Jump to content

Recommended Posts

Posted

Καλησπέρα σε όλους

Έχω εγκαταστήσει ηλεκτρικό ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης σε έναν χώρο 35τμ (σε εξοχικό) και αναρωτιέμαι ποιάς ποιότητας πλακάκια πρέπει να επιλέξω ώστε να μην μου παρουσιαστεί πρόβλημα με αποκολλήσεις κτλ.

Φυσικά δεν προτίθεμαι να επιλέξω κεραμικά πλακάκια, αλλά μετά από σχετική έρευνα, διαπίστωσα ότι τα γρανιτένια πλακίδια παράγονται σε διάφορες ποιότητες (αναφέρομαι στη μάζα τους και όχι στο θέμα της αισθητικής). Οι τιμές κυμαίνονται από 15 έως 35 ευρώ ανά τμ, με το άνω όριο να είναι βέβαια απαγορευτικό για την τσέπη μου!

Γενικά τι θα με συμβουλεύατε; Σε ποιά τάξη τιμής θα έπρεπε να επικετρώσω την περαιτέρω έρευνά μου; Αρκεί μια άριστης ποιότητας κόλα και αρμόστοκος ώστε να μειώσω το κόστος του ίδιου του πλακιδίου σε λογικά επίπεδα;

Posted

Η εταιρεία που κατασκεύασε την ενδοδαπέδια θα σας συμβουλεύσει πιό σωστά από κάθε άλλον όχι μόνον για την ποιότητα των πλακιδίων αλλά και για τον τρόπο τοποθέτησής τους.

Posted

Η αποκόλληση των πλακιδίων έχει να κάνει με την σύνδεση (πρόσφυση) πλακιδίων - κόλλας. Διαφορετικής ποιότητας πλακίδια έχουν διαφορετικό βαθμό πρόσφυσης. Βέβαια υπάρχει και ο κίνδυνος αποκόλλησης από το υπόστρωμα.

Επειδή στην ενδοδαπέδια θέρμανση έχουμε πολύ διαφορετικές συνθήκες από τις συνήθεις, θα πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες της εταιρείας που κατασκευάζει την ενδοδαπέδια.

Posted

Εγω θα έλεγα οτι αναζητούμε συγκολλητική κονία με δυνατότητα παραμόρφωσης 10% και αντοχή για περίπου 100Κ κύκλους. Ο βαθμός πρόσφυσης έχει να κάνει με 2 επιφάνειες α) με πλακάκι και β) με υπόστρωμα.