Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση υπέρβασης εμβαδού κατοικίας...


Recommended Posts

Γεια σας,

 

σχετικά με τη "δυνατότητα τακτοποίησης" μέσω του νέου νόμου (ν.4014) ήθελα να ρωτήσω αν η τακτοποίηση είναι δυνατό να ισχύσει και για ημιτελή κατασκευή.

 

Συγκεκριμένα στην περίπτωσή μου η εξοχική κατοικία έχει εμβαδό 100 τ.μ. και αποτελείται από την κατοικία και την πυλωτή. Θέλω να κτίσω (σε βάθος χρόνου) την πυλωτή και να επεκτείνω την κατοικία κατά άλλα 80 τ.μ., ήτοι σύνολο 180 τ.μ.. Κάνοντας χρήση του συγκεκριμένου νόμου έχω πληρώσει τα αντίστοιχα παράβολα στην εφορία και έχω κτίσει με τούβλα το περίγραμμα της πυλωτής. Εννοείται λοιπόν ότι μιλάμε αυτή τη στιγμή για "γιαπί" και επίσης δεν υπάρχει κοντινός χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση της επέκτασης.

 

Το ερώτημα λοιπόν είναι εάν ο καινούργιος νόμος καλύπτει την περίπτωση της ημιτελούς κατασκευής ώστε ναι μεν να θεωρείται νόμιμη (στα πλαίσια της τακτοποίησης του ν.4014) αλλά να μην θεωρείται ΄κατοικίσιμη' (όντας "γιαπί") και επομένως να μην ισχύσει το παράλογο του χαρατσώματος σε εν εξελίξει οικοδομή βάσει του Ε9 για το οποίο τα τ.μ. θα δηλωθούν όπως ακριβώς ήταν στην προηγούμενη δήλωση, δηλ. 100. Εξυπακούεται ότι δεν θα γίνει αίτηση στη ΔΕΗ για νέα παροχή.

 

Παρακαλώ για τα όποια σχόλια βάσει της εμπειρίας σας,

 

Θα συζητήσω το θέμα και με τον μηχανικό, ο οποίος θα συντάξει την μελέτη αυτοψίας και θα τραβήξει της φωτογαφίες που θα επισυναφθούν στη μελέτη. Έχετε να μου επιστήσετε την προσοχή σε κάποια σημεία τα οποία θα πρέπει να αναφερθούν στη μελέτη ως προς την παραπάνω κατεύθυνση?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχόν απαντήσεις,

Γιώργος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Edited by Γιώργος Ανώνυμος
Link to comment
Share on other sites

H τακτοποίηση για τις ημιτελείς κατασκευές γίνεται με αναλυτικό προυπολογισμό των εργασιών, που έχουν γίνει (ώστε να αποφεύγεται το παράλογο το ολοκληρωμένο και το ημιτελές να πληρώνουν τα ίδια λεφτα)...ώστοσο γαι αυτά που είναι ανολοκλήρωτα προβλέπεται στον Ν.4030 να πάρουν έγκριση αποπεράτωσης και φυσικά ΙΚΑ κλπ...Δεν ξέρω αν κάλυψα μέρος αυτού που ρωτάς...Ο Ν.4014 καλύπτει σίγουρα τα ημιτελή και μάλιστα με τον τρόπο που σου είπα και είναι αρκετά συμφέρων σε σύγκριση με το να λαμβάνονταν οι αντίστοιχοι χώροι ως κλειστοί...

 

Επίσης να πω οτι ο νόμος καλύπτει για να είμαστε απόλυτα σωστοί κατασκευές που έχουν γίνιε μέχρι 28/7/11...Αρά οχι τωρινές ή μελλοντικές...βέβαια πολλά γίνονται...

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

H τακτοποίηση για τις ημιτελείς κατασκευές γίνεται με αναλυτικό προυπολογισμό των εργασιών, που έχουν γίνει (ώστε να αποφεύγεται το παράλογο το ολοκληρωμένο και το ημιτελές να πληρώνουν τα ίδια λεφτα)...

 

Καλησπέρα,

 

ο μηχανικός μου καθόρισε ένα παράβολο το οποίο πλήρωσα Δεκ. του 2011. Υπάρχει και ένα υπόλοιπο που πρέπει να πληρώσω (μετρητοίς ή σε δόσεις) στο τρέχον έτος. Στον υπολογισμό του παράβολου νομίζω ότι δεν ελήφθη υπόψη η κατάσταση του ημιτελούς. Το ποσό δεν μου φάνηκε μεγάλο, ωστόσο η εξόφλησή του τι θα σημαίνει πρακτικά? Ότι έχω ένα κατοικίσιμο σπίτι και άρα θα φορολογούμαι γι'αυτό.

 

Απλά επιδιώκω να νομιμοποιήσω το κτίσιμο σε εμβαδό πέραν της άδειας του σπιτιού. Από εκεί και μετά όταν θα έχω κάποια χρήματα θα ολοκληρώνω ένα κομμάτι της κατασκευής. Ως εκ τούτου δεν θα ήθελα να χαρατσωθώ για κάτι που δεν έχω ούτε και να πιεστώ να το ολοκληρώσω σύντομα (ελλείψει... σάλιου που έλεγε ο υπουργός μας). Θεωρητικά μπορεί και να μην ολοκληρωθεί ποτέ. Ή αν δεν προκύψει ο κτισμένος χώρος σε σπίτι μπορεί να αλλάξω χρήση σε αποθήκη.

 

Ως προς το παραπάνω δεν καλύφθηκα από την απάντηση...

 

Ευχαριστώ!

Edited by Γιώργος Ανώνυμος
Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τώρα το χαράτσι ερχόταν στη ΔΕΗ, αν συνεχίσει έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα.Αν το αλλάξουν και το πάνε με το Ε9 και δηλώσεις εκεί την ημιτελή κατασκευή στην pilotis τότε αν υπάρχει κατηγορία χαρατσιού για ημιτελή να το περιμένεις.Αλλά ποιος ξέρει να μας απαντήσει σωστά? Ο Βενιζέλος και οι αυλικοί του μηπως?

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Γεια σας, στην περίπτωση των ημιτελών κατασκευών που δηλώνονται για να αποπερατωθούν έχω το εξής δίλημμα: Πρέπει να δηλωθεί με αναλυτικό ή σαν υπέρβαση δόμησης; Από το τηλ. του ΤΕΕ μου απάντησαν με αναλυτικό αλλά η Λεμπέση σε διάλεξή της αναφέρει πως για να έχεις το δικαίωμα αποπεράτωσης πρέπει να το δηλώσεις κανονικά σαν υπέρβαση δόμησης. Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει και από που προκύπτει αυτό;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.