Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βάσεις φωτοβολταϊκών panel για στέγη


jsab114

Recommended Posts

Ετοιμάζομαι για τη πρώτη μου δουλειά σε στέγη οικίας (ξύλινη κεραμο-σκεπή με ρωμαϊκό κεραμίδι, πάνω από πλάκα μπετον) και δεν έχω καθόλου εικόνα του τρόπου στήριξης:

 

1. Θα μπορούσατε να μου προτείνεται κάποιες βάσεις στήριξης για την στήριξη των φωτοβολταϊκών panels;

 

2. Υπάρχουν βάσεις που απαιτούν τρύπες στα κεραμίδια και άλλες που δεν απαιτούν;

 

3. Πρέπει να αφαιρεθούν τα κεραμίδια για την εγκατάσταση;

 

4. Πόσο κόστος πρέπει να υπολογίσω για τις βάσεις;

 

5. Σε τι απόσταση από τα κεραμίδια τοποθετούνται τελικά τα πανελ; Υπάρχει σημείο που τα πανελ οριακά αγγίζουν τον κορφιάτη (το κεραμίδι που ενώνει στέγες διαφορετικού προσανατολισμού), υπάρχει βάση που δίνει απόσταση 15 cm από τα κεραμίδια ώστε να περάσω λίγα cm πάνω από τον κορφιάτη;

Link to comment
Share on other sites

1.Δεν μπορουμε να προτεινουμε βασεις γιατι θα ειναι διαφημιση αλλα κοιτα τις ελληνικες εταιρειες μεταλλοκατασκευων.

2.Ναι

3.Πρεπει να αφαιρεθουν καποιες σειρες αν τοποθετησεις βασεις που βιδωνουν κατω απο τα κεραμιδια και δεν τα τραυματιζουν.

4.κανα 2χιλιαρο για ενα 10αρι,χοντρικα.

5.Υπαρχει αυτη η δυνατοτητα.

Καλυτερα να επισκευτεις απο κοντα καποιον 'βασά' ωστε να σου τα εξηγησει αναλυτικοτερα.

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή στις αποστάσεις από τη στέγη... μπορεί να χάσεις την εγγύηση...

 

Τι εννοείς ακριβώς;

Την απόσταση κεραμιδιού πάνελ; Υπάρχει minimum ή maximum απόσταση για τα πάνελ; Από ότι έχω διαβάσει πρέπει να αφήσεις τουλάχιστον 10 cm για τον αερισμό των πάνελς.

 

Όσον αφορά την χωροθέτηση, γνωρίζω από το τελευταίο ΦΕΚ (376/2010 - Έγκριση ειδικών όρων για την εγκατάσταση Φ Β σε κτίρια και οικόπεδα εντός σχεδίου & οικισμούς) ότι απλά πρέπει να βρίσκονται εντός περιγράμματος. Αυτό θεωρώ ότι είναι η κεντρική γραμμή του κεραμιδιού κορφιάτη και η άκρη των τελευταίων κεραμιδιών στο χαμηλότερο σημείο (αν δεν είμαι σωστός παρακαλώ να με διορθώσετε). Βέβαια αυτά αφορούν την πολεοδομική νομιμότητα της κατασκευής και δεν νομίζω ότι έχουν καμία τεχνολογική επιπλοκή.

Link to comment
Share on other sites

Κάθε εταιρία δίνει εγγύηση γιαυτό που πουλά... Αν η βάση δίνει απόσταση 5 εκ. κι εσύ το βάλεις στα 15 γιατί κάπου διάβασες κάτι όπως λες, τη χάνεις την εγγύηση....

Οσο για τα περί πολεοδομικής νομιμότητας, δεν θα τα σχολιάσω... ότι ξέρεις κάνε... Κανείς εδώ πια δεν είναι σίγουρος για τίποτα... Διάλυση...σαπίλα... ασχετοσύνη... ανευθυνότητα.... 300 ευρώ θέλει συνήθως ο υπάλληλος.....γουρούνια...!!!

 

Εχω πράγματι αγγίξει τα όρια της κατάθλιψης...

Link to comment
Share on other sites

Παρατηρώ οτι οι περισσότεροι εγκαταστάτες χρησιμοποιούν τα Ηanger Bolts, αυτές τις μακριές βίδες που κανονικά προορίζονταν για εγκαταστάσεις με μεταλλικές στέγες μα ξύλινα δοκάρια (σύμφωνα με κανα δυο αγγλόφωνα manuals που συνάντησα στο Internet). Καμιά εταιρία από ότι είδα στα manuals αυτά δεν τα προτείνει επίσημα για κεραμίδια, παρόλα αυτά οι περισσότεροι τρυπούν αυτά χρησιμοποιούν, τρυπώντας 2 κεραμίδια κάθε φορά στο σημείο που επικαλύπτει το ένα το άλλο.

 

Πόσο ασφαλής είναι αυτή η εγκατάσταση και τι μειονεκτήματα έχει; (τα πλεονεκτήματα είναι προφανώς ταχύτητα και λιγότερη δουλειά βάλε βγάλε).

 

Μπορεί να μου στείλει κανείς με PM sites εταιριών που κατασκευάζουν στηρίγματα για στέγες;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.