Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερμηνευτική εγκύκλιος του Ν. 3710/2008


Recommended Posts

Έχει κάποιος συνάδελφος την ερμηνευτική εγκύκλιο του Ν. 3710/2008 σχετική με την χωροθέτηση μικτών πρατηρίων (υγραερίου LPG και υγρών καυσίμων)? Η εγκύκλιος αυτή έχει αριθ. πρωτ. 385/4962/05-01-2009 του Τμήματος Γ της Διεύθυνσης Τεχνολογίας Οχημάτων της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι εάν τα επικίνδυνα σημεία ενός πρατηρίου υγραερίου που ιδρύεται σε περιοχή εντός σχεδίου πόλης (εντός οικισμού) πρέπει να απέχουν 25 ή 50 m από κτίρια κατοικιών. Το Π.Δ. 595/84 δεν το διευκρινίζει αυτό, όμως έχω μάθει ότι αυτό γίνεται ξεκάθαρο στην εγκύκλιο που ψάχνω.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως εννοείς την

 

Αποφ-32880/2038/10-6-09 (ΦΕΚ-1221/Β/22-6-09)?

 

Καθορισμός τρόπου εγκατάστασης και τοποθέτησης δεξαμενών υγραερίου (LPG),

με χωρητικότητα μέχρι 18 m3 εντός πρατηρίων υγραερίου μικτών ή αμιγών

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Μανόλη, την απόφαση 32880/2038/22-06-2009 την έχω.

Είχα επικοινωνήσει με το Υπουργείο για το αν τηρείται απόσταση 25 m ή 50 m των επικίνδυνων σημείων (αντλίες, δεξαμενές υγραερίου) από κατοικίες (για τα εντός σχεδίου πόλης πρατήρια υγραερίου) και μου απάντησαν ότι η απάντηση βρίσκεται σε ερμηνευτική εγκύκλιο που είχε αποστείλει στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών, το Υπουργείο, στις 5 Ιανουαρίου 2009 και αφορούσε το άρθρο 10 του Ν.3710/2008. Στο νόμο αυτό (Ν.3710/2008), για τις αποστάσεις που πρέπει να έχουν τα πρατήρια υγραερίου που ιδρύονται σε εντός σχεδίου περιοχές, παραπέμπει στα άρθρα 4 και 5 του Π.Δ.595/84 όπου όμως μιλάει για αμιγώς Βιομηχανικές περιοχές και περιοχές εκτός σχεδίου (ισχύουναποστάσεις 25m και 50m αντίστοιχα).

Η ερμηνευτική εγκύκλιος που ψάχνω διευκρινίζει αν στα πρατήρια που ιδρύονται σε εντός σχεδίου περιοχές πρέπει να τηρείται η απόσταση των 25 ή των 50 m. Νομίζω ότι η απάντηση είναι 25 m όμως θέλω να είμαι 100% σίγουρος και επί πλέον να έχω αντίγραφο αυτού του εγγράφου. Στο Ρόδο που εργάζομαι, πήγα στη Διεύθυνση Μεταφορών όμως δεν είχαν την συγκεκριμένη εγκύκλιο. Υπόψη ότι στη Ρόδο δεν έχει ακόμα ιδρυθεί πρατήριο υγραερίου, επομένως μην εκπλήσσεσαι που η Υπηρεσία της Διεύθυνσης Μεταφορών έχει άγνοια για το θέμα αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν μπορώ να την εντοπίσω.Ίσως κάποιος συνάδελφός σου σε μεγαλύτερο αστικό κέντρο να έχει τη δυνατότητα να τη βρεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 years later...

καλησπερα. αντιμετωπιζω ενα θεμα σχετικα με το πρατηριο  καυσιμων που εχω...

το πρατηριο εχει και lpg και προσφατα πουληθηκε ενα οικοπεδο 6 στρεματων(μαζι και το πρατηριο)....

στο υπολοιπο οικοπεδο θα φτιαχτει σουπερ μαρκετ και  οικισμο (σπιτια ,γραφεια κτλ)

το υγραεριο θα πρεπει να βγει λογο της υπεραγορας που θα φτιαχτει και του οικισμου? η μπορει με καποια εξτρα μετρα προστασιας να σωθει?

ξερω οτι πρεπει να προσαρμοστει στο αρθρο 25 (stage ii κτλ οι βενζινες) αλλα σχετικα με το lpg τη γινεται?

το οικοπεδο θα ειναι ενα στα χαρτια...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.