Μετάβαση στο περιεχόμενο

εξαίρεση από ένταξη αγροτεμαχίου σε πράξη εφαρμογής-ΓΠΣ


Recommended Posts

σας παρακαλώ θα μπορούσα να έχω από κάποιο μέλος την βοήθεια στα παρακάτω:

 

υπάρχει ιδοκτησία- αγροτεμαχίου (κενό-αδόμητο) από την οποία ο ιδιοκτήτης, δεν θέλει η ιδιοκτησία του, να ενταχθεί στο εντός σχεδίου και στο νέο ΓΠΣ και να παραμείνει ως εκτός σχεδίου με τους όρους δόμησης στα εκτός σχεδίου (και στης χρήσης γής για εκτός σχεδίου). Για το συγκεκριμένο ακίνητο που βρίσκεται στην υπό ένταξη περιοχή, σας ενημερώνω ότι:

 

1. έχει εγκριθεί το νέο ΓΠΣ με απόφαση τον Ιούλιο.2010 από την Γ.Γ της Περ.Κεντρ Μακ και έχει δημοσιευθεί με ΦΕΚ τον Οκτ 2010 η έγκριση του νέου ΓΠΣ.

2. ο δήμος έχει εξαγγείλει διαγωνισμό για την σύνταξη της μελέτης του Νέου Γ.Π.Σ (χωροταξικος -πολεοδομικός σχεδιασμός) και μέχρι σήμερα Νοε 2011, λόγω κάποιον ενστάσεων δεν έχει κριθεί γόνιμος η δημοπρασία, άρα δεν υπάρχει μελετητής που να έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό ακόμα.

 

η ερώτηση είναι

 

εάν υπάρχει κάποιος νόμος-εγκύκλιος, όπου να δίνεται η δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να μην ενταχθεί το ακίνητο του στην διαδικασία ένταξης στο νέο ΓΠΣ και να αιτηθεί να εξαιρεθεί από το νέο Γενικό πολεοδομικό σχέδιο το οποίο έχει εγκρίθεί με ΦΕΚ αλλά ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η σύνταξη της μελέτης από μελετητικό γραφείο-πολεοδόμο.

 

*υπόψη ότι στο ΦΕΚ αναφέρεται ο χρόνος ενεργοποίησης από 2010-2025 (τρεις πενταετίες) και με βάση το χρονοδιάγραμμα η πολεοδομική ενότητα που βρίσκεται η ιδιοκτησία έχει προγραμματισθεί να ενταχθεί στην 1η πενταετία (2010-2015)

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

συνάδελφε ΜΑΓΚΑΤΣΑ

ελπίζω να μην μπερδεύεις το ΓΠΣ, που είναι γενικότερος σχεδιασμός με την πολεοδομική μελέτη, με την οποία εντάσσονται οι περιοχές στο σχέδιο πόλης

στην ανασύνταξη του ΓΠΣ (νέα μελέτη), όπως αναφέρεις, η πολιτεία έχει δικαίωμα να τροποποιήσει τα όρια των περιοχών που θα ενταθούν στο σχέδιο πόλης, μετά από αιτήματα των ιδιοκτήτων, και με την προϋπόθεση ότι δεν ανατρέπεται ο πολεοδομικός σχεδιασμός.

κατά την σύνταξη του ΓΠΣ υποβάλλονται αιτήματα από τους ιδιοκτήτες (όχι ενστάσεις), είναι όμως στην διακριτική ευχέρεια της πολιτείας να τα δεχθει η όχι σταθμίζοντας το σύνολο των πολεοδομικών αναγκών.

ενστάσεις υποβάλλονται κατά τη διαδικασία έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης, αλλά αυτές αφορούν τον τρόπο πολεοδόμησης (ρυμοτομία, όρους δόμησης, κλπ), και όχι την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο, γιατί αυτό έχει αποφασιστεί από το ΓΠΣ. πάλι όμως είναι στην διακριτική ευχέρεια της πολιτείας να τις δεχθει η όχι σταθμίζοντας το σύνολο των πολεοδομικών αναγκών.

ειδικός νόμος η εγκύκλιος που να δίνει την δυνατότητα στο κάθε ένα ιδιοκτήτη να μην ενταχθεί στο σχέδιο πόλης δεν υπάρχει και ούτε μπορεί να υπάρχει γιατί τότε δεν θα είχε έννοια ο πολεοδομικός σχεδιασμός. φαντάσου ένα σχέδιο πόλης που μέσα θα είχε τρύπες, δηλαδή ιδιοκτησίες που οι ιδιοκτήτες τους δεν θέλησαν να ενταθούν. θα σταματούσαν οι δρόμοι και θα συνέχιζαν παρακάτω?

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.