Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετη κατοικία εν μέρη εντός οικισμού & εν μέρη εκτός οικισμού...!


Recommended Posts

έχω και εγώ τέτοια περίπτωση που το κτίσμα (ξενοδοχείο) για το οποίο είχε βγεί άδεια στο ενα εντός σχεδίου οικόπεδο, πλέον εκτείνεται στο ομορο εντός σχεδίου και σε δυο εκτός ορίων οικισμού μη άρτια μη οικοδομήσιμα με αυθαίρετες προσθήκες κατ`επέκταση.

 

Άποψη του Διευθυντή της Πολεοδομίας είναι: Δυο δηλώσεις, μια για το εντός σχεδίου που εκτείνεται στα 2 εντός σχεδίου ίδιου ιδιοκτήτη και μια για το τμήμα εκτός ορίων οικισμού.Έλεγχος υπερβάσεων στο νέο οικόπεδο που δημιουργείται για τα εντός και για τα εκτός δηλώνω οτι υπάρχει Ο.Α.,είναι εκτός σχεδίου και έχει παραβάσεις πλάγιων αποστάσεων κτλ.

 

Επίσης με άρθρο 22 ο,τι μπορεί να νομιμοποιηθεί.....μια τρέλα δλδ....να δω τι διάγραμμα κάλυψης θα κάνω σε κάθε περίπτωση.....

Link to comment
Share on other sites

Alsterwasser εσένα είναι πιό πολύπλοκο μάλλον, το αυθαίρετο πατάει σε 2-3 οικόπεδα...

το δικό μου παραπάνω τουλάχιστον δεν έχει φύγει από τα όρια του οικοπέδου, μόνο από τα όρια του οικισμού

 

ΚΑΝΑ ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Alsterwasser τελικά θα προχωρήσεις με δυο δηλώσεις, μια εντος και μια εκτός? το οτι πρόκειται για ενα ενιαίο κτίριο δε σε επηρρεάζει?

 

έχει κανένας άλλος παρόμοια περίπτωση με εντός και εκτός τμήμα ενός αυθαιρέτου να ακουστεί και καμιά άλλη γνώμη?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Συνάδελφοι μου έχει τύχει παρόμοια περίπτωση αυθαιρέτου σε οικόπεδο εν μέρει εντός και έν μέρει εκτός και πραγματικά έχω μπερδευτεί όσον αφορά τον υπολογισμό του προστίμου. Το κτίσμα πατάει κατά ένα μεγάλο τμήμα του στο εκτός οικισμού και ένα πολύ μικρό τμήμα στο εντός. Έχω σκεφτεί να υπολογιστεί, για το τμήμα του κτιρίου στο εκτός, με παραβιάση των αποστάσεων , αφού ουσιστικά το κτίσμα θα μπορούσε να τοποθετηθεί στο εκτός αρκεί να τηρούσε τις αποστάσεις από τα όρια. Τελικά πως το χειριστήκατε?

Edited by MARIE
Link to comment
Share on other sites

MARIE, κάπως έτσι το δήλωσα κι εγώ... δηλαδή ώς "εντός οικισμού" (αφού απο κεί αντλώ την αρτιότητα), το τμήμα που έχει βγεί εκτός της γραμμής το υπολόγισα ώς Υ.Δ.Κ.Χ. με επιβάρυνση Δ λαμβάνοντας υπ'οψην τις υποχρεωτικές αποστάσεις που θα έπρεπε να τηρήσω εάν νόμιμα τοποθετούσα το κτίριο στο "εκτός" τμήμα...
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ kontegr! Για το τμήμα που είναι εκτός οικισμού φαντάζομαι δεν υπολόγισες υπέρβαση δόμησης και κάλυψης, αλλά μόνο παραβίαση Δ έτσι δεν είναι?

Link to comment
Share on other sites

MARIE το δικό μου εκτός οικισμού τμήμα δεν μπορούσε να οικοδομηθεί εκ των πραγμάτων λόγω μή επαρκών πλαγίων αποστάσεων, αναγκαστικά όμως έβαλα Υπέρβαση Δόμησης αφού για να δηλώσω το συγκεκριμένο τμήμα του αυαθιρέτου έκανα φύλλο καταγραφής και κάπου στο φύλλο καταγραφής έπρεπε να μπούν τα τετραγωνικά... και μάλιστα δήλωσα υπέρβαση δόμησης κυρίως χώρου κατα 100% (για λόγους ασφαλείας), αφού εξετάζοντας μόνο το εκτός οικισμού τμημα η επιτρεπόμενή μου δόμηση ουσιαστικά είναι μηδέν... υπέρβαση κάλυψης δεν έβαλα αφού δεν υπάρχει επιτρεπόμενη για το εν λόγω τμήμα και φυσικά έβαλα υπέρβαση Δ όπως είπαμε παραπάνω... όλα αυτά βέβαια τα εξήγησα στην τεχνική έκθεση και ο θεός βοηθός... Edited by kontegr
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.