Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα εντός οικισμού με πρόσωπο στη σιδ. γραμμή (όριο απαλλοτρίωσης)


Costas63

Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς τί ισχύει με την αρτιότητα εντός οικισμού όταν υπάρχει πρόσωπο στη σιδ. γραμμή; Το οικόπεδο, 8200τμ, είναι τυφλό, και έχει πρόσωπο μόνο στο όριο απαλλοτρίωσης της γραμμής του ΟΣΕ. Είναι το "τελευταίο" οικόπεδο του οικισμού, δηλαδή εφάπτεται του ορίου του (στη συνέχεια υπαρχουν ιδιοκτησίες εκτός οικισμού). Κατατμήσεις με βάση τις ισχύουσες αρτιότητες του οικισμού μπορούν να γίνουν, ώστε να δώσουν άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα;

 

Σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Σ' αυτούς τους οικισμούς απαιτείται πρόσωπο σε υφιστάμενο κοινόχρηστο χώρο (ΚΧ) και η ζώνη απαλλοτρίωσης του ΟΣΕ, οπωσδήποτε, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιος.

 

Κατά παρέκκλιση, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα οικόπεδα που έχουν

α) κατά την 13.3.1981 (ημερομηνία δημοσίευσης του από 2.3.1981 π.δ.): Ελάχιστο εμβαδόν: 300 τ.μ. και

β) κατά την 25.7.1979 (ημερομηνία δημοσίευσης του από 19.7.1979 π.δ.): Ελάχιστο εμβαδόν: 150 τ.μ.

Επίσης θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα οικόπεδα με όποιες διαστάσεις και εμβαδόν είχαν κατά την 2.7.1968 (ημερομηνία δημοσίευσης του από 15.6.1968 π.δ.).

 

Επομένως, εάν το οικόπεδο εμπίπτει σε μία από τις παραπάνω παρεκκλίσεις, θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο, εάν ΟΧΙ, τότε είναι μεν άρτιο αλλά όχι οικοδομήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Η παρέκκλιση στην οποία αναφέρεσαι δεν αφορά το πρόσωπο σε ΚΧ. Μόνο στο εμβαδό. Σωστά;

 

Καταλαβαίνω λοιπόν, ενώ από πλευράς εμβαδού το ακίνητο στο οποίο αναφέρομαι είναι άρτιο (ακόμη και μετά την κατάτμηση), δεν είναι οικοδομήσιμο λόγω μη προσώπου σε ΚΧ.

 

Αυτό μου γεννά την επόμενη ερώτηση: Όταν το όριο απαλλοτρίωσης βρίσκεται ΕΚΤΟΣ οικισμού (και εκτός σχεδίου), μεταξύ του ορίου απαλλοτρίωσης και των εφαπτόμενων ιδιοκτησιών, προβλέπεται κοινόχρηστος δρόμος; Ο λόγος που ρωτώ είναι ότι εάν προβλέπεται ΚΧ στην περίπτωση αυτή (όριο απαλλοτρίωσης εκτός οικισμού), μήπως θα μπορούσε το ακίνητο να χρησιμοποιήσει το πρόσωπο που έχει στον συγκεκριμένο (εκτός οικισμού) ΚΧ; Σημειώνω ότι το ακίνητο βρίσκεται ακριβώς στο όριο του οικισμού.

 

Και πάλι αυχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.