Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποστάσεις από οδό σε άρτιο και οικοδομήσιμο εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Καταρχήν συγχαρητήρια σε όλους για την καλή δουλειά..Κατέθεσα άδεια οικοδομής σε άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο κατά παρέκκληση. Το οικόπεδο έχει 850Μ2 εμβαδό,πρόσωπο σε χαρακτηρισμένη δημοτική οδό 13,35μ. Το οικόπεδο βρίσκεται σε συμβολή δημοτικής οδού με αγροτικό δρόμο. Το πρόσωπο του οικοπέδου είναι στην δημοτική οδό και το βάθος εφάπτεται στον αγροτικό 56,50μ.Τοποθέτησα το κτίριο 15μ απο την δημοτική οδό και 3μ απο την αγροτική. Στην πολεοδομία μου πάγωσαν την άδεια χαρακτηρίζοντας το οικόπεδο άρτιο και μη οικοδομήσιμο γιατί πρέπει να έχω πλάγια απόσταση απο τον άξονα του αγρότικού 15μ. Σας παρακαλώ, πείτε πόσα μέτρα πρέπει να πάω μέσα από την δημοτική και από την αγροτική οδό και μπορείτε να με κατατοπίσετε με κάποιο άρθρο του ΓΟΚ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Edit:

- Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

- Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

- Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών".

- Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ,

acnt

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το 'Αρθρο 1 : Γενικές Διατάξεις του ΦΕΚ-270 Δ' και την παράγραφο 2.β.αα για γηπεδα δημιουργημενα προ 12.11.62, το γήπεδο πρέπει να έχει :

Ελάχιστο πρόσωπο: δέκα (10) μέτρα

Ελάχιστο βάθος δέκα πέντε (15) μέτρα

Ελάχιστο εμβαδόν επτακόσια πενήντα (750) μ2

Αρα αν έχει το χρόνο της παρέκκλισης το γήπεδο, τότε είναι άρτιο κατά παρέκκλιση.

 

Αν ισχυει η παρέκκλισή σου τότε σύμφωνα με την παράγραφο 5.β.ββ του ίδιου άρθρου

Οι πλάγιες και οπίσθιες αποστάσεις των κατά παρέκκλιση αρτίων και οικοδομήσιμων γηπέδων της παρ. 2 του παρόντος ορίζονται σε δύο και μισό (2.50) τουλάχιστον για τα γήπεδα της υποπερίπτωσης αα

Οι αποστάσεις όμως αυτές ισχύουν στην περίπτωση που το γήπεδο έχει διαστάσεις μικρότερες από 20μ για το πρόσωπο και 35μ για το βάθος.

 

Αν όμως ο αγροτικός δρόμος ανήκει σε δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο, τότε πρέπει να έχεις απόσταση από τον άξονα 15μ. σύμφωνα με το ΦΕΚ-169 Α', εκτός αν είσαι εντός ορίων οικισμού προ 1923 ή κάτω των 2000 κατ., οποτε σε αυτη τη περίπτωση θέλεις 3μ από το όριο της οδού.

 

Σε μία περίπτωση που είχα πλάγιο αγροτικό δρόμο, μου ζητησαν απόσταση από τον άξονα του αγροτικού 15μ.

 

Αυτά από εμένα. Δεν ξέρω αν σε βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

Μου εχει τυχει και εμενα παλαιοτερα μια τετοια περίπτωση αλλα δεν πρόχωρησε και κάποιος γνωστος μου τοπογράφος ισχυριστηκε οτι ο δρομος αποτελει και αυτος οριο του οικοπεδου και οτι θα μπορουσες να τηρησεις τις ιδιες αποστασεις που αφορουν στα πλαγια και πίσω όρια και μάλιστα ειχε πέρασει κάποιες αδειες έτσι. Πιθανον ο δρομος δεν ανηκε στο δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο που σε αυτην την περίπτωση θες οπωσδήποτε 15μ οπως λέει ο erling

Καλη τύχη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.