Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οριοθέτηση Κτήματος


Yiannis1971

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

Υπάρχει το εξής πρόβλημα. Σε 2 κτήματα με φράκτη ανάμεσα διαπιστώθηκε κατόπιν οριοθέτησης ότι ο φρακτης έχει μετακινηθεί κάποια μέτρα στο ένα κτήμα. Ο μηχανικός που έφερα εγώ έβγαλε τα μέτρα 7 στην μιά γωνία και ελάχιστα στην άλλη με αποτέλεσμα τα τετραγωνικά να είναι πάνω από 400. Ο μηχανικός που έφερε ο άλλος ιδιοκτήτης βρήκε την διαφορά 5,5 μέτρα. Σε αυτή την περίπτωση γνωρίζει κάποιος την γίνεται. Ο άλλος ιδιοκτήτης ανέφερε πως είτε μοιράζουμε την διαφορά στην μέση είτε καλούμε κρατικό πραγματογνώμονα να κάνει αυτός την οριοθέτηση.

Αν υπάρχει κάποια πληροφορία για το θέμα θα σας είμαι ευγνώμων.

 

Σας ευχαριστώ,

 

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

1. "Κρατικός πραγματογνώμων", με την έννοια του εξουσιοδοτημένου από το Κράτος, για τη δουλειά αυτή, δεν υπάρχει. Υπάρχει ο πραγματογνώμων που διορίζεται από το ΤΕΕ, για να επιληφθεί σε ένα θέμα που θέτει αυτός που θα ζητήσει τη βοήθειά του, αλλά και το αποτέλεσμα της εργασίας αυτής "κρίνεται" είτε από τους ενδιαφερόμενους είτε από δικαστήρια.

 

2. Η πιο σωστή λύση, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι οι δύο μηχανικοί, με στόχο να συζητήσουν, με βάση τα δεδομένα (συμβόλαια, παλαιότερα διαγράμματα κλπ) αφενός τον τρόπο εργασίας τους αφετέρου τις διαφορές που έχουν εντοπίσει, ώστε να καταλήξουν σε ένα κοινό συμπέρασμα, το οποίο θα αποδεχτούν και οι δύο πλευρές.

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ,

 

Πήρα και την κτηματική υπηρεσία και που είπαν πως μόνο το δικαστήριο τους ορίζει. Μάλλον θα κινηθώ σύμφωνα με την δεύτερη πρότασή σου.

Link to comment
Share on other sites

Το δικαστήριο ορίζει "πραγματογνώμονα", και όχι "κρατικό πραγματογνώμονα", για να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Η έκθεση του πραγματογνώμονα υπόκειται στην κρίση αφενός των τεχνικών συμβούλων των διαδίκων αφετέρου του δικαστηρίου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.