Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα τιμή kWh στα Φ/Β


giannisko

Recommended Posts

Για να μην αναφέρω την πρόθεση του για μείωση στους 9 μήνες από 18 για τη σύνδεση του πάρκου. Τις τράπεζες τις ρώτησε?

 

Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό... Ειδικά οι αγρότες έχουν "πιάσει" χωρητικότητα στο δίκτυο χωρίς τελικά να μπορούν να τα υλοποιήσουν. Από ό,τι λέγεται καμιά 50 μόνο έχουν γινεί... Με αποτέλεσμα να περιμένουν άλλοι επενδυτές με τα λεφτά στο χέρι.... Οι τράπεζες δεν πρόκειται ούτε σε 2 χρόνια να δώσουν δάνεια... γιατί πολύ απλά δεν μπορούν.... Άρα κολάει ο κλάδος για έργα που δεν πρόκειται να γίνουν... ΜΕΓΑ λάθος...!!!

Link to comment
Share on other sites

Astrah ειχες κανεναν αγροτη πελάτη?Το ξερεις οτι παλευουμε με χαρτουρα 17 μηνες και τωρα καταφεραμε και καταθεσαμε για ΕΕΜΚ?Εχουμε υπογραψει ΔΕΣΜΥΕ εδω και 7 μηνες.Περιμενουμε να βγει η ΕΕΜΚ για να την παει ο πελατης στην τραπεζα και να ξεκινησει η διαδικασια δανειου.Αν μπορεις σε παρακαλω στριμωξε τα ολα σε ενα 9 μηνο αυτα.

Δεν αντιλεγω,να μειωθει σε 9μηνο αλλα να μειωθει και το κωλοβαρεμα των δ.υπαλληλων σε καθε υπηρεσια(δασαρχειο,αρχαιολογια,περιφερεια) κλπ που θελουν 4 και 5 μηνες για να σου βγαλουν ενα χαρτι.Τοτε και μονο τοτε να μειωθει σε 9μηνο.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι είναι όπως τα λες kusta80.

Χωρίς παρεξήγηση astrah, αλλά έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες....

Link to comment
Share on other sites

Φίλτατε astrah, έχεις κάνει κάποια αδειοδοτική?

Γνωρίζεις τι ακριβώς γίνεται στις πολεοδομίες? σου έχει τύχει να σου ζητήσουν έγκριση απο ΥΠΑ και να περιμένεις 4 μήνες απάντηση, σου έχει τύχει απο την πολεοδομία να σε γλενάνε για μια ΕΕΜΚ σαν να έβγαζες οικοδομική άδεια για πυρηνικό αντιδραστήρα έχεις μιλήσει με τράπεζα που όταν τους λές ότι θές δάνειο για Φ/Β σε κοιτάνε και γελάνε.

 

Αν όλα σε αυτή την έρημη την χώρα δουλευανε ρολοι τότε το 9μήνες θα ήταν more than enough οπότε μην καταλήγουμε σε βιαστικά συμπεράσματα χωρίς να έχουμε σταθμήσει όλες της παραμέτρους

Link to comment
Share on other sites

gregmav Δεν είμαι έξω από τον χορό... Έχω αγρότες-πελάτες που κάθε φορά περιμένουν την τελευταία μέρα για να πάνε παρακάτω... Περιμένουν και ζητάνε παράταση μετά από κάθε παράταση.... χωρίς λόγω...

 

kusta80 Γιατί δεν τρέχεις-τρέχουν παράλληλα με την κατάθεση της αίτησης στην ΔΕΗ δασαρχειο,αρχαιολογια,περιφερεια?

 

Αλλά και γενικότερα έχει να κάνει με την περιοχή του κάθε έργου... στην Αττική για παράδειγμα έργο μου, με την καθυστέρηση της σύστασης επιτροπών λόγω Καλλικράτη - 4 μήνες - ολοκληρώθηκε σε 8 μήνες.... Αλλά κανείς δεν μιλάει για το έως σήμερα.... Υπάρχουν αιτήσεις που εκρεμούν χρόνια... Από εξυπνάκιδες που τσίμπισαν μια δυο τρεις άδειες και τώρα τις πουλάνε.... Μήπως είστε από αυτούς????? Αεριτζίδικα λεφτά - κλασσική ελληνική απάτη... Αλλά όπως θα καταλάβουμε όλοι τα κλειστά επαγγέλματα τελείωσαν - όπως και οι άδειες προς εμπορία....

 

Και να προσθέσω και κάτι... Μήπως jsk έχεις εσύ κάποια αδειοτική...??? Γιατί έλεος πια με τις φούσκες σε αυτή την χώρα... (Πίστεψαν οι αγρότες με μηδενικό κεφάλαιο θα τσίμπαγαν κανα 60.000€-20.000το δάνειο=40.000€ τον χρόνο, από το καφενείο, μόνο και μόνο επειδή είχαν 3 στρέμματα χωράφι...)

 

Δεν βάλαμε μυαλό ακόμα από το χρηματιστήριο???? Δεν βάλαμε ακόμα μυαλό από τα ακίνητα???? Δεν βάλαμε ακόμα μυαλό από τις άδειες ταξί-φορτηγών που είχαν φτάσει να πουλιούνται 200.000€ (ενώ τις είχαν πάρει 10-20-50.000 δρχ??? Για να πάμε μπροστά πρέπει όλα αυτά να τελειώσουν... Απλά για να λέμε όλη την αλήθεια... ήταν και τα αγροτικά φ/β μια ακόμα φούσκα... από την οποία κονόμησαν κάποιες αδειοδοτικές που είχαν στήσει παραμάγαζα με τους συνδικαλιστές αγρότες και οι οποίοι κάνανε παρουσιάσεις σε ανυποψίαστους αγρότες που νόμισαν ότι θα γίνουν πλούσιοι από τα βολταϊκά που λέει και ένας συμπαθής αγρότης σε συνέντευξη στο youtube.... Όσοι τσίμπισαν τα 3-7χιλιάρικα από τις αδειοδοτήσεις καλά ήταν γι αυτούς... Αλλά μέχρι έδω...

 

Ας δωθεί ένα εύλογο χρονικό περιθώριο για όποιες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κόλλησαν στις πολεοδομίες, να ρυθμίσουν την μ@@ια με την γη υψηλής παραγωγικότητας και από εκεί και πέρα 9 μήνες είναι οκ.... Ας "κυνηγήσουμε" (όχι λαδώσουμε!!!) και λίγο τους υπαλλήλους στις πολεοδομίες

 

Όσο για τις τράπεζας... ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ..... και ούτε πρόκειται να υπάρξουν... Ξέρετε σε ποιούς δίνουν δάνεια??? Σε αυτούς που έχουν να βάλουν χρηματική εγγύηση το 105% του δανειοδοτούμενου κεφαλαίου... Και αυτό το κάνει κάποιος για φορολογικούς λόγους (για όσους κατάλαβαν)...

Link to comment
Share on other sites

Ερώτησης,

Τι σχέση έχει το αν έχω κάνει εγώ αδειοδοτική με την φούσκα των Αγροτικών Φ/Β και γιατί ζητάς έλεος? Δεν βλάπω να με ρωτάς κάτι συγκεκριμένο, δεν έχουν βάση αυτά τα οποία έγραψα?

Για κάποιους πελάτες που ξεκίνησα νωρίς την πολεοδομία με τις όλες καθυστερήσεις της ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ έληξε το 6 μηνο, πήρα παράταση, έληξε και αυτό και τώρα πάω να πάρω εκ νέου και αρχίζει το παρτυ με τα αδόμητα τα αεροδρόμια τους Παπάδες και ότι άλλο φανταστεί ο κεθένας, επίσης είναι σημαντικό το πού κάνεις τα έργα, εγώ που έχω εμπλακεί με αδειοδοτικές δυστυχώς σε αρκετά μέρη της Ελλάδας έχω τραβήξει τα όσα, η κάθε πολεοδομία τα δικά της.

Σχετικά με αυτό που λές για το 105% cash collateral και interest rate 8% αν τα βάλεις κάτω με χαρτί και μολύβι, δηλαδή στο εξέλ θα δεις ότι δεν είναι έτσι όπως τα λές, και στις 2 περιπτώσεις το capital πάει στα πάγια με αποσβέσεις και στην περίπτωση δανείου αφαιρούνται οι τόκοι απο τα έσοδα, (και σε τι ποσοστό κύριος ξέρει, μπορεί να αλλάξει) θα πάς να πληρώσεις άν έχεις το capital τα άπειρα σε τόκους για να αφαιρέσεις μετά αυτά τα άπειρα απο τα μικτά κέρδη? δεν έχει λογική αυτό που λές, εκτός αν μιλάς για μάυρα χρήματα τα οποία έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να τα έχεις στην Τράπεζα γιατί είναι ρίσκο να τον τσιμπίσουν απο τα anti- money laundering συστήματα.

 

Φιλικά

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ jsk

 

" Τι σχέση έχει το αν έχω κάνει εγώ αδειοδοτική με την φούσκα των Αγροτικών Φ/Β και γιατί ζητάς έλεος? Δεν βλάπω να με ρωτάς κάτι συγκεκριμένο, δεν έχουν βάση αυτά τα οποία έγραψα? "

 

Από τα αγροτικά κέρδος είχαν μόνο οι αδειοδοτικές.... οι γνώστες του χώρου - και αυτοί που έκαναν απλούς υπολογισμούς* - κατάλαβαν εξαρχής τι θα συνέβαινε..... οι αγροτοσυνδικαλιστές μαζί με "κάποιες" εταιρείες στήσανε παραμάγαζα, κάνανε τις αιτήσεις.... τα πήραν από τους αγρότες και γεια σας...

Γιατί μπορεί να είμαστε μηχανικοί και όχι οικονομολόγοι... αλλά όσοι κυκλοφορούν στην πιάτσα... ήξεραν από το τέλος του 2009 οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια... Άρα όταν τους έλεγαν κάνε την αίτηση.... και θα το υλοποιήσεις με δάνειο στο 100% του κόστους+ΔΕΗ, μάλλον ήταν ψεύτες... Αρπαχτές έκαναν... Βέβαια, πιθανόν να ρωτήσεις... και τι κάναμε ως μηχανικοί??? Να μην κάναμε τις δουλειές???... Αυτό έχει να κάνει με τον καθένα μας... Προσωπική ταπεινή μου άποψη και δεοντολογική αρχή είναι να προσπαθούμε να προστατεύουμε αυτούς που μας "εμπιστεύονται" όνειρα, ελπίδες και χρήματα... (Μπορεί να είναι βλακώδες.... αλλά.... οκ...) Το "έλεος" δεν πήγαινε προσωπικά σε εσένα... αλλά στην λογική που επικρατεί σε αυτή την χώρα...

 

*5.000 αιτήσεις (έγιναν τελικά πάνω από 6.500) Χ 220.000€ (έναν μέσο όρο κόστους το 2010-2011) =1.100.000.000€ δάνεια μόνο για αγροτικά φ/β ήταν μάλλον πολλά για να τα δώσουν οι τράπεζες...

 

 

" Για κάποιους πελάτες που ξεκίνησα νωρίς την πολεοδομία με τις όλες καθυστερήσεις της ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ έληξε το 6 μηνο, πήρα παράταση, έληξε και αυτό και τώρα πάω να πάρω εκ νέου και αρχίζει το παρτυ με τα αδόμητα τα αεροδρόμια τους Παπάδες και ότι άλλο φανταστεί ο κεθένας, επίσης είναι σημαντικό το πού κάνεις τα έργα, εγώ που έχω εμπλακεί με αδειοδοτικές δυστυχώς σε αρκετά μέρη της Ελλάδας έχω τραβήξει τα όσα, η κάθε πολεοδομία τα δικά της. "

 

Κατά την γνώμη μου η αδειοδοτική σειρά είναι η εξής:

 

1η Φάση - Ταυτόχρονη κατάθεση

ΔΕΗ

Χαρακτηρισμός γεωργικής γης

ΕΠΟ

Δασαρχείο

Αρχαιολογία

 

2η Φάση - παραλαβή όρων σύνδεσης από ΔΕΗ

Πολεοδομία

 

Για τα αεροδρόμια... no comments

 

" Σχετικά με αυτό που λές για το 105% cash collateral και interest rate 8% αν τα βάλεις κάτω με χαρτί και μολύβι, δηλαδή στο εξέλ θα δεις ότι δεν είναι έτσι όπως τα λές, και στις 2 περιπτώσεις το capital πάει στα πάγια με αποσβέσεις και στην περίπτωση δανείου αφαιρούνται οι τόκοι απο τα έσοδα, (και σε τι ποσοστό κύριος ξέρει, μπορεί να αλλάξει) θα πάς να πληρώσεις άν έχεις το capital τα άπειρα σε τόκους για να αφαιρέσεις μετά αυτά τα άπειρα απο τα μικτά κέρδη? δεν έχει λογική αυτό που λές, εκτός αν μιλάς για μάυρα χρήματα τα οποία έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να τα έχεις στην Τράπεζα γιατί είναι ρίσκο να τον τσιμπίσουν απο τα anti- money laundering συστήματα."

 

Με 105% cash collateral οι τράπεζες δίνουν δάνειο με επιτόκιο γύρω στο 3%, όχι 8%... Και εξυπηρετεί την κάλυψη 1. του πόθεν έσχες, 2.έχεις ως έξοδα τους τόκους που σε άλλη περίπτωση θα πλήρωνες τουλάχιστον 35% φόρο εισοδήματος αν πρόκειται για ατομική επιχείρηση - 20% κέρδος εταιρίας + φόρο εισοδήματος κατά την διανομή κερδών αν πρόκειται για εταιρία.... Τα "μαύρα" αλήθεια -αυτοί που τα έχουν- που τα έχουν ???

Link to comment
Share on other sites

Ότι έγραψα δεν το έγραψα στην τύχη.

 

Η σειρά που περιγράφεις είναι υπο προυποθέσεις σωστή και εξηγούμαι, κανονικά όταν λαμβάνεις Ο.Σ θα πρέπει να πληρώσεις ώστε να υπογράψεις Σύμβαση Σύνδεσης και μαζί να προσσκομίσεις και την ΕΕΜΚ, αυτό ίσχυε μέχρι και τα μέσα του 2010 και απο το καλοκαίρι του 2011 και μετά εκεί στο μεσοδιάστημα είναι που χάθηκε η μπάλα και επιτρέψανε να πηγαίνεις ΔΕΣΜΗΕ χωρίς πληρωμένους όρους σύνδεσης, αυτό ενώ αρχικά φαινόταν ένα μέτρο που θα βοηθούσε τους μικροεπενδυτές τελικά αποδείχθηκε κόλαφος ανοίγοντας πίσω πόρτα να μπούν όλοι οι κουτσοί, στραβοί και άφραγκοι και να θεωρούν ότι με ένα χαρτι ΔΕΗ, και ένα πρωτόκολλο ΔΕΣΜΗΕ με καλή ημερομηνία είναι οι masters of Universe.

 

Σχετικά με τα περι αγροτοπατερών συμφωνώ 100% αυτοί κάνανε την ζημιά και κάποιοι θυσαυρήσανε, τα έχουμε συζητήσει και εκτενώς σε άλλο topic δεν έχει νόημα να τα ξαναγράψω.

 

Τέλος με τα οικονομικά δεν είναι ακριβώς έτσι στο ξαναλέω, έχω προσφορά με 100% cash collateral Με 8% επιτόκιο όταν το επιτόκιο κατάθεσης είναι κωμικό. Επίσης αν υπολογίσεις τις αποσβέσεις τα κέρδη απωμειώνονται αρκετά οπότε γιατί να πληρώσεις τόσα χρήματα σε τόκους αν έχεις τα 220k και κάθονται, και βεβαια μπορείς να ξεπεράσεις το ψυχολογικό να τα δώσεις.

 

Σχετικά με τα μαυρα δεν ξέρω δεν είχα ποτέ και μάλλον δεν θα αποκτήσω και ποτέ οπότε δεν με έχει απασχολήσει, πάντως οι τράπεζες έχουν πλέον αρκετά καλά συστήματα για ξέπλυμα λόγω Βασιλείας 2 (BASEL II AML) και οι Ελληνικές.

Link to comment
Share on other sites

Την αδειοδοτική σειρά την παρέθεσα στην λογική του να μην χρειάζεται να πάρεις παρατάσεις ΕΕΜΚ... Αλλά δεν καταλαβαίνω που διαφωνούμε επ' αυτού...

 

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια... ελληνική τράπεζα που μετακόμισε την έδρα της πρόσφατα... στην μαρτυρική... δίνει δάνειο Euribor+1,3%περιθώριο+0,6% με 105% cash collateral, και επιτόκιο στο δεσμευμένο κεφάλαιο Euribor. Άρα κόστος δανεισμού 1,9%. Αυτά πριν 15 ημέρες περίπου...

 

Αποσβέσεις 5%ή7% - επιλέγεις εσύ. Συμφέρει το 5% γιατί θα έχεις αποσβέσεις στην διάρκεια των 20 ετών. Αν πας και δηλώσεις 220k ίδια συμμετοχή στην επένδυση και δεν έχεις δηλώσει το αντίστοιχο ποσό τα προηγούμενα έτη κοινώς την γ@@@ άμεσα... (Να μην ξεχνάμε και τεκμαρτά τεκμήρια διαβίωσης που πολύ απλά σου "εξαφανίζουν" εισοδήματα του ποτέ δεν ξόδεψες). Στην περίπτωση της διανειοδότησης, μπορεί και να σε ξεχάσουν ή σε χάσουν.... Για τα φορολογικά απλώς διαφωνούμε.... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.