Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επιστημονικά, ποιό είδος ξύλου έχει την καλύτερη απόδοση για (ανοικτό) τζάκι; Πεύκο, οξιά, δρυς, ελιά, πουρνάρι, άλλο;

Δημοσιεύτηκε

απο την προσωπική μου εμπειρία θα πω οτι το πεύκο καίγεται πολύ γρήγορα ενώ η ελιά αργά και σταθερά.

 

Άρα στο τζάκι μου θα έκαιγα ελιά.

Δημοσιεύτηκε

Έχει να κάνει το πόσο γρήγορα καίγεται ένα ξύλο με την σκληρότητά του; Έχω ακούσει ότι το πεύκο είναι "μαλακό" ξύλο, γι' αυτό καίγεται εύκολα.

Δημοσιεύτηκε

υποθέτω ναι. Γιαυτό και τα αντικολλητά GL καίγονται πολύ δύσκολα.

Για τα φυσικά ξύλα θα παίζουν και τα υλικά που βρίσκονται μέσα στο κορμό πχ ρετσίνι κτλ...

Δημοσιεύτηκε

Άρα στο τζάκι μου θα έκαιγα ελιά.

Kάνει φανταστική φωτιά και έχει καλή απόδοση.

Όμως αφήνει πάααρα πολλά κατάλοιπα στην καμινάδα, λες και ψήνεις κρέατα κάθε μέρα.

 

Επίσης πολύ καλό ξύλο για τζάκι, είναι το πουρνάρι, χωρίς "παρενέργειες".

Δημοσιεύτηκε

Κόκκινε, έχεις εσύ κάποιον τέτοιο πίνακα; (Ή κάποιο link τέλος πάντων...)

Δημοσιεύτηκε

Στο τζάκι μου έχω κάψει όλα τα ξύλα από tick μέχρι συκιά -αυτή κάηκε σε χρόνο ντε τε- προχθές έκαψα ρίζα από μυρτιά η φλόγα ήταν μπλε ενώ άφησε ένα ευχάριστο άρωμα , τα σουηδικά έλατα λόγο θυλάκων αέρα που έχουν κάνουν μικρές εκρήξεις . Από τιμές(€) ανά τόνο τη ξέρεται ?

Δημοσιεύτηκε

Εγώ στη μάντρα που πάω για καυσόξυλα, μού τα δίνει όλα στην ίδια τιμή (πεύκο, οξιά, δρυ, ελιά, πουρνάρι).

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.