Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη και κατασκεύη τρέιλερ βαρέως τύπου


smanew

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει ποτέ κανείς ασχοληθεί με τη μελέτη και τον σχεδιασμό τρέιλερ. Δηλαδη με τον υπολογισμό των αντοχών, κολήσεις συνδέσεις...............κλπ. Μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο απο την εταιρία που εγάζομαι για να μεταφέρει βαριά φορτία και να το κατασκευάσει η ίδια, και μου ζητάει τον τρόπο δηλ. διαστάσεις δοκών συγκολήσεις και όλα τα παρελκόμενα.

 

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τέτοιου είδος σχεδιασμό οπότε ψιλοπελάγωσα....!!!!!

Οποιαδήποτε πληροφορία για να μπορέσω τουλάχιστων να ξεκινήσω απο κάπου είναι ευπροσδεκτη.

υπάρχει καποιο πρόγραμμα Η/Υ που να βοηθάει σε τέτοιους σχεδιασμούς??? που να μπορείς να ελένξεις και την κατασκευή εννοώ

υπάρχει κάποιος "μπούσουλας" που να βοηθάει να ξεκινήσεις???

 

Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες βαριά φορτία, πόσο βαριά εννοείς? Να έχεις υπόψη σου ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να υπολογίσεις και φρένα για το τρέιλερ ανάλογα το τι βάρος θα κουβαλάει. Ανάρτηση τι θα έχει? Απλή αντιστρεπτική ή σουστόφυλλο και αμορτισέρ? Και πες πως το υπολόγισες και το έφτιαξες, δοκιμές που θα κάνετε?

Όλα αυτά στα λέω γιατί καλά σου τα είπανε εσένα να τα κάνεις, αλλά πρέπει να δεις τη νομοθεσία τι εγκρίσεις τύπου χρειάζονται και ποιές προδιαγραφές πρέπει να πληρούνται. Αν φτιάξεις ένα τρέιλερ το οποίο στο δρόμο προκαλέσει ατύχημα ποιός θα αναλάβει την ευθύνη?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καλημέρα. Όταν λέω βαριά φορτία εννοώ περιπου 3 τόνους οπότε οποσδήποτε φρένα. Τώρα για δοκιμές υπάρχει τρόπος σε εργαστήριο πανεπιστημίου. Όλα τα υπόλοιπα που λές σωστά περι νομοθεσιών και ευθυνών αλλά προς το παρόν με ενδιαφέρει το σχεδιαστικό - υπολογιστικό κομμάτι. Καμιά βοήθεια για αυτό υπάρχει για να ξεκινήσω καποιο μπούσουλα??

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που μπορώ να σε συμβουλέψω είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο 3D σχεδιαστικό πακέτο (π.χ. Inventor, Solidworks) που έχουν ενσωματωμένα modules για προσομοίωση με τη χρήση πεπερασμένων. Το inventor 11 και 12 έχει και για υπολογισμό φρένων. Το σίγουρο είναι ότι το τρέιλερ θα χρειαστεί ανάρτηση με μπουκάλες και σουστόφυλλα.

Πάρε μια ιδέα από εδώ αλλά είναι για τρέιλερ ελαφρού τύπου.

 

http://grabcad.com/search?utf8=%E2%9C%93&query=tikitreiler

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.