Jump to content

telxinas

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About telxinas

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

268 profile views
 1. Καλησπέρα σας έχω και εγώ με την σειρά μου μια απορία, έκανα προ λίγου ανέβασα μια δήλωση για τακτοποίηση με τον 4495/2017, είμαι στο στάδιο της αρχικής υποβολής. Θα παρατηρήσετε ότι στο πρόστιμο μου υπολογίζει του Κ.Χ. = 120,58€ + την λοιπή παράβαση 250€ = 370,58€. Αντί του ποσού αυτού μου λεέι κάτω κάτω υπόλοιπό προστίμου 250€ + (του Τ.Ε.Ε. 15€) τα υπόλοιπα γιατί δεν μου τα βγάζει ούτως ώστε να μπορέσει ο ιδιοκτήτης να πάει να τα πλήρώσει?? Πρέπει να γίνει οριστική υπαγωγή για να βγεί το υπόλοιπο?
 2. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ώραία σας δουλειά!!!
 3. Καλησπέρα σας μου ζητήθηκε ΠΕΑ σε μία μονοκατοικία, όπου ο ιδιοκτήτης είναι ένας, αλλά όπως θα παρατηρήσετε και στα σχέδια η μονοκατοικία έχει χωριστή σε 2 διαμερίσματα το πρώτο στο ισόγειο και το δεύτερο στο Α όροφο, επίσης υπάρχει κλείστη θέση στάθμευσης όπως και το κλιμακοστάσιο. Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να βγάλει ενεργειακό πιστοποιητικό για μέρος της μονοκατοικίας που έχει νοικιάσει στο ισόγειο όπως επίσης και για τον α όροφο που θα το νοικιάσει στο μέλλον, φυσικά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά δεν υπάρχει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας.... Το ερώτημα μου σε αυτή εδώ την φάση είναι ότι (έχωντας υπόψιν τον Ν.4122/2013 ΦΕΚ Α' 42/19-02-2013 στο άρθρο 2 παράγραφος 2 λέει ότι «Κτιριακή μονάδα»: τμήμα, όροφος ή διαμέρισμα εντός κτιρίου, που έχει σχεδιαστεί ή υποστεί μετατροπή ώστε να χρησιμοποιείται χωριστά.) θα πρέπει να βγούν δύο ΠΕΑ ή ένα? αφού η πραγματική κατάσταση τα αποικονίζει ώς δύο διαμερίσματα... επίσης το διαμέρισμα στον α όροφο του φαινόταν μικρό...έκλεισε τον εξώστη και τον Η.Χ. 2 (σε WC 2), προφανώς πάλι μου δημιουργήθηκαν καινούργιες απορίες... Ο Η.Χ. καταλαβαίνω ότι είναι τμήμα του διαμερίσματος οπότε θα μετρηθεί στην Ωφέλιμη επιφάνεια κτιρίου ή κτιριακής μονάδας ανάλογα..ο κλειστός εξώστης μετριέται στην οφέλιμη επιφάνεια τώρα που είναι κλειστός??? ο κλείστος εξώστης θεωρείται Μ.Θ.Χ.??? Θα πρέπει να βρώ τον εσωτερικό τοίχο που εφάπτεται με τον κλειστό πλέον εξώστη (που κανόνικά ήταν εξωτερικός)(για το U ρωτάω) και να το πολλαπλασιάσω με τον μειωτικό συντελεστή 0.5 , δηλαδή την διαδικασία του τοίχου που εφάπτεται με το κλιμακοστάσιο και της κλειστής θέσης σταθμευσης στο ισόγειο? ή θα πρέπει να μετρήσω το U των αυθαίρετων τοίχων με τα ανοιγματα τους που έκλεισε τον εξώστη??? Σας παραθέτω φωτογραφία του κλειστού εξώστη και τα σχέδια του ισογείου και του α ορόφου. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων Σχέδιο επεξεργασίας isogeio.pdf Σχέδιο επεξεργασίας orofos.pdf
 4. Καλησπέρα σας τελικά για την διαδικασία Αγορά ακινήτων από αλλοδαπούς σε παραμεθόριες ή μη περιοχές της Ελλάδας όπου απαιτείται Επικυρωμένο τοπογραφικό διάγραμμα, της ευρύτερης περιοχής του προς αγορά οικοπέδου ή σχεδιάγραμμα της περιοχής της προς αγορά κατοικίας, τα οποία (διαγράμματα) να είναι ενταγμένα σε κάποιο κρατικό σύστημα αναφοράς (π.χ. ΕΣΓΑ 87) και να έχουν επισημασμένη τη θέση του ακινήτου σε απόσπασμα χάρτη 1:50.000 ή 1:5.000 της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού (Γ.Υ.Σ.) ή αεροφωτογραφίας επικυρωμένης όπου θα αναφέρονται και οι γεωγραφικές συντεταγμένες του ακινήτου. Τα ανωτέρω τοπογραφικά θα φέρουν πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή τοπογράφου μηχανικού ή μηχανικού άλλης αρμόδιας ειδικότητας. Ερωτήσεις 1)Εγω σαν πολιτικός μηχανικός Τ.Ε. έχω δικαίωμα υπογραφής τέτοιου είδους σχεδιαγράμματος ? 2) Απο την υπηρεσία θέασης ορθοφωτογραφιών του ΕΚΧΑ σημειώνοντας την θέση του ακινήτου , με το πινακάκι το συντεταγμένων (που αυτόματα δημιουργείται) , με την επισύναψη υπομνήματος όπου θα αναφέρω την άδεια οικοδομής, τα κτηματολογικά στοιχεία του ακινήτου και το όνομα του ιδιοκτήτη της οριζόντιας ιδιοκτησίας θεωρείτε ότι θα έχω πρόβλημα? 3) Παρακαλώ έαν ένας συνάδελφος έχει πραγματοποιήση τέτοιου είδους σχεδιαγράμματα μπορεί να επισυνάψει υπόδειγμα? Ευχαριστώ πολύ!!
 5. Ευχαριστώ για την απάντηση σας, απαιτείται δηλαδή απότμησης υποβιβασμού της στάθμης του πεζοδρομίου ??? (εάν ο ιδιοκτήτης δεν επιθυμεί ???) Και εάν ναι, τι δικαιολογητικα απαιτούνται για έγκριση απότμησης πεζοδρομίου ? Μία απλή αίτηση στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ? Στην υπευθυνη δήλωση μου θα γράψω : "ότι, έχει υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία για τη συντήρηση της οδού (ή των οδών) έμπροσθεν του εργαστήριο Άρτου - Ζαχαροπλαστείου με αριθμό πρωτοκόλλου τάδε αίτηση για χορήγηση έγκρισης κυκλοφοριακής σύνδεσης ή έγκρισης απότμησης - υποβιβασμού της στάθμης του πεζοδρομίου."
 6. Καλησπέρα σας, είμαι νέος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., Το τμήμα βιομηχανίας ενέργειας και φυσικών πόρων μου ζητάει για ένα εργαστήριο Άρτου - Ζαχαροπλαστείου (χαμηλής όχλησης με χρήση γής γενική κατοικία, εντός εγκεκριμένου σχεδίου όπου μπροστά από το κατάστημα υπάρχει πεζοδρόμιο και ο ιδιοκτήτης δεν θα κάνει χρήση ράμπας) " για την ολοκλήρωση της γνωστοποίησης σύμφωνα με το Ν.4442/2016 στο μέρος Β΄ , (θ) Υπέυθυνη δήλωση αρμόδιου μηχανικού κατά το νόμο μηχανικού ότι η κυκλοφοριακή σύνδεση ή εναλλακτικά ότι η είσοδος - έξοδος της εγκατάστασης εκτελέσθηκε σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια και βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας ( Β.Δ. 465/1970 ΦΕΚ 150 Α / 09-07-1970) , όπως ισχύει με την Παρ.2 , άρθρο 159 του Ν. 4512/2018 ΦΕΚ 5 Α / 17-01-2018 ( στην υπέυθυνη δήλωση πρέπει να γίνεται ρητή αναφορά στην νομοθεσία που ισχύει κατά περίπτωση και στις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων που εγκρίνανε τα σχέδια". Διαβάζοντας τα σχόλια προυγούμενων και τις παραγράφους των νόμων που προανέφεραν καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν χρειάζεται, αλλά επειδή έχει βγεί ο πρόσφατος Ν.4512/2018 δεν αναφέρεται πουθενά για το που εφαρμόζεται ( εντός/εκτός ρυμοτομικού ή εντός/εκτός οικισμού κλπ) Μου έχουν μείνει αναπάντητα ερώτηματα : α) μπορώ εγώ που είμαι πολιτικός μηχανικό Τ.Ε. να υπογράψω μια υπεύθυνη δήλωση ? β) Στο εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικόυ σχέδιου ισχύει? γ)Αν ισχυεί ή όχι , Τι πρέπει να γράψω στην υπεύθυνη δήλωση? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 7. Καλημέρα σας συνάδελφοι γνωρίζει κανείς την τιμή Ζώνης με τοποθεσία : https://goo.gl/maps/9ktyvrPxnsk Ευχαριστώ πολύ!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.