Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεμελιακή σε μεγάλη απόσταση απο τον μετρητή της ΔΕΗ


Avdiritis

Recommended Posts

δεν καταλαβαινω που ειναι η διαφωνια. Σε συστημα ΤΝ εχουμε ουδετερωση δηλαδη συνδεση ουδετερου και γειωσης. Η συνδεση αυτη γινεται στον μετρητη. Το καλωδιο γειωσης ΠΟΤΕ δεν σταματαει στον πινακα. Συνεχιζει παντα μεχρι τον μετρητη. Στην αναφερομενη περιπτωση η διαφορα ειναι οτι θα γινει η κυρια συνδεση με το ηλεκτροδιο γειωσης (θεμελιακη) στον πινακα και θα μπει ανα επιπλεον ηλεκτροδιο (συνηθως ραβδος) και στον μετρητη. Ωστοσο Μπορει η ΔΕΗ να ζητησει αυξημενη διατομη του αγωγου γειωσης μεταξυ μετρητη και πινακα.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Μετά από επικοινωνία που είχα με τη Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ, καταλήξαμε στο εξής. Από τη θεμελιακή γείωση (άσχετα αν θα τη στείλουμε και στον πίνακα) θα πρέπει να πάμε αγωγό και μέχρι τη Διάταξη του/των μετρητών (πέραν του παροχικού), αν η απόσταση είναι απαγορευτική, τότε μπορούμε να φτιάξουμε ένα πρόσθετο σύστημα γείωσης κοντά στη διάταξη και να στείλουμε τον αγωγό. Η σύνδεση με τη θεμελιακή σε αυτήν την περίπτωση, γίνεται μέσω του παροχικού αγωγού

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.