Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

letom

Core Members
  • Περιεχόμενα

    2.076
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

5 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.449 profile views

letom's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

469

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κάτι περίεργο που παρατήρησα. Τον προηγούμενο μήνα είχα βγάλει την ταυτότητα οφειλής για το ΦΠΑ και πλήρωσα την πρώτη δόση. Σήμερα είπα να πληρώσω και τη δεύτερη δόση αλλά δεν έβρισκα το pdf της ταυτότητας οφειλής και μπήκα στο taxis. Εντωμεταξύ βρήκα και το pdf και τυχαία έπεσε το μάτι μου στην ταυτότητα οφειλής του pdf και αυτής που αναγράφεται τώρα στο taxis και είναι διαφορετικές. Είναι λογικό αυτό? Δεν ξέρω αν συνέβαινε πάντα, απλώς τώρα το παρατήρησα. Και ξέρω ότι κανονικά η ταυτότητα οφειλής ακολουθεί την οφειλή μέχρι την εξόφλησή της (το αναγ΄ραφει μάλιστα στο κάτω μέρος του pdf). Πως έγινε και είναι διαφορετική? Αν δηλαδή είχα βρει το pdf εξαρχής θα πήγαινα web banking και θα πλήρωνα με αυτή την ταυτότητα οφειλής.
  2. Το κακό είναι ότι η προμήθεια χρεώνεται επί του συνολικού ποσού δηλαδή μαζί με το ΦΠΑ. Μεγάλη κλεψιά αυτό.
  3. Ένα τιμολόγιο πώλησης παγίου στοιχείου που το περνάω στη ΜΥΦ? Στα τιμολόγια εσόδων?
  4. Κακή επιλογή το MXIII. Πολύ παλιό και προβληματικό μοντέλο. Αρκεί μόνο να δεις ότι έχει android Kit Kat, έκδοση που δεν υποστηρίζεται καν από το Kodi (απαιτείται έκδοση 5 και πάνω). Εμφανισιακά ξεγελάει γιατί είναι εντελώς ίδιο με το MXIII-G το οποίο όντως είναι από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή που έχουν κυκλοφορήσει.
  5. Γιατί τσίτωσες? H προθεσμία 8/2/17 αφορά σε νέες υποβολές δηλώσεων. Για τις υπάρχουσες υπάρχει περιθώριο για ανέβασμα των αρχείων τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη, δεν θυμάμαι ακριβώς.
  6. Στο ειδοποιητήριο, κάτω από την ημερομηνία λήξης, έχει σημείωση και λέει ότι η προθεσμία πληρωμής παρατάθηκε από 30/12 στην 31/12.
  7. Άρα γίνεται κανονικά μέχρι 23.59 αύριο μέσω web banking ΕΤΕ.
  8. Επειδή μάλλον έχω χάσει επεισόδια, τι είναι αυτό που πρόκειται να ψηφιστεί? Διαγραφή χρεών προς το δημόσιο ή τι?
  9. Εγώ καταλαβαίνω ότι εννοεί πως οι συναλλαγές που γίνονται από τον επαγγελματικό λογαριασμό θα πρέπει να αφορούν αποκλειστικά σε δαπάνες της επαγγελματικής δραστηριότητας και όχι ότι οι δαπάνες της επαγγελματικής δραστηριότητας θα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά από τον επαγγελματικό λογαριασμό. Κι αυτό εξηγείται κι από το γεγονός ότι οι επαγγελματικοί λογαριασμοί έχουν μικρότερες η καθόλου προμήθειες για εξόφληση λογαριασμών, αποστολή εμβασμάτων κλπ σε σχέση με τους απλούς λογαριασμούς.
  10. DraftSight: http://www.3ds.com/products-services/draftsight-cad-software/free-download/ Το χρησιμοποιώ χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Εντελώς δωρεάν και ίδιο περιβάλλον με το autocad. Το μόνο που θέλει είναι activation μέσω email κάθε 6 μήνες ή 1 χρόνο, δεν θυμάμαι. Όταν έρχεται η ώρα σου βγάζει μήνυμα, δίνεις το email που είχες δώσει αρχικά και σου ανανεώνει το licence.
  11. Διάβασε και την παρακάτω σχετική συζήτηση: http://www.michanikos.gr/topic/47645-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%BC%CE%B5%CE%B4%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA/
  12. Από άλλη τράπεζα το καταλαβαίνω να θέλει μερικές μέρες για το έμβασμα. Όμως από ebanking ΕΤΕ σε λογαριασμό ΤΣΜΕΔΕ (στην ΕΤΕ) δεν είναι έμβασμα αλλά απλή μεταφορά και τα λεφτά φαίνονται αμέσως.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.