Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμα προ Γοκ '85


Recommended Posts

Τέλος παντων δεν θα σκασω κι ολας.... απλα ειπα να το κοιταξω μπας και βγαλει κατι αμα ειναι να φαω καν δυο εβδομαδες να το ξεμπλεξω αστο καλυτερα.

Ευχαριστω παντως!

 

Αντε να ξαναρωτησω την κρισιμη ερωτηση.... ξερω οτι τυπικα πρεπει να συγκρινεις με την δομηση (συνολικα) του οικοπεδου..... εμενα δεν μου φαινεται λογικο αλλα αντε και πες να το κανω.... παλι δεν βγαζω ακρη για τα επιτρεπομενα μεγεθη (δομηση) του οικοπεδου το 77!!!!

 

Μήπως να βρεις το ΦΕΚ με τους όρους δόμησης της περιοχής σου;

 

Επίσης για το άλλο μην επιμένεις...και δε μίλησε κανείς για κοινόχρηστα

Edited by Dryft
Link to comment
Share on other sites

Έχεις την άδεια του κτιρίου (του 77) στα χέρια σου; Σ´αυτήν δεν υπάρχει τοπογραφικό που να αναφέρει όρους δόμησης ή επιτρεπόμενη δόμηση ή διάταγμα ή κάτι τέλος πάντων;

Link to comment
Share on other sites

Γενικα εχω πηξει, δεν ξερω κανενα νορμαλ δεν μου εχει κατσει να υπολογισω, κατι τσακωμενους με το Δ εχω συνεχεια, κατι μετακινημενα, κατι αλλα δειξαμε-καμια σχεση τι χτισαμε... καθε μερα παιζω τον νομικο

 

α... και φυσικα ειναι τα περισοτερα εκτος σχεδιου.... εεεεε.... με οικοπεδα που τωρα με το ΕΓΣΑ δεν βγαινουν οσο ειναι στην αδεια... εεεεεε.... μια χαρα!

Edited by maria74
Link to comment
Share on other sites

Έχεις την άδεια του κτιρίου (του 77) στα χέρια σου; Σ´αυτήν δεν υπάρχει τοπογραφικό που να αναφέρει όρους δόμησης ή επιτρεπόμενη δόμηση ή διάταγμα ή κάτι τέλος πάντων;

 

εχω την μιση, μου λειπει το τοπογραφικο, παω αυριο να το βρω, αλλα απο αυτα που ειδα στο τοπογραφικο της αδεια του 75(την εχω και αυτη) απογοητευτηκα για το αν θα βγαλω ακρη. Στο ποδι βγαιναν οι αδειες τοτε

Link to comment
Share on other sites

maria74: Σημεία κλειδία στην έρευνά σου. Τι σύστημα δόμησης ίσχυε στη περιοχή το 77 (συνεχες, πανταχόθεν ελεύθερο κλπ), το οικόπεδο αν ήταν γωνιακό, ενδάμεσο κλπ, αν είχε καθοριστεί συντελεστής δόμησης στη περιοχή ή όχι, γιατι στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να είχε υπολογιστεί μόνο με την κάλυψη πολλαπλασιαζόμενη με το πλήθος των επιτρεπόμενων ορόφων, Οπότε αν θες να χρησιμοποιήσεις τις διατάξεις του ΓΟΚ 73 που το πιο πιθανόν να είναι ευμενέστερες ως πρός δόμηση, κάλυψη και ύψος, χρειάζεται διάβασμα του ΓΟΚ 73 και να βρείς πλήρη στοιχεία της τότε άδειας(όροι δόμησης συνήθως αναγράφονταν και στο τοπογραφικό-διάγραμμα κάλυψης της τότε άδειας, καθώς και στην δεύτερη σελίδα από το στέλεχος).

Όσο αφορά στις υπερβάσεις δόμησης σε ένα διαμέρισμα και εγώ έχω καταλήξει στο ότι συγκρίνεις τα παραπάνω τετραγωνικά με τη συνολική δόμηση που μπορεί να υλοποιηθεί στο οικόπεδο και μετά έχεις το συντελεστή % υπερβασης δόμησης μέσα από αυτή τη διαίρεση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.