Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτοματισμός με ηλεκτρικό θερμοσίφωνα


costas13

Recommended Posts

με 1 ρελε θερμοσυσσωρευτή 2 βηματικά ρελε για ηλεκτρική μανδάλωση στην εντολή του θερμοστάτη για of και ένα χρονοδιακόπτη, κατεβάζεις καλώδιο από το θερμοστάτη στο πινάκα έλεγχου για τον αυτοματισμό

Link to comment
Share on other sites

...η απορία μου είναι αν υπάρχει δυνατότητα με το που κλείνει ο θερμοσίφωνας όταν φτάσει στο επιθυμητό σημείο να μην χρειάζεται την παρέμβαση του χρονοδιακόπτη για να κλείσει. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να το νερό να φτάσει στην θερμοκρασία στα 45 λεπτά και όχι στην μία ώρα που είναι ρυθμισμένος ο χρονοδιακόπτης να μην ανοιγοκλείνει εν μέρη άσκοπα ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνα....

 

Εάν το νερό φτάσει στην θερμοκρασία του στα 45 λεπτά τότε ο θερμοστάτης θα διακόψει την ηλεκτρική τροφοδοσία του, και όχι άσκοπα, διότι εμείς έχουμε ρυθμίσει τον θερμοστάτη να "κόβει" στην τάδε θερμοκρασία. Αν τυχόν ο χρονοδιακόπτης είναι ρυθμισμένος να "κόψει" στα 60 λεπτά (και έχουν ήδη περάσει τα 45) τότε ο χρονοδιακόπτης μετά από 15 λεπτά θα "κόψει" την ήδη κομμένη τροφοδοσία (καθώς εμείς το έχουμε ορίσει). Δεν βλέπω κάτι άσκοπο, αφού εσύ στην συγκεκριμένη περίπτωση το θέλεις κατά αυτό τον τρόπο.

 

edit: Το θεωρώ αυτονόητο, αλλά ας το πούμε: Για τα 15 λεπτά που ο θερμοστάτης δεν τροφοδοτεί την αντίσταση, αλλά ο χρονοδιακόπτης είναι ακόμη "αναμμένος", ΔΕΝ καταναλώνεται ηλεκτρική ενέργεια στον θερμοσίφωνα.

Edited by CostasV
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Η διατήρηση του νερού του θερμοσίφωνα συνεχώς στους 60C ή όπου είναι ρυθμισμένος συνεπάγεται μια μεγάλη δαπάνη ενέργειας που κατά βάση γίνεται εκτός νυχτερινού τιμολογίου (ανάλογα και πως κάποιος καταναλώνει το νερό).

Με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα, συγκεκριμένα να βάζω τον θερμοσίφωνα να ανάβει 30 λεπτά 7:30-8:00 το πρωί ώστε να έχω ζεστό νερό για ντουζ με χρήση νυχτερινού ρεύματος.

Υπάρχει ανάλογο ανταλλακτικό για τον ηλεκτρικό πίνακα (που προφανώς θα μου βάλει ηλεκτρολόγος)? Με ενδιαφέρει να μου πείτε τί κόστος να περιμένω?

Edited by nickolas84
Link to comment
Share on other sites

τιμες hager καταλογου 2012.

αναλογικος χρονοδιακοπτης 24 ωρος .35€ (λογω χωρου σιγουρα ηλεκτρονικος 62€ και αν θες και εβδομαδιαιο ,για να μην αναβει τα σαβ/κυριακα 70€

ηλεκτρονομος 40Α ΑΘΟΡΥΒΟΣ (να μην ξυπνας μεσα στην νυχτα ) 43€

δεν περιλαμβανει φπα και εργασια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.