Jump to content

telxinas

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About telxinas

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

348 profile views
 1. Σας Ευχαριστώ πολύ !!!
 2. dimitris GM σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου θα κοιτάξω τα ΠΜ.
 3. Καλημέρα σας είμαι νέος μηχανικός και έχω περίπτωση καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος Ζαχαρωπλαστείο με παρασκευαστήριο ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής : Η άδεια είχε βγεί το 1975, η τριώροφη οικοδομή με υπόγειο είναι εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, στην ιδιοκτησία του πελάτη είναι δύο καταστήματα του ισογείου και μία αποθήκη στο υπόγειο (το καθένα αποτελεί αυτοτελή χώρο ). Ο ιδιοκτητης έχει ενοποίηση "διαμερισμάτωση" τα δύο καταστήματα του ισογείου σε ένα, όπου (θέλει να κάνει χρήση του ισογείου καταστήματος σε κατάστημα λιανικής για το ζαχαροπλαστείο του . Την υπόγεια αποθήκη (σημερινή χρήση) θέλει να την χρησιμοποιήσει για το παρασκευαστήριο του (στο διάγραμμα κάλυψης της αδείας ο υπόγειος χώρος δέν είχε προσμετρήση στον συντελεστή δόμησης). Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής : 1) Ποια είναι η σημερινή νομοθεσία για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τα ζαχαροπλαστεία με παρασκευαστήριο? 2) Επιβάλεται ή όχι η αλλαγή χρήσης του υπογείου σε χώρος κυρίας χρήσης ούτως ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί σαν παρασκευαστήριο? 3) Όσον αφορά την είσοδο και έξοδο οχημάτων για τα παρασκευαστήρια τί ισχυεί στα εντός σχεδίου πόλεως? 4) Για την αλλαγή απο αποθήκη του υπογείου σε χώρο κυρίας χρήσης, για την χρήση του μειωτικού συστελεστή σύμφωνα με το άρθρο 81 παρ.3 υπο-παρ.δ) του Ν.4495/2017 "η μεταβολή των πολεοδομικών μεγεθών του διαγράμματος δόμησης/κάλυψης (κάλυψη, δόμηση, ύψος), σε ποσοστό έως δέκα τοις εκατό (10%) και έως τα πενήντα τετραγωνικά μέτρα (50 τ.μ.)" , αυτό σημαίνει ότι εγώ που στην περίπτωση της υπόγειας αποθήκης έχω καθαρή επιφάνεια 71,10 τ.μ. σε μία κάλυψη όλοις της υπόγειας επιφάνειας (και τυπικών ορόφων ) 290,50 τ.μ. μικρότερης της τότε επιτρεπόμενης κάλυψης (40% Χ 746 = 298 τ.μ.) , για τα 50 τ.μ. των 71,10 τ.μ. θα κάνω χρήση του μειωτικού συντελεστή ??? Τα υπόλοιπα 21,10 τ.μ. (71,10 - 50 = 21,10τ.μ.) έχω υπέρβαση δόμησης χωρίς χρήση μειωτικού συντελεστή?? ή λογω της αλλαγής χρήσης απο βοηθητική χρήση σε κύρια , η οποία είναι εντός νομίμου περιγράμματος κτιρίου δεν γίνεται η χρήση του μειωτικού συντελεστή και απλά έχω υπέρβαση δόμησης για την καθαρή επιφάνεια των 71,10 τ.μ. ?? Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων
 4. Καλησπέρα σας έχω και εγώ με την σειρά μου μια απορία, έκανα προ λίγου ανέβασα μια δήλωση για τακτοποίηση με τον 4495/2017, είμαι στο στάδιο της αρχικής υποβολής. Θα παρατηρήσετε ότι στο πρόστιμο μου υπολογίζει του Κ.Χ. = 120,58€ + την λοιπή παράβαση 250€ = 370,58€. Αντί του ποσού αυτού μου λεέι κάτω κάτω υπόλοιπό προστίμου 250€ + (του Τ.Ε.Ε. 15€) τα υπόλοιπα γιατί δεν μου τα βγάζει ούτως ώστε να μπορέσει ο ιδιοκτήτης να πάει να τα πλήρώσει?? Πρέπει να γίνει οριστική υπαγωγή για να βγεί το υπόλοιπο?
 5. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ώραία σας δουλειά!!!
 6. Καλησπέρα σας μου ζητήθηκε ΠΕΑ σε μία μονοκατοικία, όπου ο ιδιοκτήτης είναι ένας, αλλά όπως θα παρατηρήσετε και στα σχέδια η μονοκατοικία έχει χωριστή σε 2 διαμερίσματα το πρώτο στο ισόγειο και το δεύτερο στο Α όροφο, επίσης υπάρχει κλείστη θέση στάθμευσης όπως και το κλιμακοστάσιο. Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να βγάλει ενεργειακό πιστοποιητικό για μέρος της μονοκατοικίας που έχει νοικιάσει στο ισόγειο όπως επίσης και για τον α όροφο που θα το νοικιάσει στο μέλλον, φυσικά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά δεν υπάρχει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας.... Το ερώτημα μου σε αυτή εδώ την φάση είναι ότι (έχωντας υπόψιν τον Ν.4122/2013 ΦΕΚ Α' 42/19-02-2013 στο άρθρο 2 παράγραφος 2 λέει ότι «Κτιριακή μονάδα»: τμήμα, όροφος ή διαμέρισμα εντός κτιρίου, που έχει σχεδιαστεί ή υποστεί μετατροπή ώστε να χρησιμοποιείται χωριστά.) θα πρέπει να βγούν δύο ΠΕΑ ή ένα? αφού η πραγματική κατάσταση τα αποικονίζει ώς δύο διαμερίσματα... επίσης το διαμέρισμα στον α όροφο του φαινόταν μικρό...έκλεισε τον εξώστη και τον Η.Χ. 2 (σε WC 2), προφανώς πάλι μου δημιουργήθηκαν καινούργιες απορίες... Ο Η.Χ. καταλαβαίνω ότι είναι τμήμα του διαμερίσματος οπότε θα μετρηθεί στην Ωφέλιμη επιφάνεια κτιρίου ή κτιριακής μονάδας ανάλογα..ο κλειστός εξώστης μετριέται στην οφέλιμη επιφάνεια τώρα που είναι κλειστός??? ο κλείστος εξώστης θεωρείται Μ.Θ.Χ.??? Θα πρέπει να βρώ τον εσωτερικό τοίχο που εφάπτεται με τον κλειστό πλέον εξώστη (που κανόνικά ήταν εξωτερικός)(για το U ρωτάω) και να το πολλαπλασιάσω με τον μειωτικό συντελεστή 0.5 , δηλαδή την διαδικασία του τοίχου που εφάπτεται με το κλιμακοστάσιο και της κλειστής θέσης σταθμευσης στο ισόγειο? ή θα πρέπει να μετρήσω το U των αυθαίρετων τοίχων με τα ανοιγματα τους που έκλεισε τον εξώστη??? Σας παραθέτω φωτογραφία του κλειστού εξώστη και τα σχέδια του ισογείου και του α ορόφου. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων Σχέδιο επεξεργασίας isogeio.pdf Σχέδιο επεξεργασίας orofos.pdf
 7. Καλησπέρα σας τελικά για την διαδικασία Αγορά ακινήτων από αλλοδαπούς σε παραμεθόριες ή μη περιοχές της Ελλάδας όπου απαιτείται Επικυρωμένο τοπογραφικό διάγραμμα, της ευρύτερης περιοχής του προς αγορά οικοπέδου ή σχεδιάγραμμα της περιοχής της προς αγορά κατοικίας, τα οποία (διαγράμματα) να είναι ενταγμένα σε κάποιο κρατικό σύστημα αναφοράς (π.χ. ΕΣΓΑ 87) και να έχουν επισημασμένη τη θέση του ακινήτου σε απόσπασμα χάρτη 1:50.000 ή 1:5.000 της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού (Γ.Υ.Σ.) ή αεροφωτογραφίας επικυρωμένης όπου θα αναφέρονται και οι γεωγραφικές συντεταγμένες του ακινήτου. Τα ανωτέρω τοπογραφικά θα φέρουν πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή τοπογράφου μηχανικού ή μηχανικού άλλης αρμόδιας ειδικότητας. Ερωτήσεις 1)Εγω σαν πολιτικός μηχανικός Τ.Ε. έχω δικαίωμα υπογραφής τέτοιου είδους σχεδιαγράμματος ? 2) Απο την υπηρεσία θέασης ορθοφωτογραφιών του ΕΚΧΑ σημειώνοντας την θέση του ακινήτου , με το πινακάκι το συντεταγμένων (που αυτόματα δημιουργείται) , με την επισύναψη υπομνήματος όπου θα αναφέρω την άδεια οικοδομής, τα κτηματολογικά στοιχεία του ακινήτου και το όνομα του ιδιοκτήτη της οριζόντιας ιδιοκτησίας θεωρείτε ότι θα έχω πρόβλημα? 3) Παρακαλώ έαν ένας συνάδελφος έχει πραγματοποιήση τέτοιου είδους σχεδιαγράμματα μπορεί να επισυνάψει υπόδειγμα? Ευχαριστώ πολύ!!
 8. Ευχαριστώ για την απάντηση σας, απαιτείται δηλαδή απότμησης υποβιβασμού της στάθμης του πεζοδρομίου ??? (εάν ο ιδιοκτήτης δεν επιθυμεί ???) Και εάν ναι, τι δικαιολογητικα απαιτούνται για έγκριση απότμησης πεζοδρομίου ? Μία απλή αίτηση στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ? Στην υπευθυνη δήλωση μου θα γράψω : "ότι, έχει υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία για τη συντήρηση της οδού (ή των οδών) έμπροσθεν του εργαστήριο Άρτου - Ζαχαροπλαστείου με αριθμό πρωτοκόλλου τάδε αίτηση για χορήγηση έγκρισης κυκλοφοριακής σύνδεσης ή έγκρισης απότμησης - υποβιβασμού της στάθμης του πεζοδρομίου."
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.