Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση τμημάτων καταστήματος όπου προϋπάρχει οικ.άδεια


Γιωργίνα

Recommended Posts

Γεια χαρά κι ευχαριστώ για την ενδεχόμενη βοήθεια!

Έχω να νομιμοποιήσω τμήματα καταστήματος, ώστε να βγει και άδεια λειτουργίας. Προϋπάρχει κτίσμα 50 τ.μ. με οικοδομική άδεια από το 1978 κι έχουν χτίσει στην πίσω και στην πλάγια όψη δύο χώρους με χρήση τουαλέτες κι αποθήκη ο ένας και κουζίνα ο άλλος. Στην πρόσοψη κατασκευάστηκε στέγαστρο πλάτους σχεδόν 3 μέτρων. Το αποτέλεσμα είναι ότι το κτίσμα είναι κολλημένο και στις τρεις πλευρές του οικοπέδου ενώ στην πλάγια που έχει μείνει ελεύθερη μετά βίας έχω τα 2,5 μ που χρειάζονται. Το οικόπεδο είναι περίπου 190τ.μ. και η επιτρεπόμενη κάλυψη κατά παρέκκλιση ειναι 135τ.μ. Ωστόσο, η πραγματική είναι 214τ.μ., όπου προφανώς μετράω και το προστέγασμα που διαθέτει και μεταλλικα υποστυλώματα. Δόμηση έχω.

Μετά από όλα αυτά η ερώτηση είναι τί κάνω για να καταφέρω να βγάλω άδεια;; Έχω καταθέσει φάκελο με άρθρο 22, με τα απαιτούμενα πλην δήλωση στατικής επάρκειας που θα την προσθέσω με μεγάλη επιφύλαξη, αλλά το θέμα έχει κολλήσει εδώ και μήνες χωρίς να βρίσκεται λύση. Δεδομένου ότι δεν έχω ξανακάνει καν νομιμοποίηση υπάρχει καμιά μαγική συνταγή να λύσω το πρόβλημα;

diy.pdf

Link to comment
Share on other sites

Ναι, ο 4014 που τα τακτοποιεί όλα...Ευχαριστώ!

Από την πρώτη στιγμή που διάβασα τον 4014/11, βλαστήμησα για όλες τις ατελείωτες ώρες που έχω φάει προσπαθώντας να νομιμοποιήσω ή να εξαιρέσω από κατεδάφιση. Νομίζω ότι δεν υπάρχει χειρότερη διαδικασία από αυτά. Πολύ τρέξιμο, αρκετό διάβασμα, αστείες αμοιβές, καμμία εκτίμηση της δουλειάς από τον πελάτη σου (σιγά, τι του έκανες κλπ.), δεν είναι δα και καμμιά δουλειά να έχεις να τη δείχνεις.... Χάλια!
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.