατί δεν έχω ασχοληθεί). Οπότε η χρόνος ανοίγματος είναι ο ίδιος. Δεν σου έχει τύχει ποτέ να προσπαθήσεις να κλείσεις ένα μικροαυτόματο που είναι (χωρίς να το γνωρίζεις) σε μόνιμο σφάλμα (βραχυκύκλωμα)?. Είναι δυνατόν οι προδιαγραφές και οι κατασκευαστές να μην έχουν προβλέψει κάτι τέτοιο? Οπότε μιλάμε για κλείσιμο επαφής υπό τάση και σε βραχυκύκλωμα. Αυτό που γνώριζα είναι ότι ένας μικροαυτόματος δεν προορίζεται για πολλούς χειρισμούς. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (πχ θερμοσίφωνας) έπρεπε να τοποθετηθεί και διακόπτης. Εφόσον πλέον οι μικροατόματοι έχουν τον ίδιο κύκλο μηχανικών χειρισμών, οι ραγοδιακόπτες είναι περιττοί.
 2. μην μπερδεύεις τον ελεγκτή δόμησης /επιθεωρητή ή όποιον άλλο μη δημόσιο υπάλληλο, που ορίζεται από την πολιτεία, με τον εκάστοτε ιδιώτη, ο οποίος υπόκειται σε έλεγχο. Το ότι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αναιρεί ότι η πολιτεία έχει ορίσει μηχανισμό ελέγχου.
 3. δλδ για να καταλάβω, ένας μικροαυτόματος που προορίζεται να ανοίγει υπό συνθήκες υπερέντασης (μεγαλύτερο του ονομαστικού φορτίου) ή βραχυκυκλώματος (πολλαπλάσιο του ονομαστικού φορτίου) δεν μπορεί να ανοίξει/διακόψει υπό ονομαστικό φορτίο?
 4. με ποσοστό αποχής 70% δεν έχει νόημα να μιλάμε για επιλογή ψήφου. Αλλά όταν ο ενδιαφερόμενος δεν ασχολείται με τον σύλλογο/φορέα που θέλει να τον εκπροσωπήσει τότε να μην έχει και απαιτήσεις.
 5. δεν ρωτησα τι ψήφισε κάποιος, αλλά αν συμμετείχε στη διαδικασία. Γιατί από τον καναπέ δεν γίνεται δουλειά. Αν δεν ενδιαφέρεσαι να φροντίσεις να εκλεγεί ο σωστός/κατάλληλος αντιπρόσωπος σου, δεν μπορεί να έχεις και πολλές απαιτήσεις.... ΥΓ Σε περίπτωση που δεν έχει κατανοητό αναφέρομαι στις εκλογές ΤΕΕ.
 6. ήθελα να ήξερα πόσους από αυτούς που γκρινιάζουν για το ΤΕΕ είχαν πάει να ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές.....
 7. γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί όλο το κτίριο ένα πυροδιαμέρισμα? Διαβάστε καλά τον ορισμό γιατί βλέπω δεν έχει κατανοηθεί η έννοιά του. Εφόσον το κτίριο είναι μικρότερο από τα προβλεπόμενα όρια τότε είναι ένα ενιαίο πυροδιαμέρισμα. Μην μπερδεύετε το φέροντα οργανισμό με το κέλυφος. Οι πυραντιστάσεις του κελύφους ορίζονται από το πυροδιαμέρισμα. Ειδικά για τους εξωτερικούς τοίχους ισχύουν οι ελαφρύνσεις του πίνακα 15 ανάλογα με τις αποστάσεις. Για μένα απόσταση λαμβάνεται μέχρι τα όρια του οικοπέδου (και όχι μέχρι το επόμενο κτίσμα) εκτός και αν συνορεύει με δρόμο, οπότε μπορούμε να πάμε μέχρι τα όρια του απέναντι οικοπέδου. Οι αποστάσεις μεταξύ κτιρίων θεωρώ ότι είναι εσφαλμένη τακτική καθώς το κτίσματα προσθαφαιρούνται ή παρεμβάλλονται ενδιάμεσα άλλα, ενώ τα όρια είναι σταθερά. όσο του πυροδιαμερίσματος.
 8. Το Online UPS που αναφέρθηκε προστατεύει από όλα. Ωστόσο είναι ακριβή λύση (και συνήθως δεν υπάρχουν σε μικρής ισχύος συστήματα).
 9. είναι απόρρητα αυτά τα προβλήματα και δεν μπορείς να τα θέσεις εδώ?
 10. τι να λέμε τώρα συνάδελφε. Έχουμε πει οι ΠΜ είναι παιδιά άλλου θεού... (και καλά κάνουν). Εμείς ας συνεχίσουμε τον ύπνο.....
 11. καταρχήν ξεκαθάρισε αν οι απόφοιτοι των σπουδαίων ελληνικών Πολυτεχνείων χρειάζονται πιστοποίηση ή όχι. Κατόπιν έχεις ολοκληρωμένη άποψη για την αξιοπιστία των διπλωμάτων? Εξ' ιδίων ή/και εξ' αλλοτρίων? Δηλ έχει αξιοπιστία το να δίνεις το τελευταίο μάθημα 10 χρόνια μετά τα πρώτα και μέχρι τότε να έχεις ξεχάσει τα μισά. ΝΑ πληρώνεις συμφοιτητές να σου περνάνε μαθήματα, να κάνεις αντιγραφές, σκονάκια κλπ κλπ Σε εξετάζει το ΤΕΕ αν έκανες εσύ τη διπλωματική? αλήθεια? Και τι γίνεται αν δεν την έχεις κάνει εσύ? Πάλι περνάς... Σε επιτροπή εξέτασης του ΤΕΕ έχεις συμμετάσχει ποτέ? Τα "μπουμπουκάκια" που κατά καιρούς περνάνε (και τα περνάνε) τα έχεις γνωρίσει ποτέ? Μελέτες σκουπίδια έχεις διαβάσει ποτέ? Μηχανικό σε εργοτάξιο που από την ασχετοσύνη του να γίνεται ο περίγελος των μη πιστοποιημένων τεχνιτών? Απόλαυσε την Ελλάδα που ζεις, με τα κορυφαία Πολυτεχνεία και τους σπουδαίους παντογνώστες μηχανικούς και μην ασχολείσαι με εμάς τους μίζερους και τους κομπλεξικούς. ΥΓ προφανώς δεν υποστηρίζω ότι τα παραπάνω αναφερόμενα αποτελούν τον κανόνα....
 12. και εδώ γελάνε και κλαίνε μαζί. ΚΑι μετά διαπιστώνουν ότι με τέτοια σκεπτικά η Ελλάδα θα είναι για πάντα Ελλάδα...... ΥΓ πρέπει να είναι ένα από τα κρυφά επιτεύγματα της σύγχρονης Ελλλάδας το τμήμα ΠΜ του ελληνικού πολυτεχνείου που βγάζει τέτοιους μηχανικούς. Καμιά σχέση με τα υπόλοιπα τμήματα που οι φοιτητές τους παίρνουν δίπλωμα γνωρίζοντας κάτι παραπάνω από την τύφλα τους....... Επίσης καμιά σχέση με κάτι ξεπερασμένες χώρες (τύπου Αγγλία ας πούμε)......
 13. δεν θα προσπαθήσω να υπ' εισέλθω στα ενδότερα του εγκεφάλου σου για να δω πως συμπέρανες ότι προωθώ άλλο πάροχο. Και επειδή είμαστε σε κοινότητα μηχανικών και πρέπει λίγο να καταλαβαίνουμε μεγέθη και αριθμούς. Η τιμή είναι μόνιμη και συγκεκριμένη, η ρήτρα παροδική και μεταβλητή.
 14. υπαρχουν και αλλα οικιακα. Ακομα και σε αυτο που αναφέρεσαι έχει έκπτωση 35%. Πλέον το πρόβλημα δεν θα είναι η τιμή kwh αλλά η ρήτρα αναπροσαρμογής. Δεν γνωρίζω για αλλαγή μετά την κατασκευή τι γίνεται. Αν και νομίζω ότι είναι υποχρεωμένοι να δεχθούν αν κάνεις αίτηση. Απ' οσο γνωρίζω δεν επιτρέπεται άρνηση υπηρεσίας σε παρόμοιες περιπτώσεις.
 15. τα άλλα τιμολόγια τα έχεις δει? Το πρόγραμμα αυτό δεν έχει σκοπό να μηδενίσει τους λογαριασμούς. Το αν σε συμφέρει ή ποιο συμφέρει καλύτερα είναι άλλο θέμα. Επίσης μην περιμένεις να επαναληφθούν τιμές όπως οι αρχικές των 0,5€ (που παρεμπιπτόντως ο πολύ κόσμος σνόμπαρε ή φοβόταν). Δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις πάροχο τη ΔΕΗ. Τέλος η ανασύσταση του (παλιού) προγράμματος λύνει τα χέρια σε κάποιες περιπτώσεις : πχ ΦΒ σε κοινόχρηστα λόγω υποχρέωσης από ενεργειακή μελέτη, ή ομαδοποίηση μικρών καταναλωτών μιας πολυκατοικίας κλπ
 16. να απευθυνθείς σε δικηγόρο. Αν βγάλεις άκρη τότε μπορούμε να συζητήσουμε τα της ανακαίνισης αν έχεις κάποιο θέμα.
 17. Η χρέωση στη ΔΕΗ είναι από 0,096€/kWh χωρίς να υπολογίζουμε τυχόν εκπτώσεις. Οι άλλοι πάροχοι είναι πιο φθηνοί. Κόστος μεταφοράς πληρώνεις μόνο για αυτό που καταναλώνεις ενώ δεν πληρώνεις (προφανώς έχει υπολογισθεί) για αυτό που δίνεις. Κερδοφόρο και μάλιστα εξασφαλισμένο είναι σίγουρο ΜΟΝΟ για τον παραγωγό. Για το σύστημα δεν το ξέρεις. Πριν λίγο καιρό η ΟΤΣ είχε 50€/MWh. Τώρα αν δε θέλεις να αγοράζεις (με 0,111-0119 όπως λες) μπορείς να φτιάξεις ένα αυτόνομο και να αποσυνδεθείς από το δίκτυο. Να δούμε τότε πόσο θα σου κοστίζει......
 18. δεν ξέρω που βρίσκεις αυτά τα δεδομένα. Εγώ σε όποια βιβλιογραφία διαβάζω αναφέρει αυτά που σου είπα. Εξ' άλλου δεν είναι δυνατόν να υποχρεώνουν σε μια διάταξη (και όρια) τα οποία δεν σε προστατεύουν. Ξανακοίταξέ το. Το φαινόμενο "καΐκι στη φουρτούνα" λέγεται floating (στα ελληνικά δεν γνωρίζω δόκιμο όρο). Το έχω δει σε Μ/Σ AC όταν δεν είχα γειώσει τον ουδέτερο. Προφανώς το ίδιο θα συμβαίνει και στο DC. Δεν χρειάζεται να έρθει σε επαφή με 230AC. Ο Μ/Σ όπως τα λες διαμορφώνει την ονομαστική διαφορά δυναμικού (μεταξύ πόλων) αλλά το δυναμικό ως προς γη του (-) ή του ουδετέρου δεν είναι μηδέν. Μηδενίζει όταν γειωθεί. ΚΑι έχετε δίκιο ως προς την προστασία. Ένα γειωμένο κύκλωμα DC θα ενεργοποιήσει ασφαλιστικές διατάξεις σε περίπτωση σφάλματος μόνωσης με AC. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει ο χειριστής.
 19. υπάρχουν πυράντοχα καλώδια (νομίζω πολυουρεθάνης). Κοίτα καταλόγους κατασκευαστών ή ρώτα προμηθευτή για τον τύπο.
 20. άλλο ο φέρων οργανισμός και άλλο το εξωτερικό κέλυφος.
 21. να σχολιάσω αρχικά τα όρια που αναφέρεις για τις επιπτώσεις στον άνθρωπο δεν είναι σωστά. Έως 30mA είναι ασφαλής περιοχή (πιθανές μυϊκές συσπάσεις και αναστρέψιμες επιπτώσεις). Όλα τα ΔΔΡ ενεργοποιούνται σε λιγότερο από 30mA. Τέλος θα πρέπει να διαβάζεις καλύτερα τα κείμενα που βρίσκεις. Ειδικά για τα ηλεκτρολογικά να κοιτάς τα πρότυπα και κανονισμούς που μας αφορούν και είναι οι ευρωπαϊκοί CENELEC ή οι διεθνείς IEC. Η άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει άλλα δεδομένα.... Αυτό που αναφέρεις "ο λόγος που γειώνουμε το (-) των 24 VDC είναι για να μην ταξιδεύει η τάση του κυκλώματος 24 VDC σαν το καϊκι στην φουρτούνα." δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Σχετικά με τη γείωση του 24VDC, με προβληματίζει ότι στην περίπτωση που αναφέρεται (δηλ η γείωση αποκτήσει δυναμικό 230VAC από κάποιο σφάλμα), αυτό μπορεί και να καταστρέψει εξοπλισμό αλλά κυρίως να προκαλέσει ζημιά σε άνθρωπο. Έτσι ένας τεχνίτης μπορεί να ακουμπήσει πόλο με γυμνά χέρια γνωρίζοντας ότι η τάση 24V είναι ασφαλής. Και πολλές φορές τα κυκλώματα PLC τροφοδοτούνται είτε από ΔΔΡ που έχουν ρυθμιστεί σε μεγάλα όρια διαρροής (πχ πάνω από 300mA) είτε δεν υπάρχει καθόλου ΔΔΡ.
 22. ανάλογα την ποιότητα του ups διαρκεί μήνες. Όμως καλό είναι να το φορτίζεις τουλ ανα μήνα για καλύτερη ζωή της μπαταρίας.
 23. δεν υπάρχει λόγος να το έχεις μόνιμα ανοικτό και να το καταπονείς. Το ανοίγεις περιοδικά για να το φορτίσεις.
 24. Κανείς δε λέει ότι ο μηχανικός έχει δίκιο ή ότι οι μηχανικοί είναι σωστοί. Τα χάλια τους τα μαύρα έχουν, άσχετοι υπάρχουν και λαμόγια και ότι θέλεις. Αποτελούν μέρος της κοινωνίας και δεν μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό από αυτή. Να ξέρεις όμως αυτή η κατάσταση διαμορφώνεται κυρίως από τους πελάτες και το κράτος/ελεγκτικούς μηχανισμούς. τι περιμένεις να σου πούμε εμείς όταν δεν ξέρουμε τι εργασία έχει κάνει ο μηχανικός. Ακόμα όμως και να ξέραμε, πάλι δεν μπορούμε να πούμε τίποτα γιατί δεν υπάρχει πλέον προκαθορισμένη αμοιβή. Επίσης δεν πληρώνεται μόνο ο χρόνος απασχόλησης αλλά και η γνώση/συμβουλές/πληροφορίες, υπογραφή κλπ. Από κει και πέρα πράττεις όπως νομίζεις. ΚΑι αν δεν μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας, να πληρωθεί και κανένας άλλος επαγγελματίας (και οι δικηγόροι έχουν ψυχή......). Και μιας και ανέφερες αμοιβές, οι δικηγόροι παίρνουν κάποιο 60€/ώρα και κάποιο 150/ώρα. Οι γιατροί ξεκινούν από τα 150€/ώρα. ΚΑι οι αμοιβές αυτές είναι για επίσκεψη στα γραφεία τους, ΟΧΙ για να έρθουν σε εσένα. Ένας μηχανικός πόσα πρέπει να πάρει άραγε?......
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.