Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο σε γήπεδο που συνορεύει με παραλία


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι χρειάζομαι τα φώτα σας.

Εχω μια περίπτωση αυθαιρέτου που κατασκευάστηκε τα ελαιώνα 12000 τ.μ. που καταλήγει σε παραλία και η οικία χτίστηκε σε υψόμετρο περίπου 50μ απο την στάθμη της θάλασσας.

Θα ήθελα καποιον να με ενημερώσει ποιους νόμους ή π.δ. πρέπει να διαβάσω για να δω αν μπορεί να μπει στον 4014. Νομίζω οτί για την συγκεκριμένη παραλία δεν υπάρχει κάποιος επίσημος χάρτης ή διάγραμμα. Συνδράμει ρόλο το υψόμετρο ή μόνο η απόσταση απο την θάλασσα;

Πρέπει να απευθυνθώ σε κάποια υπηρεσία για κάποιο συγκεκριμένο έλεγχο, όπως θα έκανα π.χ. σε τυχόν δασική έκταση; Και το ότι είναι χαρακτηρισμένο ως ελαιώνας ακολουθεί καποια άλλη νομοθεσία;

 

Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν κάποιες απαντήσεις θεωρούνται αυτονόητες...

Link to comment
Share on other sites

Για να μπορέσεις ή όχι να μπεις στον 4014 και όσον αφορά τη θάλασαα πρέπει να μην είναι κτισμένο στον αιγιαλό ή μέσα στη λωρίδα γραμμής παραλίας και γραμμή αιγιαλού.Βέβαια σε περίπτωση που είναι καθορισμένα.Οπότε πας στην κτηματική υπηρεσία της περιοχής και ρωτάς-ψάχνεις αν υπάρχει καθορισμένος αιγιαλός εκεί.Αν κάποιο τμήμα του κτιρίου είναιμέσα και κάποιο τμήμα είναι έξω από τις παραπάνω γραμμές τότε τακτοποιείται το τμήμα που είναι απέξω (από τη λωρίδα, ή τον αιγιαλό) και είναι κατεδαφιστέο το τμήμα που τις παραβιάζει.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μήπως είναι εύκολο να μου εξηγήσει κάποιος πως γίνεται ο καθορισμός παραλίας? Τοπογράφος αναλαμβάνει κάτι τέτοιο?

Συγνώμη αν είναι άστοχη η ερωτησή μου αλλά δεν έχω ιδέα.... Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι να αναλάβεις κάτι τέτοιο θα βρεις κάποιον συνάδελφο με εμπειρία πάνω σε αυτό και θα σε βοηθήσει την πρώτη φορά.Μετά θα μπορείς και μόνος σου.Γενικά είναι αποτυπώσεις της παραλιακής ζώνης αλλά το πόσο βάθος μέσα στη ξηρά θα εξαρτηθεί από το είδος της παραλιακής ζώνης (βράχια, παραλία, ή....)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.