Jump to content

mimar

Members
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

2 Followers

About mimar

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  * Διάφορα μουσικά όργανα.
  * Μηχανοκίνητος αθλητισμός (F1, WRC, Moto GP).
  * Ψάρεμα
 • Τοποθεσία
  Ηράκλειο Κρήτης
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.
 1. Πολύ καλό, ευχαριστούμε!!! Θέλει όμως μια ενημέρωση σύμφωνα με τον ΝΟΜΟ 4513_2018 (ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ) Άρθρο30 5. Η ισχύς των οικοδομικών αδειών και τυχόν αναθεωρήσεών τους, οι οποίες δεν είχαν λήξει την 1.3.2011, καθώς και άδειες που εκδόθηκαν μετά την ανωτέρω ημερομηνία και έως την 1.3.2012 σύμφωνα με τις διατάξεις του από 8.7.1993 προεδρικού διατάγματος (Δ΄795/13.7.1993), παρατείνεται από την ημερομηνία λήξης τους έως τις 31.12.2020».
 2. Συμφωνώ απόλυτα με τον Apostol #65#. Όποιος έχει τα αρ@@@δια να δουλέψει. Έχω 15 χρόνια στην δουλειά, έχω αποτυπώσει το "1/2" του Νομού Ηρακλείου, έχω πελάτες 3 ΑΤΜ και 10 ΠΜ που τους κάνω τοπογραφικά έτοιμα προς υπογραφή, έχω αποτυπώσει πάνω από 200 δουλειές σε Δήμους που υπογράφουν οι Μηχανικοί τους (κτηματολογικά διαγράμματα, μελέτες πλατειών, πεζοδρομήσεων, μελέτες αγωγών) και δεν έχω ούτε είχε ποτέ κανένα παράπονο συνάδελφος. Σήμερα το πρωί με πήρε ένας ΠΜ (πρώτη φορά μίλησα με τον άνθρωπο) από κάποιο άλλο σημείο του Νομού και με ρώτησε πληροφορίες για την περιοχή που βρίσκομαι και δεν ξέρω πως με εμπιστεύτηκε αφού είμαι ΤΕ???? Και όμως ναι με πήρε τηλέφωνο γιατί έχει δει την δουλειά μου είπε. Πουλάω τον εξοπλισμό μου που δεν τον έχω από το 1930 μαζί με το ΒΔ και μετράει και ΕΓΣΑ (είναι λίγο σύγχρονος). Δέχομαι μόνο σοβαρές προτάσεις παιδιά. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά υγεία και να μην βρεθεί ούτε ΠΕ ούτε ΤΕ στο σημείο να ψάχνει το γάλα των παιδιών του γιατί τα επαγγελματικά μας δικαιώματα είναι σκ@τ@!!!!!!!!
 3. Συνάδελφοι εγώ να συμφωνήσω με το 289/4-11-2011, αλλά αναφέρεται σε ελάχιστο πρόσωπο γηπέδου και όχι σε πρόσωπο οικοπέδου.
 4. Aswte σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Αν δεν υπάρχει το πρόσωπο των 10μ. αλλά λιγότερο τι γίνεται;;;; Επίσης τι ΦΕΚ είναι Α,Β,Γ γιατί δεν μροπώ να το βρώ.
 5. Συνάδελφοι καλημέρα!!!!! Το 2005 αποτύπωσα ένα οικόπεδο εντός οικισμού κάτω των 2000 οριοθετημένου με αρτιότητα 300τ.μ. Το οικόπεδο έχει εμβαδόν 120 τ.μ. και πρόσωπο σε δημοτικό δρόμο στο οποίο μου δόθηκε μια αποδοχή κληρονομιάς που το αναφέρει σαν ανεξάρτητο περίπου 150 τ.μ. και να συνορεύει βόρεια με τον ίδιο ιδιοκτήτη χωρίς η αποδοχή να αναφέρει τον τρόπο απόκτησης του. Στην Δήλωση μου ανέφερα ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση και ο νέος ιδιοκτήτης πρόσφατα θέλησε να εκδώσει οικοδομική άδεια. Από την πολεοδομία του ζητήθηκαν μερίδες και προέκυψε ότι προέρχεται από κατάτμηση αφού συνορεύει βόρεια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και έτσι το οικόπεδο δεν οικοδομείται. Ερώτηση : Πρέπει να αγοράσει 181 τ.μ. έτσι ώστε 120+181=301 τ.μ. άρα άρτιο και οικοδομήσιμο ή πρέπει να αγοράσει 301 τ.μ. που θα είναι άρτιο και όχι οικοδομήσιμο (λόγο έλλειψης προσώπου) και να ενωθεί με το αρχικό 120 τ.μ. το οποίο είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο αλλά λόγω προσώπου και συνένωσης να είναι όλο πλέον άρτιο και οικοδομήσιμο;;;;
 6. 271 downloads

  Τριγωνομετρικά Κρήτης σε .kml για το Google Earth
 7. Καμία βοήθεια. Μόνος αυτοδημιούργητος και το γουστάρω γιατί καθημερινά απολαμβάνω αυτό που δημιουργώ.
 8. Συνάδελφοι καλημέρα!!!! Μήπως ξέρει κανείς σε γήπεδο (εκτός οικισμού) κατά κανόνα άρτιο ποιοι είναι οι όροι δόμησης για δημόσιο κτήριο (δημαρχείο) και ποιές οι πλάγιες αποστάσεις του. Υπάρχει κάτι ειδικο για δημόσια κτήρια;
 9. Ναι GRTOPO το 300αρι έχει και το ανάλογο Δ και υπόλοιπο Σ.Δ. Το τμήμα εκτός δεν βρίσκεται σε Ζ.Ο.Ε. απλά μετά τον νέο τεμαχισμό θα είναι μη άρτιο και οικοδομήσιμο και αυτή είναι η απορία μου. «Αν από οικόπεδο άρτιο μπορεί να δημιουργηθεί μη άρτιο»
 10. Παιδιά έχετε απόλυτο δίκιο. Ο οικισμός είναι οριοθετημένος με Π.Δ. 85 και είναι κάτω τω 2000 κατοίκων με αρτιότητα 300 τ.μ. Χίλια συγνώμη για τις λάθος πληροφορίες.
 11. Θέλει να πουλήσει τα 300 με το κτίριο για οικονομικούς λόγους αλλά δεν θέλει να πουλήσει όλο το ακίνητο γνωρίζοντας ότι τα 1800 δεν θα είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Η χρησιμότητα των 1800 τ.μ. είναι ότι επειδή έχει πρόσοψη σε εμπορικό δρόμο ήδη το έχει ενοικιάσει σαν μάντρα αυτ/των και έτσι θα παραμείνει.
 12. Κυρίες και κύριοι καλησπέρα. Πριν 5 χρόνια αποτύπωσα ένα ακίνητο 4.700 τ.μ. εκ’ τον οποίων τα 2.900 τ.μ. είναι εντός ορίων οικισμού και τα 1.800 εκτός. Η αρτιότητα του οικισμού είναι 300 τ.μ. είναι προϋφιστάμενος του 1923 και το οικόπεδο βρίσκεται και εντός ζώνης του οικισμού. Το τεμάχισα στα εξής οικόπεδα: 1 ) σε 1 οικόπεδο με 1.800 εκτός οικισμού + 300 εντός οικισμού και 2) σε 5 οικόπεδα των 500 τ..μ. Ο νέος αγοραστής του 1ου οικοπέδου έβγαλε άδεια οικοδομής και κατασκεύασε κτίριο στο τμήμα του εντός οικισμού. Τώρα θέλει να πουλήσει το τμήμα του εντός οικισμού (δηλ. τα 300 τ.μ. με το κτίριο) και να του μείνει το τμήμα του εκτός οικισμού (δηλ. τα 1.800 τ.μ.) Γίνεται από οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο να κοπεί τμήμα του μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο?? Και αν ναι σε ποια νομοθεσία θα το βρω.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.