Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορά τ.μ. τελικού οικοπεδου ΠΕ με τις συντεταγμένες της πράξης


Recommended Posts

Κατά τη σύνταξη διορθωτικής σε πράξη εφαρμογής και συγκεκριμένα στη στήλη 2 (αφορά τα στοιχεία του ιδιοκτήτη) διαπίστωσα ότι το τελικό οικόπεδο που του αποδίδεται είναι κατά 13τ.μ. λιγότερο σε σχέση με το εμβαδόν της τελικής ιδιοκτησίας που προκύπτει από τις συντεταγμένες της ΠΕ. Σε αυτήν την περίπτωση εντάσσεται στην σύνταξη της διορθωτικής και τυχόν αλλαγή των συντεταγμένων του τελικού οικοπέδου και αν ναι με ποιόν τρόπο; Για παράδειγμα είναι σωστή μια μετατόπιση της μίας πλευράς(προσώπου) του οικοπέδου προς τον ΚΧ κατά 18 εκ. επομένως 70μ πρόσωποΧ0,18=13τ.μ. και έτσι να λάβω 2 νέες συντεταγμένες τελικού οικοπέδου;

 

Καταλαβαίνω ότι μια τέτοια μετατόπιση προσώπου τροποποιεί τη ρυμοτομία

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

εσύ κάνεις διορθωτικη π.ε. αλλαγής ονόματος και αν έχω καταλάβει καλά θέλεις να κάνεις και διορθωτική πράξη αλλαγής ορίων που έχει πρόσθετη διαδικασία (κοινοποιήσεις,συναίνεση,επανυπολογισμό εισφορών)

Επιπλέον αν αλλάζεις και ρυμοτομική γραμμή θέλει και τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου (ελπίζω να μην σου χρειαστεί ποτέ)

λύση ανάγκης θα ήταν να κτίσεις στο οικόπεδο σου με το εμβαδόν της π.ε. για να βγάλεις επιτρεπόμενη δόμηση αλλά σαν όρια και κορυφές σου θα εφαρμόσεις τις συντεταγμένες της Π.Ε.

βέβαια 13τμ φαίνεται μεγάλη διαφορά...

Edited by axoul
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το τελικό οικόπεδο είναι αρκετά μεγάλο 5300τ.μ. οπότε αυτή η διαφορά τ.μ. ίσως να φαντάζει σχετικά αμελητέα αλλά όπως και να είναι δε θα έπρεπε να υπάρχει τέτοια απόκλιση. Στην πολεοδομία που ρώτησα υπάλληλο και παλιότερους συναδέλφους μου έδωσαν τη λύση που προτείνεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.