Μετάβαση στο περιεχόμενο

jsab114

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

jsab114's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλά δεν πάνε καλά στην ΔΕΗ... Η οικία ηλεκτροδοτήθηκε πριν από 7 χρόνια, και για μια μετατόπιση 0,5m πλησίον της παλιάς θέσης του μετρητή χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στην εγκατάσταση, θέλουν ξανά ΥΔΕ από την αρχή;;; Δεν παίζονται στην ΔΕΗ.
  2. Μου ζήτησαν ΥΔΕ για μετατόπιση του μετρητή ΔΕΗ που απαιτείται σε μία υφιστάμενη εγκατάσταση. Η μετρητής θα πρέπει να μετατοπισθεί 50cm δίπλα σε νέο πίλαρ (είναι μονοκατοικία με πίλαρ). Ξέρει κανείς τί ακριβως πρέπει να συμπληρώσω στην ΥΔΕ;;;
  3. Από ό,τι είχα δει σε όλα τα τεχνικά φυλλάδια που είχα συναντήσει, εταιριών κατασκευής βάσεων στήριξης για ΦΒ κεραμοσκεπής, τα άκγιστρα στήριξης (αυτά που βιδώνονται στα ξύλινα δοκάρια, κάτω από τα κεραμίδια) ήταν είτε από ανοξείδωτο χάλυβα είτε από κράμα αλουμινίου. Θεωρώντας το παραπάνω δεδομένο, δεν ρώτησα ποιο είναι το υλικό κατασκευής των αγκίστρων σε παραγγελία που έβαλα πρόσφατα σε γνωστή ελληνική εταιρία στηριγμάτων αλουμινίου. Σήμερα λοιπόν παρέλαβα το στηρικτικό υλικό και με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι παρόλο που όλα τα υπόλοιπα υλικά ήταν αλουμίνιο και όλες οι βίδες ανοξείδωτες, τα άγκιστρα ήταν χάλυβας βαμμένος. Σε πρώτη σκέψη μιας και ψυχολογικά και μόνο το να τοποθετηθεί χάλυβας βαμένος σε έργο που θέλουμε να αντέξει τουλάχιστον 25 χρόνια, με φοβίζει, λέω να επιστρέψω το άγκιστρα και να ψάξω να αγοράσω ανοξείδωτα ή αλουμινένια από κάπου αλλού. Ποια είναι η άποψή σας; Ας μου στείλει κάποιος με PM πρόταση για άγκιστρο ρυθμιζόμενο, που το έχει δουλέψει και το θεωρεί άριστο.
  4. Κατα την υπογραφή της σύμβασης σύνδεσης παραλαμβάνουμε ένα κουτί μετρητή μαζί με ένα μπαροκιβώτιο. Στο έργο ο Μελετητής της ΔΕΗ υπέδειξε τις θέσεις εγκατάστασης του νέου μετρητή και του μπαροκιβωτίου μαζί με τον απαραίτητο κενό χώρο για την μεταφορά του υπάρχοντος ρολογιού σε διπλανό Πίλαρ. Γνωρίζει κανείς για ποιόν μετρητή προορίζεται το νεο κουτί μετρητή; για την μεταφορά σε αυτό του παλιού μετρητή κατανάλωσης κατα τις εργασίες ΔΕΗ εντός 20 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης σύνδεσης; ή για τον νέο μετρητή παραγωγής που θα τοποθετηθεί κατα την ενεργοποίηση; Ρωτάω γιατί θέλω να τοποθετήσω επέκταση καλωδίου για την νέα θέση του μετρητή κατανάλωσης. Αν είναι να φτάσει μέχρι το νέο κουτί ή τον κενό χώρο για την τοποθέτηση του παλαιού κουτιού χρειάζεται διαφορετικό μηκος καλωδίου. Έχετε καμιά ιδέα σχετικά;
  5. Μόλις υπέγραψα σύμβαση σύνδεσης. Μου είπαν να πάω σε 2 ημέρες να πάρω το υπογεγραμμένο από τον Διευθυντή αντίγραφο, ώστε να πάω σε ένα εμπορικό κατάστημα της ΔΕΗ για την αίτηση της κατάρτισης της σύμβασης συμψηφισμού. Για να μην γίνει κανα μπέρδεμα και χάσω και άλλο χρόνο, θα μπορούσε κάποιος να μου πει/επιβεβαιώσει ποια έγγραφα θα απαιτηθούν για την σύμβαση συμψηφισμού; Από όσο γνωρίζω θα χρειαστεί: Ταυτότητα, Εκκαθαριστικό, και το IBAN του λογαριασμού που θα γίνεται η κατάθεση από την ΔΕΗ. Κάποιος μου είπε ότι θα χρειαστεί χαρτί πάγιας εντολής από την τράπεζα. Χρειάζεται και κάτι τέτοιο; Ξέρετε πόσες μέρες κάνει το εμπορικό κατάστημα να καταρτίσει την σύμβαση και με ποιο τρόπο σε ειδοποιούνε να πας να υπογράψεις; (θα πάω στο κατάστημα της Κηφισιάς)
  6. Παρατηρώ οτι οι περισσότεροι εγκαταστάτες χρησιμοποιούν τα Ηanger Bolts, αυτές τις μακριές βίδες που κανονικά προορίζονταν για εγκαταστάσεις με μεταλλικές στέγες μα ξύλινα δοκάρια (σύμφωνα με κανα δυο αγγλόφωνα manuals που συνάντησα στο Internet). Καμιά εταιρία από ότι είδα στα manuals αυτά δεν τα προτείνει επίσημα για κεραμίδια, παρόλα αυτά οι περισσότεροι τρυπούν αυτά χρησιμοποιούν, τρυπώντας 2 κεραμίδια κάθε φορά στο σημείο που επικαλύπτει το ένα το άλλο. Πόσο ασφαλής είναι αυτή η εγκατάσταση και τι μειονεκτήματα έχει; (τα πλεονεκτήματα είναι προφανώς ταχύτητα και λιγότερη δουλειά βάλε βγάλε). Μπορεί να μου στείλει κανείς με PM sites εταιριών που κατασκευάζουν στηρίγματα για στέγες;
  7. Τι εννοείς ακριβώς; Την απόσταση κεραμιδιού πάνελ; Υπάρχει minimum ή maximum απόσταση για τα πάνελ; Από ότι έχω διαβάσει πρέπει να αφήσεις τουλάχιστον 10 cm για τον αερισμό των πάνελς. Όσον αφορά την χωροθέτηση, γνωρίζω από το τελευταίο ΦΕΚ (376/2010 - Έγκριση ειδικών όρων για την εγκατάσταση Φ Β σε κτίρια και οικόπεδα εντός σχεδίου & οικισμούς) ότι απλά πρέπει να βρίσκονται εντός περιγράμματος. Αυτό θεωρώ ότι είναι η κεντρική γραμμή του κεραμιδιού κορφιάτη και η άκρη των τελευταίων κεραμιδιών στο χαμηλότερο σημείο (αν δεν είμαι σωστός παρακαλώ να με διορθώσετε). Βέβαια αυτά αφορούν την πολεοδομική νομιμότητα της κατασκευής και δεν νομίζω ότι έχουν καμία τεχνολογική επιπλοκή.
  8. Ετοιμάζομαι για τη πρώτη μου δουλειά σε στέγη οικίας (ξύλινη κεραμο-σκεπή με ρωμαϊκό κεραμίδι, πάνω από πλάκα μπετον) και δεν έχω καθόλου εικόνα του τρόπου στήριξης: 1. Θα μπορούσατε να μου προτείνεται κάποιες βάσεις στήριξης για την στήριξη των φωτοβολταϊκών panels; 2. Υπάρχουν βάσεις που απαιτούν τρύπες στα κεραμίδια και άλλες που δεν απαιτούν; 3. Πρέπει να αφαιρεθούν τα κεραμίδια για την εγκατάσταση; 4. Πόσο κόστος πρέπει να υπολογίσω για τις βάσεις; 5. Σε τι απόσταση από τα κεραμίδια τοποθετούνται τελικά τα πανελ; Υπάρχει σημείο που τα πανελ οριακά αγγίζουν τον κορφιάτη (το κεραμίδι που ενώνει στέγες διαφορετικού προσανατολισμού), υπάρχει βάση που δίνει απόσταση 15 cm από τα κεραμίδια ώστε να περάσω λίγα cm πάνω από τον κορφιάτη;
  9. Μου είπαν ότι θα έρθει τεχνικός της ΔΕΗ για αυτοψία. Η δουλειά του θα είναι να δει το πίλαρ που υπάρχει ο μετρητής και να σου συστήσει τι εργασίες πρέπει να κάνεις ή κάτι άλλο; Κάτι ακόμα: Πόσες περίπου ημέρες από την εμεπιρία σας παίρνει η φάση από την πρώτη κατάθεση αίτησης μέχρι την υπογραφή της σύμβασης που θεωριτικά σου κλειδώνει και την τιμή; Θέλω να δω αν θα καταφέρω να πάω με το φετινό τιμολόγιο ή όχι. Κατέθεσα αίτηση στην περιοχή Κηφισιάς-Φιλοθέης στη Ν.Ιωνία Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Το forum αυτό είναι πλούτος γνώσεων ειδικά για μηχανικούς που ξεκινούν τώρα στο χώρο αυτό.
  10. Μια απορία μιας και μόλις έκανα αίτηση για φωτοβολταϊκά σε στέγη για την οικία μου: Τι γίνεται με τον υπάρχον μετρητή της ΔΕΗ; Παραμένει στην θέση του και τοποθετείται παραδίπλα νέος μετρητής για την παραγόμενη ενέργεια ή αντικαθίσταται ο παλαιός με νέο που συμπεριλαμβάνει εσωτερικά μετρητές και για τα δύο; Ρωτάω γιατί στο εξωτερικό πίλαρ που είναι τοποθετημένο το ήδη υπάρχον ρολόι δεν έχει μείνει και πολύς χώρος για νέο και αν μπαίνει νέο επιπλέον ρολόι θα πρέπει να κατασκευάσω επέκταση του πίλαρ, πράγμα δύσκολο. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.