Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ισόγεια κατοικία με ο.α. με αυθαίρετο υπογειο.


Recommended Posts

Συνάδελφοι εχω μια περίπτωση ισόγειας β κατοικίας με οικοδομικη αδεια στην οποια κατασκευαστηκε αυθαιρετο υπογειο 71 τ.μ. το οποιο χρησιμοποιειται ως κατοικια σε οικοπεδο εκτος σχεδιου με τ.ζ.= 550 ευρω.

Εχω υπολογισει προστιμο:

71 τ,μ,*550*0,15*1,7( εκτος σχεδιου)* 0,5( β κατοικια)* 1,4 ( αλλαγη χρησης)* 1 ( <50% δομηση)*0,5( βοηθητικος χωρος)*0,8( παλαιοτητα 1995)=2788,17 ευρω

Είναι σωστο ο υπολογισμός;

Ακομα αυτα που απαιτουνται είναι;

1) Τεχνικη εκθεση με φωτο

2) Διαγρ. καλυψης

3) Οικ αδεια και τοπογραφικο αδειας που ειχε εκδοθει μονο για την ισογεια κατοικια

4) Κατοψη Τομη υπογειου

5) Τοπογραφικο ΕΣΓΑ 87

6) Δομικη τρωτότητα

Ειναι σωστα τα δικαιολογητικα;;;;;;

 

Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

συναδελφε προσεξε μια λεπτομερεια για το αν μπορεις να υποβαλεις δηλωση http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/ayth/eidikotites_mixanikon_authaireta_0.pdf

Link to comment
Share on other sites

συναδελφε προσεξε μια λεπτομερεια για το αν μπορεις να υποβαλεις δηλωση http://portal.tee.gr...uthaireta_0.pdf

έχω ενημερωθει για αυτο.οσον αφορα την περιπτωση και τα δικαιολογητικα εχεις καποια γνώμη;

Link to comment
Share on other sites

Εγώ μπερδεύτηκα πάντως πάλι. Η παράβασή που έγινε κατοικία το υπόγειο δεν καλύπτεται μόνο με υπέρβαση δόμησης, εφόσον δεν υπάρχει στην οικοδομική άδεια, διότι μπορεί να μετράει στη δόμηση και ας είναι υπόγειος βοηθητικός χώρος υπό προυποθέσεις. Οπότε έχεις αλλαγή χρήσης για χρήση κατοικίας στο υπόγειο και υπέρβαση δόμησης εάν δεν έχει τις προυποθέσεις για να μετράει στη δόμηση το υπόγειο. Πχ ξεμπαζωμένο, εκτός περιγράμματος κτιρίου χωρίς χρήση στάθμευσης κτλ...Αλλιώς δεν έχεις το συντελεστήυπέρβασης δόμησης παρά μόνο αλλαγή χρήσης υπόγειου χώρου σε κατοικία.

Απαντάω σύμφωνα με την απάντηση 11 του μέρους Β' (όσο βάση και να έχουν αυτά) όπου ναι μεν ειναι βοηθητικός αλλά τονίζει ότι ίσως μετράει στη δόμηση οπότε ίσως βάλεις και το συντελεστή υπέρβαση δόμησης. Δηλαδή παρότι είναι βοηθητικός μετράει στη δόμηση με καποιες προυποθέσεις, οπότε και όταν γίνει κατοικία θα υπάρχει περαιτέρω αλαγή χρήσης.

 

Άρα και αλλαγή χρήσης και υπέρβαση δόμησης για το υπόγειο.

Edited by Thodoris4
Link to comment
Share on other sites

Τώρα μπερδεύτηκα κι εγώ πάλι, χαχα! Αν θεωρήσουμε ότι το αυθαίρετο υπόγειο από την κατασκευή του προορίστηκε για χρήση κατοικίας και είχε τις προϋποθέσεις να μετράει στη δόμηση. Είτε επειδή ξεμπαζώθηκε είτε επειδή βγήκε εκτός περιγράμματος κτηρίου κλπ. Θα έπρεπε σε αυτήν την περιπτωση να υπολογίσουμε αλλαγή χρήσης?

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά θα είναι υπόγεια στάθμη για να πάρει τον μειωτικό συντελεστή; Το ένα ερώτημα φέρνει το άλλο.

Επομένως είτε κάνεις αποθήκη είτε κάνεις κατοικία σε υπόγειο χωρίς να φαίνεται στην άδεια το ίδιο πληρώνεις αν δεν βάλεις αλλαγή χρήσης.

 

 

Ξαναδιαβάζοντας την απάντηση στο παράδειγμα 2 της εγκυκλίου 13, επιστρέφω στο συμπέρασμα ότι αφού δεν είναι στην άδεια δε βάζω αλλαγή χρήσης. Διότι εφόσον στο παράδειγμα είναι ξεμπαζωμένο το υπόγειο σαφώς και μπορεί να το κάνει χρήση κατοικίας ως κύριο χώρο μετά την δήλωση της υπέρβασης δόμησης.

Edited by Thodoris4
Link to comment
Share on other sites

Αν το οικοπεδο εχει δομηση και ειναι μεσα στα ορια του επιτρεπομενου υψους, μηπως πρεπει να πληρωσεις το παραβολο και να πας με αδεια νομιμοποιησης?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.