Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαδικασία με υπόλοιπο ΣΔ


Recommended Posts

Υπόγειο έχει ξεμπαζωθεί και λειτουργεί κανονικά σαν κατοικία.Στο οικόπεδο υπάρχει υπόλοιπο Σδ οπότε η πολεοδομία μου ανέφερε ότι θα πρέπει να βγάλω άδεια.

 

1.Αυτή η άδεια θα χαρακτηριστεί προσθήκη?

 

2.Στατικά δε μπορώ να κάνω (το σπίτι είναι έτοιμο).Κάνω αποτύπωση στατικών?

 

3.Το παράβολο είναι ανάλογο με τα τετραγωνικά γι τα οποία πρέπει να βγει η άδεια?

 

4.Ο ιδιοκτήτης θέλει να προχωρήσει σε άμεση μεταβίβαση.Είναι αυτό δυνατό με την κατάθεση του παραβόλου και μετά?

 

5.Στο σύστημα του ΤΕΕ πως καταχωρείται η διαδικασία?Όπως ένα τυπικό αυθαίρετο?

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας εκ των προτέρων

Edited by mkara
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έχει προυποθέσεις νομιμοποίησης, δλδ υπόλοιπο δόμησης, πλάγιες αποστάσεις, δεν υπερβαίνει το μέγιστο ύψος κτλ, υπάγεσαι στον 4014, πληρώνεις το παράβολο και εκδίδεις οικοδομική άδεια εντός 3 ετίας. Η άδεια είναι νιμιμοποίησης και περιέχει αποτύπωση αρχιτεκτονικών αποτύπωση στατικών και έλεγχο υπαρχοντων στατικών. Το παράβολο είναι ανάλογο των τετραγωνικών, και η βεβαίωση μεταβίβασης δίνεται μετά την έκδοση της άδειας. Στο σύστημα του ΤΕΕ δεν μπορεί ακόμη να καταχωρηθεί η περιπτωσή σου από όσο ξέρω. Αν διαβάσεις το νόμο και τα παραδείγματα, θα δεις το παράβολο που πρεπει να πληρώσεις. Αυτα και ελπιζω να σε κάλυψα...

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ συνάδελφε.

 

αφού δε μπορώ να καταχωρήσω στο σύστημα πως πρέπει να το κάνω?

 

και επίσης είναι σίγουρο ότι η μεταβίβαση μπορεί να γίνει μετά την ολοκλήρωση της άδειας? (νομίζω μπορώ να καταθέσω ΥΔ ότι θα βγει άδεια με τα απαραίτητα δικαιολογητικά)

 

νωρίτερα δεν είναι δυνατόν?

 

ευχαριστώ και πάλι

Edited by mkara
Link to comment
Share on other sites

Για τις περιπτώσεις αυτές με νομιμοποίηση υπάρχει ένα πάγωμα λόγω μη ένταξής τους ακόμα στο σύστημα του ΤΕΕ οπότε δεν προχωράει.Δεν μπορείς να κάνεις κάτι ακόμα.Ούτε μεταβίβαση μπορεί να γίνει χωρίς την ολοκλήρωση της αδείας γιατί δεν μπορεί να βγει βεβαίωση νομιμότητας

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σκεφτομαι την περιπτωση αν υπαρχουν τα χρηματα να καταθεσεις φακελο αδειας ,οποτε θα αναγκαστουν να σου κοψουν το παραβολο........αφου χωρις αδεια δεν μπορεις να κανεις τη μεταβιβαση....δεν ξερω βεβαια αν πρωτοκολουνται με αρθρο 22....

Edited by mixyak790
Link to comment
Share on other sites

δεν το γνωρίζω ούτε και γω

 

Έχω αντίστοιχη περίπτωση, με δυνατότητα δηλ. έκδοσης οικοδ. άδειας.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε (μου το είπαν σε πολεοδομία, χωρίς όμως να είναι αρμόδιοι για τη ρύθμιση με το Ν.4014/2011) είναι ότι εαν δεν υπαχθεί το ακίνητο πρώτα στο νέο νόμο αυθαιρέτων και το πάμε κατευθείαν με το άρθρο 22- ΓΟΚ περί νομιμοποίησης, τότε ενδεχομένως να έχουμε πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης. Εαν όμως πάμε με την κανονική σειρά, δηλ. υπαγωγή στο 4014/2011, πληρωμή ανάλογου παραβόλου κλπ, τότε πρόστιμα δεν υφίστανται. Βλέπε και άρθρο 26, παραγρ. 2 του Ν.4014/2011.

 

Επίσης, απ' ότι κατάλαβα, εφοσον το ΤΕΕ δεν υποστηρίζει ακόμη αυτές τις περιπτώσεις, ούτε παράβολο δεν μπορούμε να πληρώσουμε.

Ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ???

:sad:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.