Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση μη αρτίου για απόκτηση αρτιότητας.


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα!!!!!

 

Το 2005 αποτύπωσα ένα οικόπεδο εντός οικισμού κάτω των 2000 οριοθετημένου με αρτιότητα 300τ.μ.

 

Το οικόπεδο έχει εμβαδόν 120 τ.μ. και πρόσωπο σε δημοτικό δρόμο στο οποίο μου δόθηκε μια αποδοχή κληρονομιάς που το αναφέρει σαν ανεξάρτητο περίπου 150 τ.μ. και να συνορεύει βόρεια με τον ίδιο ιδιοκτήτη χωρίς η αποδοχή να αναφέρει τον τρόπο απόκτησης του.

 

Στην Δήλωση μου ανέφερα ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση και ο νέος ιδιοκτήτης πρόσφατα θέλησε να εκδώσει οικοδομική άδεια.

 

Από την πολεοδομία του ζητήθηκαν μερίδες και προέκυψε ότι προέρχεται από κατάτμηση αφού συνορεύει βόρεια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και έτσι το οικόπεδο δεν οικοδομείται.

 

Ερώτηση : Πρέπει να αγοράσει 181 τ.μ. έτσι ώστε 120+181=301 τ.μ. άρα άρτιο και οικοδομήσιμο ή πρέπει να αγοράσει 301 τ.μ. που θα είναι άρτιο και όχι οικοδομήσιμο (λόγο έλλειψης προσώπου) και να ενωθεί με το αρχικό 120 τ.μ. το οποίο είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο αλλά λόγω προσώπου και συνένωσης να είναι όλο πλέον άρτιο και οικοδομήσιμο;;;;

Link to comment
Share on other sites

Γεια μας!

Πρέπει να αγοράσει αλλα 181τ.μ. αλλα να έχει σύμφωνα με τον νεο νόμο πρόσωπο τουλάχιστον 10μ. (ΦΕΚ 289/ 4-9-2011). Αρα κατα κανόνααρτιο και οικοδομήσιμο! Εκτός και αν αποδειξεις τον χρονο δημιουργίας των 120τ.μ. πριν το 1985.

Link to comment
Share on other sites

Aswte σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Αν δεν υπάρχει το πρόσωπο των 10μ. αλλά λιγότερο τι γίνεται;;;;

Επίσης τι ΦΕΚ είναι Α,Β,Γ γιατί δεν μροπώ να το βρώ.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 289 ΑΑΠ /4-9-11 για να δημιουργήσεις τώρα οικόπεδο <500 μ2 πρέπει να έχεις πρόσωπο 10μ.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι εγώ να συμφωνήσω με το 289/4-11-2011, αλλά αναφέρεται σε ελάχιστο πρόσωπο γηπέδου και όχι σε πρόσωπο οικοπέδου.

Link to comment
Share on other sites

Σωστό είναι αυτό που αναφέρεις. Στη νομοθεσία ορίζεται σαφέστατα ο ορισμός του οικοπέδου.

Δυστυχώς στο νέο αυτό Νόμο δεν είναι το μοναδικό περίεργο. 'Ηδη σε άλλη ερωτησή μου έχω εκδηλώσει την απορία μου σχετικά με το συντελεστή δόμησης και κάλυψης επειδή δεν λάμβαναν υπόψη το ΦΕΚ 133 Δ/1987. Αν και μου είπαν ότι σε περίπτωση νέου Νόμου που έρχεται σε αντίφαση με κάποιον ενδιάμεσο Νόμο υπερισχύει ο νεότερος. Τώρα πως γράφουν τους Νόμους και ποιός είναι ο εισηγητής είναι απορίας άξιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.