Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φάκελος μετά από εννιάμηνο


Recommended Posts

Συνάδελφοι γεια σας!Τι κάνω στην περίπτωση που ένας φάκελός μου στην Πολεοδομία έχει παραμείνει πάνω από εννεάμηνο και η Υπηρεσία δεν μου έχει αποστείλει ακόμη κάποιο έγγραφο?Πρέπει να κάνω αίτηση από την αρχή υποθέτω??

Edited by Civilla
Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω.Αν είναι υπαιτιότητα της υπηρεσίας τότε παίρνει παράταση το εννιάμηνο όσο χρόνο σού φαγε η υπηρεσία.Είναι ξεκάθαρο αυτό.

ΠΔ/8-7-93 (ΦΕΚ-795/Δ/93)

Τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών και έλεγχος των ανεγειρομένων οικοδομών.

 

 

ΑΡΘΡΟΝ-5: Ελεγχος φακέλου μελέτη.

Χορήγηση οικοδομικής άδειας.

 

 

8. Ο υποβαλλόμενος φάκελος για την έκδοση οικοδομικής άδειας θεωρείται ως ουδέποτε υποβληθείς και αφού τεθεί στο Αρχείο η αίτηση και οι δηλώσεις αναληψης - ανάθεσης, ο υπόλοιπος φάκελος επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη με ενημέρωση του μελετητή, αν μέσα σε διάστημα εννέα (9) μηνών από της υποβολής δεν συμπληρωθούν οι τυχόν διαπιστωθείσες στα διάφορα στάδια ελέγχου ή την ΕΠΑΕ ελλείψεις ή διορθώσεις και δεν έχει χορηγηθεί η αδεια. Αν όμως για την καθυστέρηση μεσολάβησε ανωτέρα βία για τους ενδιαφερόμενους ή υπαιτιότητα (*) της Υπηρεσίας ή άλλων Υπηρεσιών, παρατείνεται αναλόγως ή ανωτέρω προθεσμία με απόφαση του οικείου Νομάρχη, μετά από σχετική και αιτιολογική εισήγηση της Υπηρεσίας.

Edited by Manolis gon
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έμεσα δηλαδή το 9μηνο αρχίζει να μετράει από την ημερομηνία που σου στάλθηκαν οι πρώτες ελλείψεις ή διορθώσεις απο την υπηρεσία.

Αν δεν σου έχει στείλει ελλείψεις ή διορθώσεις, τότε σημαίνει πως δεν έχει ελέγξει τον φάκελο άρα είναι ευθύνη της η μη έκδοση της αδείας άρα πρέπει να σου δώσει παράταση.

 

 

υ.γ. Δεν είναι σωστή η πρώτη μου πρόταση. Για αυτό την διαγράφω.

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.