Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγωγός Utp σε θυροτηλέφωνα και ενδεχόμενη πτώση τάσης


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

Βρε παιδιά όλα είναι θέμα τεχνικών προδιαγραφών της συσκευής, του τρόπου τοποθέτισης και της απόστασης.

 

Ο κατασκευαστής σου δίνει το ρεύμα και υπολογίζεις την πτώση τάσεις. Πολλοί κατασκευαστές δίνουν και πινακάκι που σε βοηθάει να επιλέξεις τη σωστή διατομή ανάλογα με την απόσταση και τον αριθμό των αγωγών πού χρειάζεται.

Σε περίπτωση τώρα που δεν γνωρίζεις τι θυροτηλέφωνο θα πάρει ο πελάτης και δεν μπορείς να τον συμβουλέψεις προς κάτι που έχεις ξαναδουλέψει.

Θα πρότεινα σε μεγάλες αποστάσεις >60μέτρα κάτι σε 10Χ1mm^2 σε κοντινές αποστάσεις 2UTP +2Χ0,75 δουλεύουν άψογα. Αν έχεις πτώση τάσης και έχει περαστεί UTP υπάρχει και η λύση των 2 παράλληλων ζευγών. Για την επιλογή καλωδίου θα πρέπει βέβαια να λάβουμε πάντα υπ’ όψιν και τον τρόπο τοποθέτησης του καλωδίου, (πχ σε υπόγεια τοποθέτηση θα πρέπει το καλώδιο να είναι κατάλληλο.

 

Γενικά δεν υπάρχει ένα καλώδιο για όλες τις περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κοντινες μακρινες αποστασεις μακρυα απο UTP,προβληματα πολλα,χαμηλες αποδοσεις σε ακροαση,πτωση τασης,παρασιτα,κ.λπ.Θα συμφωνησω με P.Manoς για το 10χ1,0 ,12χ1,0 κ.ο.κ,τα δε γενικα παντα ανεξαρτητα και το λιγοτερο 1,5,και ενοειται ολες οι συνδεσεις παντα με κολλησεις καλάι,εχουμε να κανουμε με ενδοεπεικοινωνια και οι οξειδωσεις του χαλκου ειναι και εχθρος του Σ.Ρ.

 

Χρωστα παντου ,φυγε γι αλλου ,μ'αρεσει η μπουνατσα ,αλλα και η μπουγατσα,πραζζζζζζ?????????

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.