Μετάβαση στο περιεχόμενο

giannoylidis

Members
  • Περιεχόμενα

    46
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

giannoylidis last won the day on Απρίλιος 5 2016

giannoylidis had the most liked content!

Contact Methods

  • Skype
    giannoylidis

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Σέρρες
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

giannoylidis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό ακριβώς!! Ευχαριστώ πολύ!!! Συνεπώς για νέες αιτήσεις μόνο εάν δοθούν και άλλα κονδύλια. Εγώ αυτό αντιλαμβάνομαι!!
  2. Καλημέρα!!! Μπορεί κάποιος παρακαλώ να μου πει εάν ήδη εγγεγραμμένος χρήστης μπορεί να υποβάλει νέα αίτηση στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας που την εμφανίζει ως ενεργή στην αρχική σελίδα; Μετά την σύνδεση βγάζει το μήνυμα: Δεν έχετε τους ρόλους που απαιτούνται για να προσπελάσετε αυτό το portlet. Καλή δύναμη σε όλους!!!!
  3. Συνάδελφοι τα φώτα σας για άλλη μια φορά!!! Σε αίτηση για νεοαποκτηθέν ακίνητο του οποίου ιδιοκτήτης υποβάλει φορολογική δήλωση και δεν είναι μόνιμος κάτοικος του εξωτερικού μεταξύ άλλων δικαιολογητικών μου ζητάει και τα εξής: 6 Πιστοποιητικό Φορολογικής Κατοικίας (CERTIFICATE OF TAX RESIDENCE) 7 Φορολογική δήλωση για το πλέον πρόσφατο φορολογικό ή οικονομικό έτος, που έχει υποβληθεί στη χώρα Φορολογικής Κατοικίας 8 Δικαιολογητικό περί μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης μαζί με υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 Έχει τύψει σε κάποιον κάτι παρόμοιο;;;
  4. Μήπως πρέπει σε αυτή την φάση να ανεβάζουμε επιπρόσθετα δικαιολογητικά το συμβόλαιο αγοράς και την υπεύθυνη δήλωση χρήσης ως κύρια κατοικία;
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα. Από χθες έχω καταθέσει μία αίτηση για ένα σπίτι που αποκτήθηκε μέσα στο 2017 και δεν έχουν πάρει ακόμα έγκριση από την ΑΑΔΕ τα φορολογικά στοιχεία του ιδιοκτήτη και δεν δέχεται στα στοιχεία ακινήτου ότι η κατοικία χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία από τον αιτούντα. Αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο παρακαλώ για μία ενημέρωση. Καλή υπομονή.
  6. Συνάδελφοι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που μοιράστηκαν την εμπειρία τους και τα θέματα από τις εξετάσεις τους. Έδωσα την προηγούμενη Δευτέρα και πέτυχα βαθμολογία 75, 80 και 90 με τα θέματα ερωτησεων να έχουν αναφερθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις αλλά με κάπως διαφορετική διατύπωση η οποία όμως με κάποια σχετική ψυχραιμία, που εγώ στο Α1 δεν είχα και ευτυχώς δεν μου κόστισε, δεν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα!!Το case study αφορούσε σε μονοκατοικία του 71 με αποθήκη μη θερμαινόμενη θέρμανση με 4 θερμοσυσωρευτες και ψύξη με 2 κλιματιστικά και ζητούσε α) 260, β) gw κουφώματος γ) σκίαση κουφώματος από πλευρικό δ) U τοίχου με εξωτερικό αέρα ε) βαθμός κάλυψης συστήματος θέρμανσης ζ) β.α. τ.μ. ψύξης η) U κουφώματος θ) β.α. δ.δ. ζνχ με ηλεκτρικο θερμοσίφωνα ι) συντελεση ανά κυκλοφορίας μηχανικού αερισμού για 100% νωπό αέρα και κ) υπολογισμό U τοίχοποιας και φ.ο. για μονωση τοίχου σε επαφή με μ.θ.χ. με μονωτικά υλικό και γύψο σανίδα και αν θα κλικάραμε η όχι την θερμομόνωση κατά κορυφών δομικών στοιχείων. Να ρωτήσω αν τώρα πρέπει να κάνω κάτι για την εγγραφή στα μητρωα μονίμων επιθεωρητων η γίνεται αυτόματα; ;;;
  7. Καλημέρα συνάδελφοι!! Στο πλαίσιο προετοιμασίας για τις εξετάσεις έχω μπερδευτεί σχετικά με τον καθορισμό των U ανάλογα με την γειτνίαση του δομικού στοιχείου έτσι θα ήθελα να έχω την επιβεβαίωση ή μη για τα παρακάτω αναφερόμενος πάντα στον Πίν 3.4α και στον Πιν. 3.4β. : α) Σε επαφη με εξωτερικό αέρα: U =2.20 ( Μπατική ) και U = 3.40 ( Φ.Ο.) β) Σε επαφή με ΜΘΧ εκτός περιγράμματος ιδιοκτησίας π.χ. κλιμακοστάσιο πολυκατοικίας : U =2.20/2 ( Μπατική ) και U = 3.40/2 ( Φ.Ο.) ή U =2.40/2 ( Δρομική ) και U = 2.60/2 ( Φ.Ο.) γ) Σε επαφή με ΜΘΧ εντός περιγράμματος ιδιοκτησίας π.χ.Μη Θερμαινόμενη αποθήκη : U =2.40 (Δρομική ) και U = 2.60 δ) Δάπεδο προς ΜΘΧ π.χ σε είσοδο πολυκατοικίας: U =2.00 ή U = 2.00/2 Ακόμα σε προηγούμενο post συνάδελφος αναφερόμενο σε συγκεκριμένο θέμα εξετάσεων αναφέρει πως σε τοίχο μονοκατοικίας του 1970 σε επαφή με ΜΘΧ ( λεβητοστάσιο) U = 1,85 Οποιαδήποτε βοήθεια για τις παραπάνω περιπτώσεις θα ήταν πολύτιμη!!!
  8. Πολύ καλή δουλειά!!! Ευχαριστώ πολύ!!!
  9. σε ερώτηση σε δήμο και υγειονομικό μου είπαν για 3402/2013 αλλά κανένας δεν ήξερε σε ποια κατηγορία εντάσσεται κάτι τέτοιο. αρχικά μου είπαν στην 18 όμως μετά το αναίρεσαν γιατί αναφέρεται η φράση « εντός εμπορικών καταστημάτων » .Κάποια άποψη για την κατηγορία που εντάσσεται!!!
  10. Ένας πελάτης μου διατηρεί πρατήριο υγρών καυσίμων στο κατάστημα του οποίου θέλει να ξεκινήσει να πουλάει καφέδες αναψυκτικά και διάφορα σνακ. Θα ήθελα να ρωτήσω εαν γνωρίζει την διαδικασία για μια τέτοια δραστηριότητα. Εντάσσεται σε κάποιες κατηγορίες του ΦΕΚ 3402/2013 ή πρέπει να ακολουθηθεί άλλη διαδικασία;;;
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα!!!! Πελάτης έχει κατασκευάσει με οικοδομική άδεια ισόγειο κατάστημα με δύο ορόφους 360 τ.μ. το κάθε ένα. Μου ζητάει να του βγάλω Π.Ε.Α. μόνο για τον ένα όροφο.Γίνεται δηλώνοντας το στο πρόγραμμα ως τμήμα κτιρίου ή πρέπει να βγεί για το σύνολο του κτηρίου ένα Π.Ε.Α. Ευχαριστώ!!!
  12. Συνάδελφοι βοήθεια!!! 1) Πελάτης θέλει να ενώσει δύο μαγαζιά (το καθε ένα ανήκει σε διαφορετική οικοδομή) που ανήκουν το καθένα σε διαφορετικό ιδιοκτήτη και γκρεμίζοντας ένα τοίχο τα ενώνει. Θα κάνει δύο μισθωτήρια ένα για κάθε μαγαζί με τον αντίστοιχο ιδιοκτήτη. Πρέπει να βγουν δύο Π.Ε.Α.ένα για κάθε μαγαζί ή ένα για το μαγαζί που θα προκύψει. 2) Πελάτης έχει κατασκευάσει με οικοδομικά άδεια ισόγειο κατάστημα 300 τ.μ. και θέλει να νοικιάσει ένα μέρος αυτού 15 τ.μ. σε έναν γιατρό. Η ΔΟΥ του ζητάει Π.Ε.Α. για να θεωρήσει το συμβόλαιο. Πρέπει να βγει Π.Ε.Α. για όλο το κτίριο ή μπορεί ο πελάτης να πει πως ο χώρος είναι < 50 τ.μ. και δεν απαιτείται? Ευχαριστώ!!!!!
  13. Συνάδελφοι βοήθεια!!! 1) Πελάτης θέλει να ενώσει δύο μαγαζιά (το καθε ένα ανήκει σε διαφορετική οικοδομή) που ανήκουν το καθένα σε διαφορετικό ιδιοκτήτη και γκρεμίζοντας ένα τοίχο τα ενώνει. Θα κάνει δύο μισθωτήρια ένα για κάθε μαγαζί με τον αντίστοιχο ιδιοκτήτη. Πρέπει να βγουν δύο Π.Ε.Α.ένα για κάθε μαγαζί ή ένα για το μαγαζί που θα προκύψει. 2) Πελάτης έχει κατασκευάσει με οικοδομικά άδεια ισόγειο κατάστημα 300 τ.μ. και θέλει να νοικιάσει ένα μέρος αυτού 15 τ.μ. σε έναν γιατρό. Η ΔΟΥ του ζητάει Π.Ε.Α. για να θεωρήσει το συμβόλαιο. Πρέπει να βγει Π.Ε.Α. για όλο το κτίριο ή μπορεί ο πελάτης να πει πως ο χώρος είναι < 50 τ.μ. και δεν απαιτείται? Ευχαριστώ!!!!!
  14. @NΙΚΟΣΤΡΙ Αγαπητέ συνάδελφε και μετρήσεις και ελέγχους και εγκαταστάσεις γνωρίζω να κάνω. Το ότι είμαι απόφοιτος ΑΕΙ ( παρεμπιπτόντως και ΤΕΙ) δεν σημαίνει ότι το μόνο που μπορώ να χειριστώ ένα στυλό και ένα ποντίκι. Δεν μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι σε αυτόν τον χώρο!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.